Harikulade Ne Demek, BOLLUK BASAMAĞI ve Bir Temizlik…

Sevgili arkadaşlarım,

Harikulade Ne Demek?

Gerek makalelerimde, gerek maraton ve kurslarımda yaptığımız temizlik ve şükürlerde, hayatımızı harikulade görmek, hayatımızın 8 parçasını sevmek, anlamak, güvenmek, yardım alıp yardım etmek esas biliyorsunuz.

Tabii ‘harikulade’ deyince, HARİKULADE NE DEMEK, diye onun da tanımını yapmak şart oluyor.

Hayat harikulade.

Her şey harikulade.

Harikuladeyiz biz.

Her şey yolunda.

Her şey güzel.

deyince ne demek istiyoruz?

Harikulade, ‘kusursuz’ mu demek? :D :D :D

***************************************

Sevgili arkadaşlarım,

Kuran’dan da çok iyi öğrendiğimiz ve anladığımız üzere:

İnsan kusurlarıyla var ve bu kusurlara rağmen ulaştığı anlayışlar ve keşifler ile, hatta bu kusurları farkedip, bunlardan vazgeçip, bunların üzerine sevgiyle çıkabildiği için harikulade.

Bunu yapabildiği için harikulade.

Yani amaç mükemmel, kusursuz olmak, ‘ben mükemmelim veya kusursuzum’ demek değil.

Kusurlarımızı, hatalarımızı farkedip, bunların üzerine çıkıp, kendimizi onlardan temizleyebilmemiz bizim harikulade olmamızı sağlıyor.

Kusurlarımızı, hatalarımızı farkedip, kendimizi onlardan temizleyebilmemiz için EN ÖNEMLİ ŞART da:

Allah’a sığınmak, onun yardımını almak.

Benim de bu temizlik yapmak maceram 20 sene önce başladı biliyorsunuz.

Bu karar ve niyetimin hemen ardından yani sanırım 1 seneye kalmaz da, Allah’tan büyük bir lütuf, yardım, destek ve kolaylıkla, Sayın Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk’ün Türkçe Çevirisi ile Kuran okumak kapısı açıldı ve çok şükür ben de bu kapının da hakkını verdim, verebildim.

Ve Kuran’ı anlayarak, düşünerek (ki Kuran’ı böyle okumamız Kuran’da yazılmış) okumaya başlayınca, her bir ayet de benim için yepyeni bir kapı haline geldi.

Bu vesileyle benim çekim yasası ile hayatta Allah’a çok şükür yaşadığım pek çok güzelliğin temelini oluşturduğunu bildiğim bir konu hakkında yazmak isterim:

Funda Teyzen Kuran’ı Nasıl Okuyor?

Sevgili arkadaşım,

Ben Kuran’ı şöyle okuyorum:

** Allah’a sığınarak,

** anlaya anlaya,

** anlamadığım bir kelime, deyim olursa sözlüklere bakıp öğrenerek,

** anlamadığım bir konu, kavram veya benzeri bir şey olursa, yine Allah’a sığınıp, en iyi, en doğru, en hayırlı bir zaman ve şekilde anlamayı dileyerek,

** düşüne düşüne,

** orada yazılan olaylardan, öğütlerden ders alarak,

** ve özellikle de iyi, güzel, doğru olarak belirtilmiş, düşünce, duygu, söz ve hareketleri kendime adapte edip, almaya çalışarak ve buna karar ve niyet ederek,

** ve daha da daha da özellikle, kötü, yanlış, çirkin olarak belirtilmiş, düşünce, duygu, söz ve hareketleri kendimden uzaklaştırıp, bunlardan vazgeçip, kendimi temizleyip, bunlardan uzak durmaya karar ve niyet ederek.

Bunu da, her bir anlatılan olaydan kendime de bir pay çıkartarak, hiç bir şey bulamasam bile, onun bir kırıntısını bularak ve o kırıntıdan bile Allah’a sığınıp, sorumluluk alıp temizlenerek okuyorum.

