Funda Teyzen ile Çalışmak…

Bugün çok sevgili öğrencilerimi düşünüp şükrediyordum.

Ve pek çok farkındalıklarım, pek çok anlayış ve keşiflerim oldu.

Funda Teyzen ile çalışmanın, onunla beraber çalışıp, onun öğrencisi olup, hayatlarının HER PARÇASINDA sorumluluk alıp, temizlik yapmanın, hem ne kadar güzel bir şey olduğunu, insanın hayatına en harikulade güzellikleri getirdiğini, hem de aynı zamanda, özellikle temizlik yapmayan veya yapamayanlar için, sorumluluk almayan, alamayanlar için hiç de kolay olmadığını farkettim.

Temizlik yapmayan veya yapamayan, sorumluluk almayan veya alamayan, eski yalan ve yanlışlardan vazgeçemeyen, bunlara sımsıkı sarılan arkadaşlarım maalesef, temizlik kapılarını kabul etmeyip, reddedip, ya da fazla sorumluluk veya eksik sorumluluk alarak kapının hakkını vermediklerinde eninde sonunda benden uzaklaşmak durumunda kalıyorlar.

Bu durum, bazen onların kararı, bazen Funda Teyzen’in kararı, ama her zaman Allah’ın takdiri ile gerçekleşiyor.

Aklıma hemen gelen örnekler:

Zamanında annesini veya babasını reddetmiş, ama şimdi ya kendisi onlara muhtaç olan ya da onların kendisine muhtaç olduğu bir hale gelmiş, arkadaşlarımın, anne ve babası hakkında sorumluluk almaması, onları ASLA affetmemesi.

Kendisinden genç veya okumakta olan veya fizik olarak, kendisine denk olmayan bir erkekle evlenme hayallari kuran ve bunu tüm olumsuzluklara rağmen İLLE DE ve ISRARLA isteyenler.

Bebeğini bakıcıya bırakıp işe başlama durumunda olan AMA bunu Allah’a sığınıp,

*****************************************************

** Allah’ım zamanında kadın-erkek ilişkileri hakkında, anne-baba-çocuk ilişkileri hakkında, annelik-çalışma hayatı hakkında, toplumda herkesin sahip olduğu görev ve sorumluluklar hakkında, hayatımın 8 parçası ve benim konumum hakkında, herkesin hayat amaçları ve özellikle de BENİM KENDİ HAYAT AMACIM hakkında, edindiğim yalan yanlış fikir ve düşüncelere, akımlara kapılarak,

** hayatta yalan yanlış işler yapan, hayat amaçlarından uzaklaşmış kişileri seyrederek, okuyarak, onları takip ederek şu an sahip olduğum, TÜM o yalan yanlış fikirler yüzünden ve bunların yıllar içerisinde birikerek, söz ve hareketlerime, yaptığım her işe sabit olarak katılmasından dolayı,

şu an istemeye istemeye de olsa, çocuğumu bırakıp işe gitmek ve çalışmak durumundayım.

Allah’ım içinde bulunduğum ve hiç de memnun olmadığım bu durumun sorumluluğunu tamamen üzerime alıyor ve senden af dileyerek yardım rica ediyorum.  Ben yaptım, ben yaptım, ben yaptım. İçinde bulunduğum bu duruma, verdiğim kararlarla ben sebep oldum. Affet Allah’ım affet, affet, affet.

Bana güzel bir kapı aç. Çocuğuma, aileme döneyim, evime döneyim.

Açacağın o güzel kapıyı görmek için, gözümü, kulağımı, aklımı kalbimi açıyorum Allah’ım.

O zamana kadar da çalışmakta olduğum bu işte çalışıp, elimden gelenin en iyisini yaparak bu iş yerine olan görevlerimi de TAM ve DOĞRU bir şekilde yapmaya kararlı ve niyetliyim.

Ama benim dileğim ve arzum, evime dönmek, çocuğuma, çocuklarıma, aileme dönmek.

