BAHAR TEMİZLİĞİ

Bugünkü oyunumuzda ufakça veya büyükçe bir bahar temizliği yapalım ve arkasından gelecek olan ferahlık, temizlik, iç rahatlığı ile, hayatımızdaki bir zorluğa tekrar bakalım ve bu ferahlık sebebi ile ulaşacağımız “anlayışı-keşifi-çözümü-fırsatı-açılan kapıyı” şükrederek kabul edelim.

Örnek:
TEMİZLİK: Evimde toz aldım.
ULAŞTIĞIM ANLAYIŞ: Allah’a teslimiyetle ilgili harikulade bir anlayışa ulaştım.

 


3 Yorum

  • Funda Teyze says:

    Şükürler olsun. Temizlik gibisi yok. Üstelik sadece çevremizde değil, aklımızda, kalbimizde, ruhumuzda da temizlik yapmak sürekli yapılacak işlerden.

    Evimizin temizliği de nasıl devamlı yapılmayı gerektiriyorsa, kendimizi de sürekli ve tekrar tekrar temizlemek şart. :D

  • Dilek Yaylım says:

    TEMİZLİK: Evimde mutfak çekmecelerinin içini düzenledim.Gereksiz eşyaları attım.

    ULAŞTIĞIM ANLAYIŞ: İşe yaramayan duygu ve düşüncelerimden kurtuluğumu hissettim.Zihnim çekmecelerim gibi,herşey yerli yerinde…

  • Funda Teyze says:

    (sevgi kaygısız diyor ki)
    günlerdir hıdırellez için heyecanla bekiyordum.ve hıdırelez öncesi odamı ve kendimi temizleyerek HARİKULADE DİLEĞİM İÇİN temiz bir ortam yaratmayı planlamıştım.Ve dün işten eve gidince odamı temizlemeye koyuldum.sonrada kendimi temizledim.saç kurutma makinasıyla saçlarımı kuruturken rahmetli annemin bir sözü aklıma geliverdi ” azıcık aşım, kaygısız başım ” ve hemen anladım ki aza yetinmeyi taa çocuk denilebilecek erken yaşlarda öğrenmeye başlamışım ve az ile de mutlu olmaya programlanmışım kendimi .Para ve bolluk hakkında büyük hayaller kurmamak ve büyük hedefler koymamak nedenlerimi daha iyi anlayıverdim.

    Bu anlayışımın hemen arkasından yine birden Nasrettin hocanın göle yoğurt mayalama hikayesi aklıma geliverdi.. Ve çok mantıksızca bir davranış olduğu.çocukluğumdan beri hep saçma bulmuşumdur Nasrettin hocanın bu hikayesini.ve hep akıl mantık aramışımdır yapılan işlerde, davranışlarda, sözlerde, her şeyde ama her şeyde.hatta öyleki akıl ve mantık dışı davranışlar, olaylar, durumlardan ve kişilerden NEFRET etmişimdir hep.ve bu kişiler için benden uzak ALLAHA yakın olsunlar demişimdir içten içe :)

    Dün gece aklıma geliveren bu hikayeyi bugün özlem arkadaşıma anlatırken anlayışım tam özellik kazandı.oda şuydu; ben akıl ve mantık dışı olaylardan durumlardan , kişilerden nefret ettikçe daha beterleri, dahada beterleri hayatıma sağanak gibi yağıyorlardı :)

    Ve şimdi bu korkumla, bu duygumla, bu hissimle barışıyorum, onları olduğu gibi kabul ediyorum ve anlıyorum.
    Hatta seviyorum.nekadarda doğal ne kadar da insanı duygular.ama doğal olmayanı benim bunlardan NEFRET etmemmiş, kınamammış, ayıplamammış.

    Şükürler olsun hıdırellez ne büyük bir temizlikle geldi bana :)


Yorum