O Yoldan Gitme Arkadaşım…

Geçen günkü e-magazinimde, Budizm ile karıştırılmış bir takım adı lazım olmayan konuların benimle alakası olmadığını söylemiştim.

3 senelik bir sessiz okuyucu, üyelikten ayrılmış, bir diğer sessiz okuyucum da sessizliğinden çıkıp, Budizm’de ne kötülük var diye sormuş, yoga yapmak, zihnini dinlendiriyormuş ve çok faydalıymış.

İşte kendisine ve bu konuyu merak eden diğer arkadaşlarıma açık bir cevap:

*******************************

Sevgili arkadaşlarım,

Yoga ve Budizm ve meditasyon, ve benzeri işlemler, farkındaysanız, insan ruhunun insan aklının çok derinlerine işleyebilen, son derece ciddi şeyler.

Eğer bunların her hangi birinde ben uygulayanlara bir kötülük, bir zarar olduğunu gördüysem, bunu söylemek benim insani görevim.

Bu sebeple ben derim ki, hem bu dünyada hem de ahirette, eğer mutluluk ve başarı köyüne ulaşmak istiyorsan,

O Yoldan Gitme Arkadaşım…

 

Peki ama ben, yoga ve Budizm ve meditasyon konusunda, uygulayanlara ne zarar geldiğini gördüm?

1 . Zarar:

Allah’tan bolluk bereket, yardım, alma kapıları neredeyse tamamen kapanıyor.

Takdir edersiniz ki Allahsız bir dinin egzersizlerini yaparak yaşayanlara Allah’ın da sımsıcak bir sevgiyle yaklaşması zor oluyor, tabii Allah’ın diledikleri hariç.

Tabii ki Budizm, çıktığı toplumlara Allah’ın bir rahmeti olabilir. O toplumlara huzur ve medeniyet getirdiği iddia edilinebilir. Fakat Kuran ile Allah’ın birebir sözlerini ve konuşmasını almış, birebir Allah’tan bir kitap almış toplumlara, Budizm ve onun egzersizlerinden medet ummak pek yakışmıyor.

2. Zarar:

Meditasyon ve benzeri işlemler yapıldığında, ruh bastırılıyor. Kişi vücudun hayvani merkezlerini öne çıkartıp, uyandırıyor, bunu yaparken de ruhunu bastırıyor.

Ruhunun günlük dertleri sıkıntıları, hayalleri, acıları vs. kişi bunlara SUS deyince, ruhunu bastırmış oluyor. Kişi içerisinde sessiz durabilen tarafını ortaya çıkarınca, uyandığını, rahatladığını, sükunet bulduğunu zannediyor fakat aslında ruhunu bastırmış ve susturmuş oluyor. Ortaya çıkan sessiz sessiz bakan bir inek benzeri bir canlıya dönüşüyor.

Budizm’de ineklerin kutsal olması da ne ilginç bir tesadüf, değil mi?

Tabii şaka gibi geliyor ama, maalesef Allah’ın koruması olmayan yollardan giden kişiler, işte böyle ineğe tapmak gibi durumlara da düşebiliyorlar, ruhlarını bastırıp, kendilerini inek benzeri bir hale de getirebiliyorlar, şeytanın oyuncağı oldukları için.

*******************************************************

Aslında daha pek çok zarar daha sayabilirim ama bunlar yetmiyor mu, sevgili arkadaşım?

Ama Budizm konusunda son bir uyarım daha olacak ki, çok önemli:

Yoga ve meditasyon ve benzeri işlemleri öğrenmek ve uygulamak için, haşır neşir olmanız gereken kitaplar ve insanlar, genellikle hayatın 8 parçasına tamamen aykırı oluyorlar.

Onlar mı Budizm’e zarar veriyor, Budizm mi onlara bunu yaptırıyor, bilmiyorum ama benim tavsiyem, o çevrelerden, o kitaplardan uzak durmanız, inanın bu geleceğiniz, mutluluğunuz açısından daha hayırlı.

********************************************************

Ve işte çekim yasasını çok iyi anlayıp, çok ustaca çalıştırmak için Allah’a sığınıp, sorumluluk alıp, temizlik yaparak ilerleyebileceğimiz ve benim YÜREKTEN tavsiye ettiğim yol:

Maraton 1 Temmuz’da başlıyor.

Daha önce hiç bir maratona katılmamış, kurslarıma katılmamış okuyucularıma verdiğim ÇOK ÇOK ÖZEL İNDİRİM için bugün son gün.

Ben derim ki, BU YOLDAN GİT, sevgili arkadaşım, Allah’a sığınan arkadaşlarla, Allah’a sığınan çekim yasası öğretmeni ile yol almakta büyük fayda var.

 

 

 

 



Yorum