İletişim ve Hayattaki Basamaklar…

Eğer hayatımızda,

** bizi aldatan,

** yalan söyleyen,

** zarar veren,

** ya da bizim hayat değerlerimizi bilmelerine rağmen bunlara saygı göstermeyen insanlar,

varsa…

Onlardan bu yaptıklarına bir son vermelerini medeni bir şekilde istemek ve eğer bunu yapamıyorlarsa, onlarla iletişimimizi ve ilişkimizi kesmek hem kendimize hem de onlara karşı yapabileceğimiz en iyi davranış oluyor.

Neden?

Çünkü belki uyanmasına yardım edeceğiz.

Kendisine gelmesine yardım edeceğiz.

Uyanmaya veya kendine gelmeye niyeti yoksa da en azından kendi hayatımızı korumuş ve bir zarar görmesine engel olmuş oluyoruz.

Hayattaki basamakların da sırasına baktığımız zaman görüyoruz ki, yeni başlama bir başka ifadeyle, ilişkinin kurulmamış ya da kesilmiş olması, bir başka ifadeyle, ilişkinin olmaması durumu, aşağısındaki TÜM basamaklardan daha yukarıda ve iyi.

dropcap-Tüm uğraş, yardım ve çabalarımıza rağmen, karmaşa, ihanet, düşmanlık, hatta şüphe basamaklarından yukarı çıkmamak için direnen bir kimse ile iletişimimizi kesmek, onu en azından hızla sıfırdan yeni başlama basamağına çıkarttığı için büyük bir yardım ve hizmet oluyor.

O kişi ile iletişimi ve ilişkiyi keserek onu tüm o alt basamaklardan yukarı çıkartmış ya da en azından bu yolda yardım etmiş oluyoruz.

Ben de her ücretini iade ettiğim veya benimle öncesinde kurdukları olumsuz iletişim sebebiyle ücretlerini kabul dahi edemediğim kimselere bu güzel niyet ve amaçla ücretlerini iade ediyorum veya hiç kabul etmiyorum, sevgili arkadaşlarım.

Bu şekilde kurslarıma almadığım ve uyanmalarını sağladığım, bir kaç kişiden bir kaç sene sonra bana ilk geldikleri o dertlerinin çözülmüş olduğu şeklinde haber geldi, çok şükür.

Ama henüz iletişim keserek karmaşadan yeni başlama basamağına çıkarttığım bir kimseden temizlik yaparak yukarı çıkan olmadı.

Dilerim onlar da iletişim keserek yaptığım bu yardım sayesinde karmaşadan veya onun çevresindeki basamaklardan yukarı çıkıverdiklerini farkederler.

En azından bu umulur.

Ve onlar da hayatlarının sorumluluğunu, iletişimlerinin sorumluluğunu üzerlerine alırlar.

Allah bu konuda herkesin yardımcısı olsun.



Yorum