Sana sığındım ben, senden yardım dilerim. Lütfen yardım et ve bana yol göster, bir kapı aç Allah’ım.

Ben de kendimi yaptığım tüm hatalardan dolayı, ve özellikle hayatımın 8 parçasını düşünmeden verdiğim kararlar, ettiğim söz ve hareketlerden dolayı, senin affediciliğini kendime örnek alarak, affediyorum Allah’ım. Kendimi affediyor ve seviyorum. Kendimi affediyor ve seviyorum. Kendimi affediyor ve seviyorum.

Bundan sonra ben, senden gelecek bir kapının, evime huzurla, mutlulukla, bolluk ve bereketle dönebilmek için açacağın o kapının bekleyicisi ve açılan hayırlı uğurlu kapıların takipçisiyim.

Bu kapı, eşimin işinde olabilecek bir gelişme, büyüme, ilerleme olabilir.

İşimi evden yapabilme ve evimden çalışabilme, çocuklarımla ailemle evde rahat rahat ilgilenirken, her gün belli ve istediğim saatte olmak şeklinde yapabileceğim, kolaylıkla ve rahatlıkla, severek ve mutlu olarak, hayat amacımla uyumlu, hayat amacımı yaşamama sebep olan bir iş olabilir.

Hayat amacımı evimden, ailemle birlikte olarak, onları besleyip büyüteterek, bakarak, maddi ve manevi temizliklerine yardım ederek, ve hayatımın 8 parçasına olan görevlerimi, hobilerimi, hayatımın 8 parçasına olan yardımlarımı ve sevgimi rahat rahat verebileceğim şekilde, hatta ve özellikle sana ibadetlerimi rahatlıkla yapabileceğim bir kapı olabilir.

Hayırlısıyla, uğurlusuyla, bolluk ve bereketle, mutlulukla ve sevinçle, temizliklerimi, şükürlerimi ve seninle beraber geçireceğim zamanlarımı da arttıracak şekilde, evime dönmeme yardım et Allah’ım.

Bu eve dönüş kapımı, kolay görülebilir, kolay anlaşılabilir, kolay geçilebilir yap Allah’ım.

Kolay göreyim, kolay anlayayım, kolay geçeyim, kolay hakkını vereyim.

Sensin her işimizi kolaylaştıran.

****************************************

şeklinde Allah’a sığınarak ve hem temizlik yapıp, hem de çare arayarak DEĞİL DE,

** bakıcımız çok iyi bir bakıcı, benden de iyi bakıyor çocuğuma.
** çocuğumu bakıcıya bırakmamda hiç bir terslik yok. Ha anne ha bakıcı aynı şey.
** çalışmak durumundayım ve kadınlar, anneler çalışmalı.
** herkes böyle yapıyor.
** eğer evde kalıp çocuğuma bakmam hayırlı olsaydı, Allah bana bir kapı açardı, demek ki hayırlı değilmiş.
** çocuklar kreşlerde daha iyi bakılıyor. Boya yapıyorlar, kitap okuyup, arkadaş ediniyorlar.

şeklinde bahanelere sarılıp, sorumluluğu da üzerine almayınca, hatta ve hatta, annelerin çalışması gerektiğine, çocukların kreşlerde veya bakıcılarla, veya büyükannelerle büyümeleri gerektiği konusuna BAYRAK olup, bu konuyu savunup, arkadan gelecek pek çok anneye, yanlış örnek olduğunda ve bunu Allah’tan uzaklaşıp gururla yaptığında,

işte problem bu nokta da daha da aşılmaz oluyor.

******************

Ben de benden uzaklaşmış bazı öğrencilerimi düşününce, hepsinde ortak bazı noktalar buldum, sevgili arkadaşım:

En ortak nokta sorumluluk almamak, eski yaptığı bir yanlışı aynen devam ettirmek istemek.

Allah’a sığınmak yerine, isyan etmek.

Belli bir temizlik seviyesine gelince, artık hayatında hiç bir olumsuzluğa tahammül edememek, kabul edememek. Oysa ki o olumsuzluk, eski bir yanlış hakkında temizlik kapısı ve bunu görememek.

