Şikayet ve Şükür

Biliyorsunuz ki, ben hep, dileklerimiz için,

  • aklımızın ve kalbimizin uyum içinde olduğu adımlar atmamızın,
  • o şeyi Allah’a güvenerek, ona sığınarak ve onun herşeyin en iyisini bildiğine inanarak istememizin,
  • ve herhalükarda şükretmemizin,

korkuyla ve telaşla, düşünmeden adım atmaktan, o şeyi takıntılı bir şekilde istemekten ve durumumuz için şikayet etmekten her zaman daha hayırlı olduğunu, hatta en hayırlısı olduğunu anlatıyorum.

Benim için yepyeni bir tecrübe, üstelik hala canlı canlı, heyecanla devam eden “Dileklerimize Giden Yolda TEMİZLİK YAPMAK” adlı teleseminerim, ya da benim düşünmeyi sevdiğim şekliyle, bilgisayardan dinlemeli radyo programım sırasında, örnek olsun diye bizzat yaptığım bir temizlik alıştırması sırasında da, bu konuyla ilgili çok hoş bir anlayış, çok hoş bir keşif ve farkındalık yaşadım.

Siz sevgili okuyucularımla da paylaşmak isterim.

Ben yıllardan beri, internette site yapmak hakkında, yüzlerce evet gerçekten de yüzlerce ürün ve hizmet aldım, ucuzundan pahalısına, çeşit çeşit. Ve tabii ki çok şey öğrendim. Bu konuda iyisiyle kötüsüyle çok tecrübelerim oldu.

Ve tüm bu ürünlerin arasında, çok memnun kaldığım, anlatılanları kolaylıkla uygulayıp çabucak başarılar elde ettiğim ürünler ve hizmetler oldu.

Tüm bu ürünler ve hizmetler için hem onların sahiplerine, üreticilerine, hem de tanıdığım tanımadığım herkese, güzel sözler söyleyip, onlara teşekkürler ettim, onları övdüm, yücelttim.

Tabii bu yüzlerce ürün ve hizmet arasında, maalesef, hiçbir şekilde kullanamadığım, beni çok hayal kırıklığına uğratan ürünlerle de karşılaştım. Büyük beklentilerle alıp, beklediğimi bulamadığım ürünler de çok oldu.

Teleseminerim sırasında, içinde bulunduğum odaya bakıp, şükredecek bir şey bulma işlemi yaparken, gözüm ilk bakışta, beni en çok hayal kırıklığına uğratan bir ürüne gitti ancak ben hemen “Yok yok, o olmaz.” diye kolaylıkla şükrettiğim başka şeyleri aramaya devam ettim.

Ancak ikinci kez yine gözüm ona gidip de, bir açılma, bir ferahlama hissedince, anladım ki, büyük bir anlayış ve keşif orada beni bekliyormuş.

İşte o anlayış şu idi:

Her ne kadar ben o ürünün beni hayal kırıklığına uğrattığını düşünsem de, meğerse, o ürün de benim “bir gün internette başarılı bir site yapmak” hayalimi canlı tutmama yardım etmiş.

Bana “hayat amacımı yaşamak” yolunda umudumu kaybetmemem için ışık tutmuş.

Ona verdiğim o para ise aslında benim “kendi hayat amacıma verdiğim değeri ve önemi” gösterdiği için, o üründen hiçbir şey öğrenmemiş olsam bile, sırf benim hayat amacıma olan sevgi ve bağlılığımın bir göstergesi olduğu için, şükretmem gereken bir ürün olup çıkmış.

İşin en ilginç ve güzel tarafı ise, hayat amacımı yaşamaktaki bu kararlılığım da Allah tarafından, şu an itibariyle, 41.491 okuyucu ile ödüllendirilmiş.(41 kere maşallah, sözünü bu seferlik, değiştiriyorum. 41 bin 491 kere maşallah. :D)

Ne mutlu bana.

Başarılı bir site yapmak hayalim, harikulade bir şekilde gerçek olmuş.