Yaptığım temizlikler de zaten hep bu okumalarımın sonucu, Allah’a çok şükür.

Maratonda geçenlerde yaptığım bir temizlik de bir arkadaşım tarafından aynen böyle, kendi temizliği gibi alınıp, okununca ve çok hoş bir başarıyla da birleşince, bu sevgili arkadaşıma,

** BOLLUK basamağında iken atmamız gereken adımları,
** eğer bolluk basamağında bu adımları atmazsak, eninde sonunda maalesef bu basamaktan da düşmemizin kaçınılmaz olduğunu,

anlatmak şeklinde bir kapım açıldı.

Bolluk basamağı, hayatta en kolaylıkla şaştığımız basamaklardan.

İşte hayattaki tüm basamaklar sıra sıra:

Gerçekten de BOLLUK basamağı, hayatta herkesin, hepimizin, pek çok pek çok kimsenin kolaylıkla şaştığı ve yanlış adım attığı bir basamak.

Bunu özellikle kurslarımdaki öğrencilerimde, çevremde, arkadaşlarımda hatta kendimde ve ailemde de çok gördüm, çok yaşadım.

Her basamakta olduğu gibi, bu basamakta da basamağın hakkını vermezsek bir aşağı sonra bir aşağı düşüş kaçınılmaz oluyor.

Bu insanlar için de geçerli, şirketler için de geçerli, hatta ülkeler için de de geçerli.

Hayattaki basamaklar herkes için, her şey için geçerli.

Özellikle kurslarımda yaşadıkları BOLLUK basamağının hakkını veremeyip, sonunda da kurstan ayrılma durumunda kalan tüm arkadaşları düşününce, benim de artık bu konuyu, bir makalede anlatmam şart oldu.

Yaşadığı bolluk ertesinde atması gereken adımları bilemeyip, bu adımlarla hiç bir alakası olmayarak altın alanlar, ev, araba, telefon almaya, yeni taksitler ödemeye başlayanlar…

Maalesef, BOLLUK basamağında atılması gereken adımlar atılmayınca, hem bolluk kaybediliyor hem de borç daha da artıyor.

***********************************

Ve tüm okuyucularımın da yazılarımı okuyarak, hayatlarında her konuda bir bolluk yaşadıklarını çok iyi bildiğimden, BOLLUK BASAMAĞINDA atılması gereken adımları çok iyi anlamaları için, geçenlerde Harikulade Dilekler Maratonunda çok sevgili bir arkadaşımla aramızda geçen yazışmaları da bu makaleye getirmem şart oldu.

Tabii hayatında herhangi bir konuda BOLLUK yaşamak isteyen arkadaşlarım, ‘bolluk’ basamağında atılması gereken 4 ELZEM ADIM aşağıda var ama ondan da önce bu bolluk basamağına ulaşmak için:

1- Gerek benim yazı ve temizliklerimi, ve DAHA DA ÖNEMLİSİ Yaşar Nuri çevirisi ile, KURAN’ı Türkçe ve anlayarak, düşünerek okumayı,

2- Okurken ulaştığınız farkındalıkları, temizlik kapılarını, BENİMLE ALAKASI YOK diye değil de, sizinle alakasının KIRINTISINI dahi bularak ve temizlenmeye, hata ve yanlışlardan vazgeçmeye niyet ederek okumayı,

UNUTMAYIN, İHMAL ETMEYİN.

Bunu yapınca, BİR AN, BİR GÜN, kendinizi BOLLUK basamağında buluvereceksiniz.

VE bu basamakta ne yapmanız gerektiğini anlamak için de maratonda arkadaşıma verdiğim öğüdü ve 4 elzem adımı aklınıza ve kalbinize yazın. :D

Para, huzur, mutluluk, mal, mülk, sevgi, saygı, hediye, lütuf, yardım…

Hayatta iyi, güzel, doğru herhangi bir şey hakkında bir bolluk yaşadığınızda, hemen bu 4 adımı uygulayın.