Ve bu olumsuzlukların sorumluluğunu hatta bazen suçunu, Allah’a atmak. (Hatta bazen, Allah bu arkadaşlarımı affetsin, ben de affedeyim. :D suçu Funda Teyzen’e atmak. :D)

Oysa ki, bu konuda bize ışık olan Kuran ayeti çok açık:

******************************

NİSA 79
İyilik ve güzellikten sana her ne ererse Allah’tandır. Kötülük ve çirkinlikten sana ulaşan şeyse kendi nefsindendir.

Kuran Türkçe Çevirisi: Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk

Nisa: Kadınlar
nefs: can, kendi, istek duygusu, özellikle maddi arzuların kaynağı olup sınır tanımayan bir duygu

******************************

Tabii aslında bu ayeti tam olarak da vermek isterim.

Neden dersen, sevgili arkadaşım, bu yazımı yazarken, ve özellikle benimle çalışırken pek çok başarılar elde etmiş, çok değerli 2 arkadaşımın, hayatlarındaki bazı olumsuzluklar için sorumluluk alamayıp, üstüne üstlük benden de uzaklaşmaları olayı üzerine, aylardan beri defalarca benim aklıma ve kalbime doğan, ama elimden geldiğince kapatmaya çalıştığım bir konuya da artık ‘yok olamaz’ diyemeyeceğimi farkettim.

Benim önemle ve her fırsatta okuyucu ve öğrencilerime verdiğim, çekim yasasını bize en güzel öğreten bu ayeti, TAM OLARAK vermek ve bu konuyu da, Allah’a sığınıp, Allah’ın  bana verdiği bu görevi, bu hayat amacını, en iyi bir şekilde yerine getirmeye senin önünde de karar verip, niyet etmek isterim.

İşte bu ayetin TAM metni:

*********************************
NİSA 79
İyilik ve güzellikten sana her ne ererse Allah’tandır. Kötülük ve çirkinlikten sana ulaşan şeyse kendi nefsindendir. Biz seni insanlara bir resul olarak gönderdik. Tanık olarak Allah yeter.

Kuran Türkçe Çevirisi: Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk

resul: yeni bir kitapla gönderilen peygamber

*********************************

Sevgili arkadaşım,

Hepimizin bir hayat amacı var hayatta.

Peygamberler de tüm insanlara gönderilmiş, onlara hayat hakkında, hayatın 8 parçası, ahiret yani ölüm sonrası hayat gibi bazı ilahi gerçekleri bildiren, öğreten, ve insanlara örnek olmak üzere Allah tarafından tayin edilen, vahiy yoluyla sahip olduğu ilmi yaşayıp, başkalarına da örnek olan hayırlı ve uğurlu insanlar.

Bu peygamberlerin Allah tarafından kendilerine lütfedilmiş hayat amaçları.

Biliyor musun, senin de bir hayat amacın var hayatta.

Senin de ışık tutacağın insanlar var hayatta. Belki bu TÜM İNSANLIK değil de, senin tek ve biricik çocuğun, veya arkadaşların, veya ailen, veya ülken.

Allah herkese hediyelerini de, lütuflarını da bol bol vermiş.

Ancak bazen biz bu hediyelerin üstünü örtebiliyoruz, ya da örtülmesine izin verebiliyoruz.

Hatta bazen şahsen biz başkalarının hediyelerinin üstünü örtebiliyoruz.

Herhalükarda sorumluluk alıp temizlik yapmak ve bu lütufları ortaya çıkartmak, çıkmasına izin vermek en hayırlısı ve en güzeli oluyor hayatta.

**********************************

Ve işte benim de hayat amacım giderek daha da ortaya çıkıyor.