41.941 okuyucu…

Dile kolay. :D

Ve bu yazılarımı okuyan, siz sevgili ve değerli okuyucularım,

HERBİRİNİZİ, öncelikle yürekten tebrik ediyorum. Amacınızın hayatınızı, hayatınızın tüm parçalarını sevgiyle kucaklamak olduğunu biliyorum.

Bu yazdıklarımı okumaktaki amacınızın, sizin de o harikulade dileklerinizin gerçekleşmesi ve hayat amacınızı doyasıya mutluluk ve huzur içinde yaşamak olduğunu biliyorum. Yazdığım her bir satırı da size bu yolda ışık tutması, yol göstermesi için yazdığımı biliyorsunuz.

Benim size tavsiyem, kendiniz için, hayatınızın 8 parçasına da fayda getirecek ürünler ve hizmetler için, harikulade dileklerinize kavuşmanıza yardım edecek şeyler için harcama yapmaktan çekinmeyin, kaçınmayın.

Bu harcamalarınız, sadece para değil, zaman, emek ve dikkat.

Hayat amacınız uğrunda harcadığınız, harcayacağınız,

  • her bir saniyenin size Allah tarafından cennetinde geçireceğiniz sonsuzluk olarak,
  • her bir emek, çaba ve dikkatin, size işlerinizin daha da kolaylaşması ve bolluk olarak,
  • her bir kuruşun, kendinize olan özgüven, özsevgi, özsaygı ve özdeğer olarak, milyonlara bedel bir karşılıkla geleceğini unutmayın.

Bu bize Allah’ın verdiği söz ve ben de buna şahitim.

Zaten şahit olarak Allah yeter.

Bakın benim hayat amacımı yaşamak için yaptığım harcamalar, (aslında artık onlara harcama değil, özgüvenime yaptığım bir yatırım gözü ile bakıyorum) şu son 20 senede bir servet olmuş.

Bu servetle alınabilecek olan maddi şeyleri düşününce…

Pişman mıyım? Asla. :D

İşte teleseminerim sırasındaki anlayış ve keşfim de buydu:

En işe yaramadığını düşündüğüm ürün için bile sonsuz teşekkürler ediyorum, Allah’a onu karşıma bir kapı olarak çıkardığı için sonsuz şükürler ediyorum.

Onlar olmadan şu an bulunduğum noktada olamazdım. :D

Sağ olsunlar, var olsunlar.

**************************************

Ve bu vesile ile, şükürlerimizi daha da arttırabileceğimiz, beraber şükredip, hayatımızın 8 parçasına faydalar getirecek o HARİKULADE DİLEKLERİMİZE daha da iyi odaklanabilmek için, yeni bir maraton daha başlatmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum.

Özel Davetiye – Maraton Ocak 2011

Bu davetiye dilekleri hakkında şüphe içinde olan, çekingen, ürkek kimseler için değil.

Tam aksi, kararlı, niyetli, yürekli, cesaretli tüm arkadaşlar için.

“Allah’ın Bize Emaneti Ne?” adlı yazımda belirttiğim gibi, emaneti, maratona katılan tüm arkadaşlar ve tabii ki öğretmen olarak da benimle birlikte, kararlılıkla taşıyacak, hakkını verecek arkadaşlar için.

Şükür içinde kararlılıkla, her gün dileklerine odaklanabilecek, beni bir öğretmen olarak kabul edip, tavsiyemi dinleyen, hayatlarının sorumluluğunu alan arkadaşlar için.

Öğretmenden öğretmene gezip, bilgi kırıntılarıyla yetinmeyi değil, aklında ve kalbinde Funda Teyze’yi öğretmen olarak kabul edip, tavisyelerimi dinleyecek, uygulayacak arkadaşlar için.

Açılan kapıları için şükredip, bunları öğretmeniyle ve diğer tüm maraton arkadaşlarıyla paylaşıp, onları da sevindirecek arkadaşlar için.

