Hayırlı mı, Hayırsız mı?

Son günlerde,  çok sevgili bir öğrencimle aramızda çok ilginç bir konuşma geçti.

Yaptığı bir temizlikte, çevresine örnek olmak şeklinde verdiği harikulade bir karar ve niyet üzerine, onu tebrik etmiştim.

O da bana çok ilginç bir cevap verdi.

İşte çok sevgili bu arkadaşımızın, benim için de kapılar açan cevabı:

Bir öğrencimin başarısını tebrik ettiğimde bana yazdığı cevabı :

Teşekkür ederim öğretmenim :)

Ben kurslar boyunca, kendi başarılarımı gördükçe, çevremdeki insanlarla konuşurken, coşkuyla, hem sizi hem Allah’a sığınmanın güvenmenin önemini anlatıyorum. Ama bazen yetersiz kaldığımı hissediyorum çünkü insanlara ya hayal gibi geliyor yada para tuzağı. Ben de hep, bir deneyin , o zaman anlayacaksınız diyorum. Çünkü ben de küçük farkındalıklarla, bu yola girdim. Küçük dedim ama şimdi anlıyorum ki, aslında çok büyük farkındalıklar beni bu yola çekmiş. Ben de, bir kişiye bile faydalı olsam dünyanın en büyük başarısını kazanmış olurum hissiyle böyle bir niyette bulundum.

Ama gözlemliyorum ki, insanlar hayatlarında birden büyük değişiklikler olsun istiyorlar, hemen evlenecekleri doğru kişiyi bulsun evlensinler, hemen zengin olsunlar, hemen bir ev sahibi olsunlar vs. ama bunların arasında da karamsar, Allaha sığınmayan, hayatın çeşitli parçalarına zarar veren eski alışkanlıklarına devam etsinler.

Eskiden ben de böyle düşünüyordum, taa ki, sizin makalelerin etkisiyle, kendime şükürlerimi isteklerimi yazdığım defteri edinceye kadar, o defterde yazdığım birçok şey oldu ve ben hayretle, ”ben bunu istemişim ve olmuş” diye mutluluk ve başarı hissi yaşadım :)

Allahım inşallah, herkesi, kendileri için en doğru, en hayırlı, en güzel yola iletsin,  Allah her şeyin en doğrusunu bilir.

Allahım içimdeki yetersizlik hissinden de sana sığınıyorum, başarılarımı kat kat artırıp, tam bir örnek olunacak kişi olmaya niyet ediyorum.

Şükürler olsun Allahım sana, bütün övgüler sanadır, biz senin yanında seni temsil eden örnekler olabiliriz, şükürler olsun öğretmenim için, şükürler olsun hayatın 8 parçasına hayırlı olan, örnek olan arkadaşlarım için, şükürler olsun, şükürler olsun, şükürler olsun.

6k 6k 6k 6k 6k 6k 6k

Not: sevgili öğretmenim, teşekkür ederim bana bu başarımı hatırlattığınız için, bizim göremediklerimizi bize gösterdiğiniz için 6k

Tabii bu mesajda da yine harikulade kararlar, niyetler, temizlikler ve şükürler var.

Ancak bunlar arasında açılan bir de temizlik kapısı var.

Arkadaşımızın bahsettiği o “para tuzağı sanan kimseler” benim için de bir temizlik kapısı oldu.

Acaba zamanında ben de hayırlı şeylere “para tuzağı” deyip de, hayırsız şeylere bayıla bayıla paramı vermiş miydim? :D

Çok şükür, bu konuda da ben yıllardır çok temizlik yapmıştım ve iyiden, güzelden, doğrudan yana bir şekilde paramı harcama konusunda Allah’ın yardımıyla çok yol aldım. Şükürler olsun, şükürler olsun, şükürler olsun.

Ama bu konunun açılması dahi, beni hemen yine temizlik yapmaya iletti ve arkadaşıma da bu yönde tavsiye verdim.

İşte ona cevabım:

Funda Öğretmenin cevabı :

Sevgili arkadaşım,

Bu yetersizlik hissi konusunda Allah izin verirse bir sonraki teleseminerde konuşalım.

Ama şimdiden söylemek istediğim şu ki, “hayal gibi gelen veya para tuzağı diyen” kimselere diyorsun ya, “deneyin anlayacaksınız” diye.

Maalesef bu doğru değil.

Yani DENERLERSE anlayamazlar. :D

Hatta ne umuyorlarsa aynen onu bulmaları çekim yasası açısından daha olası.

Anlamalarını sağlayacak TEK şey, Allah’a sığınıp temizlik yapmaları.

Yani onların, Allah’a sığınma, Allah’a güvenme, ve iyiden, güzelden doğrudan yana temizlik yapmalarına, yardım etmen lazım eğer hem o yetersizlik hissinden kurtulmak istiyorsan hem de onlara yardım etmek istiyorsan.

Hayatlarında gönül rahatlığı ile para harcadıkları zararlı şeyler olması lazım, eğer hayırlı uğurlu bir şeye para tuzağı diyebiliyorlarsa.