Bu 4 adımı atarsanız, siz de en yukarıdaki basamağa çıkabileceksiniz.

Tabii hayattaki her basamakta olduğu gibi, o en tepedeki basamakta da atılması şart olan bazı adımlar var.

Bu adımları öğrenmek için Allah’tan yardım isteyin.

Sizi bilenlerle karşılaştırır.

Hatta Allah’a sığınıp, aklınızı kalbinizi, hayatın 8 parçasına fayda üzerine dinlediğinizde bu adımları kendiniz de bulabilir, keşfedebilirsiniz.

Ama hazır benim Basamak Atlamak adlı kursum varken, bu kursta elinizde tutup, basamakları adım adım çıkartıyorken, ben derim ki bu fırsatı kaçırmayın, bu kursa yazılmak için elinizden geleni yapın.

Allah’a sığınıp, aklınızı kalbinizi dinleyince bunu nasıl yapabileceğinizi de bileceksiniz merak etmeyin.

Yeter ki Allah’a sığınıp, hayatın 8 parçasına fayda üzerine aklınızın ve kalbinizin HEMFİKİR olduğu o şeyi yapmak konusunda KARARLI ve NİYETLİ olun.

*******************************

İşte maratonda çok sevgili bir arkadaşımızın başarısı ve aramızda geçen konuşmalar:

Maraton Arkadaşımızın Başarısı:

Bilinçli bir şekilde duygularımı, düşüncelerimi pozitif yapıp, Allah’a sığınarak bolluğun her yerden gelebileceğine inanarak iç rahatlığı, şükür ve mutluluk hislerine odaklandım.

Sonra Allah’ın bir mucizesi olarak babamdan bize 7000TL para geldi. Bu parayla borçlarımızın bir kısmı kapanıyor. Bu o kadar güzel, o kadar rahatlatıcı oldu ki. Ne kadar şükretsem az.

Allah’a sığınınca en zor gibi görünen problemlerin bile rahatlıkla hallolduğunu, harikulade mucizelerin, bolluğun, bereketin Allah’ın izniyle bize geldiğini bir kez daha görmüş oldum.

Şu an hissettiğim hisler, mutluluk, coşku, sevinç, içimden taşan bir şükür seli :D
Allah’a şükürler olsun.
Allah’a şükürler olsun.
Allah’a şükürler olsun.

Geçen gün Funda Teyze’nin bir temizliğini okurken temizlikten sonra aldığı bir karar ve niyet beni etkilemişti.

Bu çok güzel bir karar ve niyetti ve temizlik ‘ille de istemekle’ ilgiliydi.

Ben bu temizliği okurken aynı zamanda kendim aynı konuda temizlik yapmış ve karar verip niyet etmiş gibi okudum.

Bu karar ve niyet şöyleydi: “Allah’ım bundan böyle artık ben istediğim her şeyi senden sevgiyle, güvenle, huzurla, sevinçle, ilgiyle, umutla, neşeyle, severek, coşarak istemeye karar ve niyet ediyorum”

Bu harikulade temizliği ve karar ve niyeti çok sevdim ve ben de böyle karar verip niyet ettim.

Bunun akabinde de bu para bize geldi.

Funda Öğretmenim bir temizlik yaptı ve ben o temizliği, o karar ve niyeti okurken ben de aynı zamanda temizlik yapmış oldum. O kadar güzel ve etkili bir temizlik oldu yani.

Sevgili öğretmenim size çok çok çok teşekkür ederim. :D Bu harikulade temizliğiniz, karar ve niyetiniz için.