Sızlanmayı, şikayet etmeyi bırakıp, dilekleri için kararlılıkla niyet edip, kolları sıvamaya hazır arkadaşlar için.

Bu ince elemeyi gerçekleştirebilmek için ve maratonumuzu hem enerjimizi aşağıya çekmek isteyenlerden hem de seyirci olarak kalmak isteyenlerden korumak için, bu sefer katılım ücretini biraz arttırdım.

Bu her ne kadar dileklerimiz için vereceğimiz çok ufak bir meblağ olsa da, benim amacım, maratona  hakkını veren arkadaşları ve harikulade dileklerimizi, seyircilerden, enerji ve morali düşürmeye çalışanlardan korumak.

Geçen maratonu başarıyla tamamlayıp mezun olmuş arkadaşlara ise eğer tekrar katılmak isterlerse, indirim yaptım.

Aynı şekilde, “Harikulade Dilekler Kendi Kendine Koşmak İsteyenler İçin 30 Günlük Şükür Maratonu Çalışma Kılavuzu” adlı ürünümü satın almış arkadaşlar da, bu indirimli ücret ile 30 günlük grup maratonumuza katılabilirler.

Ancak geçen maratona katılmasına rağmen, herhangi bir sebeple maratondan mezun olmayan arkadaşlar bu indirimden yararlanamayacaklar.

Gönül ister ki, onlar da “Harikulade Dileklerimiz” için sorumluluk alıp, emanetlerinin hakkını versinler, harikulade dileklere sahip, katılımcı tüm arkadaşların ve tabii benim de dileklerimin olduğunu, bu dilekler için beraber, şükür içinde çalışacağımızı, moralimizi yüksek tutmanın, maratonun başarısı için en önemli şey olduğunu anlasınlar.

(Bu arkadaşlar, ikinci bir deneme yapmak ve bu sefer kararlılıkla davranmak isterlerse, ilk kez katılacak olanlar için hazırlanan sayfadan katılabilirler.)

Kasım 2010 Harikulade Dilekler Maratonu şahsen bana harikulade güzellikler getirdi. Edindiğim anlayışlar, keşifler farkındalıklar bir yana, bu maraton sayesinde bir çocukluk hayalim daha gerçekleşti ve bilgisayardan dinlemeli bir radyo programı şeklinde, ilk kez bir teleseminer verdim. :D

Şükürler olsun Allah’a. :D

Ocak 2011 Harikulade Dilekler Maratonu‘nunda Rabbime edeceğim şükürlerin, yapacağım temizliklerin, hayatıma getireceği şeylerin neler olabileceğini düşünmek beni mutlulukla ve huzurla dolduruyor. Tabii ki aynı zamanda da çok çok heyecanlandırıyor.

Eğer siz de benim bu heyecanımı paylaşıyorsanız, maratonda beni yalnız bırakmayın. :D

Beraber koşalım. Allah yolunda, harikulade dileklerimiz için beraber çalışalım, beraber kolları sıvayıp adımlar atalım.

Başarılarımızı, açılan kapılarımızı beraber kutlayalım.

Harikulade Dilekler Maratonu- 25 Ocak/23 Şubat 2011

http://harikuladedileklermaratonu.com/

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (2)
  1. gelincik-nihal
    10:11, 17 Ocak 2011

    Sevgili hocam, sizi canı gönülden kutluyorum. Büyük bir heyecanla yazdıklarınızı okudum. Hemen de ürünü aldım. Çok çok teşekkürler, Allah daima bizimle olsun. İyi ki varsınız. Yeni maratonu dörtgözle bekliyordum. Şükürler olsun Allahım’a o gün geldi. Çok çok teşekkürler Funda Hocam, bize yol gösterip ışık tuttuğunuz için. Işıkların daha çok göz kamaştırması dileği ile ellerinize sağlık.

  2. muzi
    12:09, 11 Mart 2011

    Hocam,
    Sizi yeni keşfedenler için mart veya nisan aylarında yeni bir maraton olacak mı?

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...