Tabii en başta senin de yapman en iyisi olur. Özellikle bu “hayal gibi gelme ve para tuzağı olduğunu düşünme” konusunda. :D

Sen ne dersin sevgili arkadaşım?

Ben yine de tekrar kutluyorum ve çok çok sevgilerimi gönderiyorum,

Ve bu “para tuzağı” konusunda TÜM öğrencilerime ve okuyucularıma vermek istediğim çok önemli tavsiye şu:

Sevgili arkadaşlarım,

Bir şeyin para tuzağı olup olmadığından daha önemli bir konu var ki , o da:

O şeyin HAYIRLI MI HAYIRSIZ MI olduğu konusu.

Her konuyu, her şeyi bu açıdan, daha doğrusu, ÖNCE bu açıdan incelemek gerekiyor, tabii Allah’a sığınarak ve hayatın 8 parçasını göz önüne alarak.

Bunu yaptıktan sonra, HAYIRLI şeylere “para tuzağı” diye bakan kimselerin hayatlarında KESİNLİKLE gördüğümüz bir şey var.

Ne ilginç ki, bu, o kişilerin, hayatlarında HAYIRSIZ şeylere,

** gözlerini dahi kırpmadan,

** sabit olarak,

** görev gibi,

para vermeleri.

Bunu gönüllüden de öte görev gibi yapıyorlar.

Mesela örnek vermek gerekirse, hayırlı şeylere “para tuzağı” diyen kişilerin hayatlarına baktığımızda, ya sigara, ya çeşit çeşit hayırsız konulardaki ürünlere, hiç para tuzağı diye düşünmeden, görev gibi para verdiklerini görüyoruz.

Siz de çevrenize bir bakın, hatta kendiniz sigara içiyorsanız kendinize bakın, sigarayı satın alırken, parayı nasıl otomatik verdiğinizi, neredeyse uyuşmuş gibi hiç bir şey hissetmeden, hatta daha da kötüsü, belki de belli belirsiz bir sevinç hissederek verdiğinizi dikkatle inceleyin.

Sigarayı bırakmak isteyen tanıdıklarım bile, sigarayı içmek istememelerine rağmen içmek durumunda olan tanıdıklarım bile, bunu istemeye istemeye yapanlar bile, parayı cüzdandan çıkartırken, hiç bir tuzak hissi hissetmeden, neredeyse robot gibi, görev yapıyormuş gibi çıkartıp veriyorlar.

Oysa ki, sigaranın sağlığa yani hayatın en birinci parçasına zararını Sağır Sultan bile duydu. :D

Ama hiç akıllarına gelmiyor, “para tuzağı” sözü.

Ama kendileri için, hayatlarının 8 parçası için, iyilik, güzellik, doğruluk için, “Gelin temizlik yapalım, gelin şükredelim, gelin güzel dileklerimize sahip çıkalım, ve çekim yasasını hayatımızın 8 parçası için iyi, güzel, doğru çalıştıralım, beraber bu konuda çalışalım, Funda Teyze maratonlarında bunu yapıyor.”

deyince, aniden şüpheye düşüveriyorlar. :D

İşte bu sebeple sevgili arkadaşıma, da ve 1 Temmuz’da açılacak olan maratona DENEMEK için katılacaklara da, şu mesajı verdim/veriyorum:

“Hayal gibi gelen veya para tuzağı diyen kimselere diyorsun ya, deneyin anlayacaksınuz diye maalesef bu doğru değil.

Yani DENERLERSE anlayamazlar. :D

Hatta ne umuyorlarsa aynen onu bulmaları çekim yasası açısından daha olası.

Anlamalarını sağlayacak TEK şey Allah’a sığınıp temizlik yapmaları.

Yani onların Allah’a sığınma, Allah’a güvenme ve iyiden, güzelden doğrudan yana temizlik yapmalarına yardım etmen lazım”

Unutmadan, tekrar hatırlatayım, Yepyeni Taptaze Harikulade bir maraton daha 1 Temmuz’da başlıyor ve ŞU AN kayıtlar devam ediyor.

Yukarıda bahsettiğim temizlik de dahil, çeşit çeşit temizlik yapmak, Allah’a sığınıp dileklerini ve çekim yasasını çalıştırmak isteyen arkadaşlarımı mutlaka beklerim.

Ama lütfen, amacınız içtenlikle temizlik yapmak, içtenlikle şükretmek ve dileklerinizi coşturmak DEĞİLSE, sırf denemek için katılmayın.

Bir şeyin hayırlı mı hayırsız mı olduğunu amaçlarından anlıyoruz.

Hayatın 8 parçasına faydalı mı, zararlı mı, olduğuna bakıp anlıyoruz.

Maraton da temizlik yapmak isteyen, dileklerini seven, ve şükrederek, temizlik yaparak hayatın 8 parçasına sarılanlar için hayırlı.

Bu amaç ve niyetler çerçevesindeki tüm arkadaşlarımı mutlaka beklerim.

Ve sizlerle çalışmak için çok heyecanlı ve mutlu olduğumu da belirtmek isterim. :D

Allah hepimize yardım etsin.