Öyle güzel ve etkili bir temizlik olmuş ki ben de böyle pozitif şekilde etkilendim. İşte maratonumuzun harikulade bir mucizesi daha.
Dilerim Allah’tan bu bize gelen bolluk ve bereketin, paranın kat be katı sevgili öğretmenime, tüm maraton arkadaşlarıma, tüm ihtiyaç sahiplerine Allah’ın izniyle hayırlısıyla bol bol gelir ve herkes mutluluk, sevinç ve şükür seline kapılır. :D

****************************************

Aynı arkadaşımızın hemen arkasından bir başarısı daha:

Aynı arkadaşımızın bir başarısı daha:

Bu gün sabah hesabıma baktığım zaman 389 lira para yatmış olduğunu gördüm. Bu nereden gelmiş olabilir diye düşünürken geçen ay izne çıkmadan önceki maaşımın yatmış olduğunu fark ettim.

Ben bunun daha önceden yatmış olduğunu zannediyordum. Ama meğer bu ay yatacakmış. Bu hiç beklemediğim bir paraydı. Beni çok rahatlattı.

Hiç beklemediğim yerlerden bolluk bereket geliyor Allah’ın izniyle. :D

Allah’a şükürler olsun.
Allah’a şükürler olsun.
Allah’a şükürler olsun. :D

Aslında bu iki başarının ardında, bu arkadaşımızın daha pek çok temizlik ve şükür yaptığını da unutmayalım.

Bunlardan biri de, minik başarıları, Allah’tan gelen minik sürprizler için de şükretmesi. İşte bunlardan sadece biri:

Aynı arkadaşımızın bir başarısı daha:

Şükürler olsun Allah’ım sana bu gün uzun zamandır kullanmadığım çantamın gözünden 20 TL çıktığı için. Onu hemen özsevgi zarfıma koydum. :D

****************************************

Ve işte arkadaşımızın yaşadığı bu güzellikler ve bolluk üzerine benim kutlama ve bolluk basamağı hakkındaki cevabım:

Funda Teyzen’in kutlama yazısı ve BOLLUK basamağı hakkında tavsiyesi:

Maşallah, maşallah, maşallah, sevgili arkadaşım, :D :D

ÇOK ÇOK tebrik ederim.

Harikulade bir başarı.

Benim yaptığım temizliği KENDİ temizliğin olarak alıp, kendi içini temizlemek, aslında bu konuda çok hoş bir makalem yarım bekliyordu, bugün tamamlamaya niyet ediyorum. Çünkü senin bu başarın tam da orada anlatmak istediğim şey. :D Bu başarını da örnek olarak o makaleye koymak isterim. :D

Tabii senin bu başarın ile birlikte, benden uzaklaşmış bazı arkadaşlarımı da hatırladım. :D

Özellikle Allah’tan sana gelen bu 7000 artı 389 lira, bu Allah’tan gelen bolluk ve bereket anları, bolluk ve bereket basamakları hakkında çok önemli bir bilgiyi sana da vermem için bir kapı oldu bana da.

Şimdiye kadar da, pek çok arkadaşım yaptığımız temizlikler sonucu Allah’ın bir lütfu olarak  bu bereketi yaşadı.

Ancak maalesef pek çok arkadaşım, bu bolluğun hakkını veremedi, çünkü pek çoğumuz BOLLUK basamağında ne adım atacağımızı bilmiyoruz ve bu sebeple aşağı düşüş kaçınılmaz oluyor.

Sevgili arkadaşım,

Bolluk basamağında atılması gereken adımlar,

1- Parayı yeni ve gereksiz, ya da taksitleri olan, borç yaratan şeyler için harcama.
2- Borçları öde.
3- Eğer geriye kalırsa, kalanı, bu bolluğa sebep olan uğraşılarını geliştirmek için kullan.
4- Bolluğa sebep olan şeyi bul, ve onu güçlendir.

Bu durumda senin, borç ödemen çok güzel oluyor. Aferin.

Bir diğer konu da, baban ile olan ilişkilerin ve Funda Teyze olan ilişkilerin ve Allah ile olan ilişkilerin.

Bu konulara destek olacak şekilde kalan paranı harca. Hatta mesela, 7000 + 389 geldiği için, mesela o 389′un bir kısmını, Yaşar Nuri kitapları almak için, hatta alıp hediye etmek için kullan.

