Üçüncü 10 Tavsiye

Sevgili arkadaşlarım,

10 tavsiyeler serimizin üçüncüsüne geldik.

Birincisi için bakınız: İlk 10 Tavsiye İkincisi için bakınız: İkinci 10 Tavsiye

Umarım benim bunları yazmakla ulaştığım mutluluğu ve kafa-kalp açıklığını, sizler de okurken hissediyor ve yaşıyorsunuzdur.

Bol anlayışlar, keşifler ve farkındalıklar dilerim.

İşte üçüncü 10 Tavsiyem:

1 – Hayatınızın vazgeçilemez 8 parçasında da iletişiminizi kesip atmayın.

Köprüleri yakmayın. Köprüleri yakınca, soğuk sularda, dalgalarla boğuşarak karşıya geçmemiz gerekiyor ve bu zor yolda kaybolup, yok olup gidebiliyoruz. (Tabii her koşulda çözümünüz Allah’a sığınmak olsun. Ama iletişimimizi korumak, kollamak hayatta bizim için nefes almak demek. Nefes almak en birinci görevimiz olsun.) (Ve eklemek istiyorum ki, bu madde düzelmesi mümkün olmadığı defalarca Allah tarafından bize kanıtlanmış zalimlerle iletişime devam edin demek DEĞİL.)

2 – Yasalara karşı gelen işler yapmayın.

Sadece ülke yasaları değil, aile, evlilik, işyeri ve arkadaşlar arasında da, yazılı olsun olmasın yasalar, kurallar, anlaşmalar var. Bunlara karşı gelen şeyleri, açık açık da olsa, gizli saklı da olsa yapmayın.

Kabul edemeyeceğiniz bir şey varsa, İLETİŞİM kurup, kavga ile değil de, sevgi ve saygı ile, neden, nasıl bu yasayı, kuralı, anlaşmayı kabul edemediğinizi anlatın. Karşı tarafı da dinleyin ve sonuçta iyi-güzel-doğrudan yana, hayatın tüm parçalarını kucaklayacak, fayda getirecek veya bunlara zarar vermeyecek yada en az bir zararla geçirecek şekilde kararlar verin. Ve karşı tarafa da bu kararınızı bildirin.

3 – Başkalarının size nasıl davranmalarını istiyorsanız, siz de onlara o şekilde davranın.

Sakin, sessiz bir zaman diliminde, elinize bir defter ve kalem alın. Ve bu deftere başkalarının size nasıl davranmalarını istediğinizi, nasıl davranırlarsa mutlu olduğunuzu madde madde yazın.

Ve sonra bu yazdıklarınızdan hangileri üzerinde sizin çalışmanız gerektiğini, kendinizi geliştirmeniz gerektiğini bulun. Hatta bir hafta boyunca (veya bu konuda bir anlayış, keşif ve başarı yaşayana kadar) her gün, o davranışı çevrenizdekilere sunmaya büyük bir özen gösterin.

Siz tüm bu yazdıklarınızı uygulayıp, çevrenizdeki insanlara o şekilde davranınca, başkaları da size aynı şekilde cevap verecekler merak etmeyin.

4 – Başkalarının size yaptığı ve hoşunuza gitmeyen şeyleri, siz de başkalarına yapmayın.

Yine sakin, sessiz bir zaman diliminde, elinize bir defter ve kalem alın. Ve bu deftere başkalarından görmek ve yaşamak istemediğiniz, sevmediğiniz davranışları, nasıl davranırlarsa mutsuz olduğunuzu madde madde yazın.

Ve sonra bu yazdıklarınızdan hangilerini sizin başkalarına yapmış veya yapıyor olabileceğinizi bulun. Bir hafta boyunca (veya bu konuda bir anlayış, keşif ve başarı yaşayana kadar) her gün, o davranışı çevrenizdekilere yapmamaya büyük bir özen gösterin.

Siz tüm bu yazdıklarınızı uygulayıp, çevrenizdeki insanlara bu şekilde davranmayınca, başkaları da size aynı şekilde bu hareketlerden uzak karşılık verecekler merak etmeyin.

5 – Borçlarınızı ödemeye kararlı ve niyetli olun. Elinize geçen her bollukta borç ödeyin.  Borçları SEVİNÇLE, ŞÜKÜRLE ödeyelim. Ve maddi manevi gelşmek, büyümek, ilerlemek için, hayatın 8 parçasında borç almaktan da çekinmeyelim. Allah’a sığınınca Allah tüm borçlarımızı, hem maddi borçlarımızı hem de manevi borçlarımızı, ödememize de yardım ediyor çok şükür.

6 – Güvenilir bir insan olmaya karar ve niyet edin.

7 – Hayatta vereceğiniz her kararı, hayatınızın vazgeçilemez 8 parçasını göz önüne alarak verin.

8 – Hayatta atacağınız her adımı, hayatınızın vazgeçilemez 8 parçasını göz önüne alarak atın.

9 – Çalışkan olun.

Okumak, öğrenmek, bilmek çok güzel şeyler ama hayatımıza asıl güzellikler getiren şey, okuduğumuzu, öğrendiğimizi, bildiğimizi hayatta uygulamak. Uygulamak yoksa, en değerli bilgi bile aklımızın kütüphanesinde zor ulaşılan bir rafta unutulup kalakalıyor, tozlanıp gidiyor. Oysa ki, uyguladığımız bir bilgi,  her an her yerde kolaylıkla kullanabileceğimiz bir yetenek olarak, hayatımızda yerini kalıcı ve pırıl pırıl olarak alıyor.

10 – Kendinize de adil ve sevgi dolu olun. Kendinizi ezmeyin, ezdirmeyin.

Kolay gelsin.

Çok çok sevgiler.

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (3)
  1. özlemi
    09:26, 29 Kasım 2018

    Kendimizi ezmeyelim kendimizi ezdirmeyelim kimseleri de ezmeyelim inşallah
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  2. Funda Teyze
    06:44, 30 Kasım 2018

    :D 2k

  3. Funda Teyze
    07:00, 5 Aralık 2018

    Tekrar okuyunca bir maddede değişiklik yapmak istedim. :D :D :D

    5- Borçlarınızı ödemeye kararlı ve niyetli olun. Elinize geçen her bollukta borç ödeyin. yeni borçlar edinmekten kaçının.

    demişim. :D

    Oysa ki, borçtan da korkmamak gerekli.

    Üstelik borç sadece maddi olmuyor, manevi de olabiliyor.

    Evet borç almaktan, öğrenmekten, gelişmekten, büyümekten ve bu konuda da yardım almaktan korkmayalım, çekinmeyelim. VE her fırsaatta da maddi ve manevi borçlarımızı SEVİNÇLE ŞÜKÜRLE ödeyelim. Yeni borçlardan da çekinmeyelim. :D

    Kimi insan borç ödemeyeyim diye borç almaktan çekinebiliyor. Ama bu onun büyümesini, gelişmesini de durduruyor.

    Ne güzel bir farkındalık ve düzeltme oldu. Sağ olasın, var olasın Özlemi arkadaşım. :D :D :D

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...