** Hem iyi, güzel, doğru, şeyler ile kötü, çirkin, yanlış şeyler arasındaki farkı anlayamayanlardan bizi korusun,

** Hem de hepimize, iyi, güzel, doğru, şeyler ile kötü, çirkin, yanlış şeyler arasındaki farkı anlayabilen, uyanık, farkında arkadaşlar, öğretmenler nasip eylesin.

Ne mutlu bize, tüm başarılarımız Allah’ın yardımıyla.

Kuvvet yalnız Allah’tan gelir ve tüm övgüler Allah’adır.

Biz sana sığındık, sana güvendik Allah’ım.

6k

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (6)
  1. sevgi
    16:39, 14 Haziran 2013

    Çok sevgili öğretmenim,
    Daha önce size de bahsetmiştim, Ankara’da ki seminere gelmeden önce yakın bir arkadaşım benim kararımı değiştirmem için, insanların sömürüldüklerini, kandırıldıklarını söylemişti. Bende ona itiraz etmiştim ve kararımdan emindim. Çünkü siz bize Allah’a sığınmayı, hayırlı olandan yana olmayı öğretiyorsunuz. Aslında bizim iyi bir insan, mutlu, huzurlu, şükür dolu, anlayan, gören, farkında olan, sevgi dolu ve çekim yasasını doğru kullanabilen kişiler olmamızı sağlıyorsunuz. Bize yol gösteriyorsunuz. Ben de bu yola bir maratonla başlamıştım. Ne mutlu bu hayırlı kapılar için, şükürler olsun Allaha :)

  2. Nevin
    17:02, 14 Haziran 2013

    Çok sevgili ve saygıdeğer Funda Öğretmenim,
    Harikulade bir makale ile daha coştum.
    Yeni maraton haberinizle mutluluktan uçuyorum.
    Çünkü, maratona ilk başladığımda hayatıma yeni başlamış, ilk adımı atmış gibiydim.
    Her gün, yeni adımlarla, düzene giren yaşantımla, başarılarımla, mucizeler yaşadım.
    ŞUNU ANLADIM Kİ, MARATONA BAŞLAMAK, Allahımın bir lütfu OLMUŞ BENİM İÇİN.
    Her yeni başlayan Maraton, beni, ilk başlayacakmışım gibi heyecanlandırıyor.
    Hiç bir gününü, kaçırmak istemediğim maratonda, şükürlerle dolu, mutluluklarla çoşkuyu yaşamak, Allahın dilemesiyle oluyor.
    Sizin öğretmenliğinizde, öğrenmek, gelişmek, hayatıma sahip çıkmaya KARAR VERİP, NİYET ETMEKLE, yolum aydınlandı.
    Allaha sığınarak, hayatımın 8 parçasına fayda için barışa ve hayra yönelmek, hayat amacına uygun yaşayarak hayat amacını keşfe çıkmak, huzura koşmak oldu.
    BU ÇOK HAYIRLI OLACAK YENİ MARATONLA, HUZURA ,MUTLULUKLA, BAŞARIYLA, DAHA ÇOK KOŞMAYA GELİYORUM.
    Hayırlar, uğurlarla, Yeni mucizeler göreceğime olan inancım, beni şimdiden çok heyecanlandırıyor.
    Sonsuz Teşekkürlerimle.

  3. Özlem
    08:48, 22 Haziran 2013

    Şükürler olsun Allah’a sığınmak çok güzel :D Allah’a sığınıp katıldığım tüm maratonlar harikulade sonuçlandı /sonuçlanıyor :D :D

  4. Funda Teyzen
    12:01, 6 Temmuz 2013

    Ah Sevgi arkadaşım,

    Sen haklısın. :D Ama arkadaşın da kendince haklı tabii. Çünkü GERÇEKTEN pek çok insan sömürülüyor, kandırılıyor. Hatta bunu Allah’ın adını kullanarak yapanlar da mevcut.

    İşte burada GERÇEKTEN Allah’a sığınanlar, gerçekle yalanın farkını anlayabiliyorlar.

    Bu o kadar zor bir sınav ki, hakkını verebilen zaten Kuran’dan da anladığımız kadarıyla hep çok az bir kimse oluyor.

    Ben derim ki biz dileyelim de, inşallah o kimselerden olalım.

    A=A=A demediğin için, gerçekten aklınla ve kalbinle tartarak karar verdiğin için ve geçen sene Ankara’daki seminere de geldiğin için Allah razı olsun.

    Çok çok sevgiler

    2k

  5. Funda Teyzen
    12:05, 6 Temmuz 2013

    Heves ve coşkun için çok çok teşekkürler Nevin arkadaşım.

    Ben de Allah’tan harikulade bir maraton diliyorum.

    Hayırlı uğurlu olsun hepimize, hayatımızın 8 parçasında nice gözaydınları yaşamak dileği ile.

    Çok çok sevgiler

    2k

  6. Funda Teyzen
    12:13, 6 Temmuz 2013

    Harika Özlem arkadaşım. :D

    Yeni maratonda da beraber çalışacak olmak çok güzel gerçekten. .D

    Çok çok teşekkürler.

    2k

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...