Funda Teyze ile de artık uygun gördüğün şekilde destek olmak veya yeni bir ürün veya kurs almak, ya da senin aklına kalbine nasıl uygun geliyorsa, o şekilde davranmak.

Baban ile ilişkilerinizde de artık bilmiyorum, sen daha iyi bilirsin babana sevgi, saygı, YARDIM, onun hayatta ihtiyacı olan, istediği şeyler NE İSE, bakıp o konularda elinizden geleni yapmak şeklinde.

Tabii Allah ile de her an ve aklına gelen her zaman, şükretmek, dua, namaz, Kuran okumak, af dilemek, tekrar şükretmek şeklinde ve yine aklına ve kalbine bakarak, Allah benden ne istiyor diye düşünüp, o yönde sevgi saygı huzur ve güvenle hareket etmek.

Sevgili arkadaşım,

Başarını tekrar kutluyor ve bu bolluğu tekrar tekrar yaşamanı Allah’tan diliyorum.

Dilerim bu bolluk zamanlarında atılması gereken 4 adımı bol bol kullanır, bol bol faydalanırsın.

Bol bol, ve çok çok sevgiler. :D

Ve çok şükür ki, bu arkadaşım, bolluk basamağının hakkını,

  • borç ödeyerek,
  • Allah’a bol bol şükrederek,
  • Yaşar Nuri profesörümüzün kitabını da hem kendine alıp, hem de Funda Teyze’ye de hediye ederek,
  • ve sevgili babasına da eşiyle beraber uygun gördükleri bir şekilde, sevgi, saygı, hürmet ve teşekkürle elinden gelen bir jest ile,

bu basamağın hakkını verdi.

Darısı herkesin ve hepimizin başına diyorum.

*************************************

Ve sevgili arkadaşlarım,

Maratonda yaptığım, İLLE DE istemekle ilgili olup da bu arkadaşımızın KENDİ temizliği gibi okuyup, içinde hissettiği, karar ve niyet ettiği o temizliği merak ediyor musunuz?

Eğer bu temizliği sizin de okumanızı sağlarsam, siz de aynen bu arkadaş gibi, Allah’a sığınıp, içtenlikle, kendinizde bu konunun KIRINTISI dahi olsa bunu temizlemek karar ve niyeti ile okumak istiyor musunuz?

Eğer “İSTİYORUM” diyorsanız, ben şimdiye kadar yazdıklarımla,

  • hayatına sevgi, saygı, huzur, mutluluk, bolluk, bereket, para, zaman, mal, eşya, yardım, ilgi, iyi, güzel, doğru tavsiye, güven, sevinç ve benzeri her konuda BOLLUK yaşamış,
  • ancak bu basamağın hakkını vermemiş tüm arkadaşlarımı da affedip ve severek,
  • ve onların hatırına, Allah’ın bana verdiği tüm bu bilgi ve bilgelik hatırına,
  • Allah’ın büyük bir cömertlikle bana ve bize sunduğu, Yaşar Nuri profesörümüzün çevirdiği, Türkçe Kuran’ın ve onu okuyarak anlamamızı, düşünmemizi, hissetmemizi sağlamasının hatırına,

hem bana hem de maraton arkadaşıma harikulade bolluklar gelmesine vesile olan temizliği sunmaktan mutlu ve gururluyum.

Hayırlı uğurlu olsun.

İçtenlikle Allah’a sığınarak, kırıntısı dahi varsa temizlemek karar ve niyeti ile okuyun.

Ardından yaşayacağınız BOLLUK basamağında da yukarıda verdiğim 4 adımı uygulayın.

Hepinize, hepimize, herkese NİCE NİCE BOLLUKLAR DİLERİM:

ille-de-istemek-temizlik-one-page-background

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (5)
  1. Nur
    16:30, 15 Aralık 2012

    Funda öğretmenim,

    Teşekkür ederim, bolluk basamağı adımları ve temizlik için.

    Bolluk basamağı hakkında demişsiniz ki,

    Para, huzur, mutluluk, mal, mülk, sevgi, saygı, yardım…
    Hayatta iyi, güzel, doğru herhangi bir şey hakkında bir bolluk yaşadığınızda, hemen bu 4 adımı uygulayın.

    Peki bunların tersi şeyler hakkında bolluk hissediyorsa kişi ne yapacak?

    Cevap verirseniz çok sevineceğim.
    Sevgilerimle.

  2. Funda Teyzen
    16:41, 15 Aralık 2012

    Nur arkadaşım, :D

    Çok güzel bir soru, çok beğendim. :D

    Para, huzur, mutluluk, mal, mülk, sevgi, saygı, yardım, iyi, güzel, doğru her şey hakkında bir bolluk yaşadığımızda, ilk yapmamız gereken bunları boşa harcamamak, ve borç ödemek, ardından da, kalanıyla bolluğu getiren şeye yatırım yapmak, ardından da bolluğun sebebini bulup onu güçlendirmek ise,

    parasızlık, huzursuzluk, mutsuzluk, yoksulluk, sevgisizlik, saygısızlık, yardımsızlık, kötü, çirkin, yanlış her şey hakkında bir bolluk yaşadığımızı gördüğümüzde de bu adımların tersini yapmak gerekiyor.

    Yani bunları hemen boşa harcamak, TUTMAMAK, biriktirmemek, yok etmek gerekiyor ve hayatta borçlu olduğumuz kimselere yerlere bunları aktarmamak gerekiyor. Bunları hayatımıza getiren şeylere yatırım ve destek vermemek, ve ardından da, bunlara sebep olan şeyleri zayıflatmak, yok etmek.

    Mesela parasızlık konusunda, bu durumu aklımızda ve kalbimizde büyütmemek, umudumuzu, bolluk ve berekete ulaşacağımız hakkında umudumuzu asla yitirmeden, tüm bu yokluk fikir ve düşüncelerimizi yok etmek gerekiyor. Bunları yaymamak gerekiyor.

    Aslında cevap daha da derin ve tüm makalelerimde anlattığım konular.

    Sizleri uzak tutmaya çalıştığım her şeyden işte bu sebeple uzak tutmak istiyorum. :D

    Bilmem anlatabiliyor muyum?

    Sağ olasın bu içten sorun için.

    Çok çok sevgiler

  3. Sevgin
    20:30, 20 Aralık 2016

    Bu HARİKULADE makaleyi daha önce okumuştum ama şimdi tekrar bulmak ve okumak ve anlamak çok keyifliydi :D
    Bolluk basamağı adımlarını çok güzel anladım öğretmenim. Paylaştığınız ve emeğiniz için teşekkür ederim :D

    Para, huzur, mutluluk, mal, mülk, sevgi, saygı, yardım, iyi, güzel, doğru her şey hakkında bir bolluk yaşadığımda, ilk adım olarak boşa harcamamaya, ve borç ödemeye, ardından da bolluğu getiren şeye yatırım yapmaya ve bolluğun sebebini bulup onu güçlendirmeye karar verip niyet ediyorum ben de :D

    Övgüler Allah’a, sayenizde ne de güzel öğreniyoruz :D
    Çok çok sevgilerimle.
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  4. Funda Teyze
    09:04, 21 Aralık 2016

    :D :D :D

    Sağ olasın var olasın Sevgin arkadaşım. :D

    Gerçekten de övgüler olsun Allah’a tüm bu değerli bilgileri bize lütfettiği için.

    Her basamağın hakkını iyi, güzel, doğru bir şekilde verenlerden olalım diye Allah’tan diliyorum ben de.

    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  5. Funda Teyze
    09:45, 21 Aralık 2016

    Daha açık yazmak gerekirse atılması gereken adımları:

    1- Boşa harcama. Hiç etme.
    2- Borç öde.
    3- Bolluğu getiren şeye yatırım yap.
    4- Bolluğun sebebini bulup onu güçlendir.

    4 adet B ile başlayan adım. :)

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...