Ben de, kendimi,

** çalışma hayatına atılmış,
** ancak çocuğundan, eşinden, evinden, ailesinden uzakta olmanın mutsuzluğunu, çaresizliğini hisseden bayanlara,

hayat hakkında, hayatın 8 parçası, çekim yasası hakkında gerçekleri hatırlatan, onları sorumluluk alıp, temizlik yapmaya, Allah’a isyan etmek ne demek, tam aksine, Allah’a sığınıp, ondan yardım istemeye davet eden, bir hatırlatıcı olarak görüyorum.

Allah’ın bana lütfettiği hayat amacı benim bu hatırlatmayı yapmamı gerektiriyor.

****************************

İnsan merak ediyor, acaba, sevgili Havva annemize, cennetten çıkmanın hiç de öyle, nasıl desem, iyi bir şey olmadığını anlatan bir kızkardeşi veya ablası olsaydı, durum değişir miydi?

Allah bilir. :D

Ama BURADA,  Samanyolu galaksisi, Güneş sistemi, Dünya gezegeni’nde, (Evet bu bizim adresimiz ve biz şu an buradayız. :D)

Ve ŞİMDİ, 24 Kasım 2012 Cumartesi Günü,

ki bu gün, ruhumuzun TOPLAMDA, milyon-milyar gibi adı olmayan ama 300 sıfırlı, hatta belki de daha çok yaşında, bu evrenin şu anki yaklaşık 14 milyarlık yaşında (yani 10 sıfırlı bir sayı, ki 14 milyar yıl önceki o patlamanın da periodik olduğunu ve daha öncesi ollduğunu da unutmayalım), Dünya’mızın yaklaşık 4.5 milyar yıllık yaşında ve elimizdeki mevcut az biraz kanıtlarla anladığımız, İNSANLIĞIN yaklaşık 50.000 yıllık yaşında bir gün,

ve ben hayat amacımı yerine getirmenin mutluluğu ve huzuru ile, kendimi,

  • Allah’ın, çok sevgili TÜRK bayanlarına gönderdiği bir abla ve kızkardeş olarak,
  • Onların harikulade dileklerinin Funda Teyzesi olarak,
  • cennetten, pardon :D, ailenizden çıkıp, iş hayatına coşarak koşmamanızı,
  • hayatınızın 8 parçasının hayrını düşünüp, en azından  bunu yapmanız gerekiyorsa ve şartsa bile, Allah’a sığınıp, af dileyerek ve cennete, pardon, :D ailenize dönmek istediğinizi Allah’a beyan ederek,
  • Allah’ın yardım etmesini rica etmenizi,

size öğütlüyor, tavsiye ediyor, yol gösteriyor ve öğretiyorum.

Havva annemizle beraber, TÜM annelere de, ve tüm bayanlara da, Allah’tan af ve yardım dileyerek, hepsine, hepimize, çok çok sevgilerimi sunuyor ve her öğretmenler gününde söylediğim şeyi tekrar ediyorum:

Hayatta HEPİMİZ öğrenciyiz ve hepimiz ÖĞRETMENİZ.

Öğrenmemiz gereken konu HAYAT AMACIMIZ, hayatımızın 8 parçasına hayır, uğur, fayda. (Tabii bu çok çok temizlik yapmamızı gerektiriyor.)

Öğretmemiz gereken konu da, HAYAT AMACIMIZ, başkalarının da hayat amaçlarını yaşamalarına yardım etmek, izin vermek ve bu şekilde hayatımızın 8 parçasına hayır, uğur, fayda. (Tabii bu da onların temizlikler yapmasına yardım etmemizi gerektiriyor.)

Ne kadar ilginç,

Hayatta amacımız, Allah’ın bize lütfettiği o,

1- Hayat amacımızı bulmak.

2- Sonra da hayat amacımızı yaşamak. (Bunu yapabilmek için çok temizlik yapmamız gerekiyor)

3- Sonra da başkalarının hayat amaçlarını yaşamalarına izin vermek, yardım etmek. (Bunun için de başkalarının temizlik yapmalarına yardım etmemiz gerekiyor.)

Unutmayalım, öğrencimiz 1 kişiyse de bu böyle, 1000 kişiyse de böyle.

Öğrencimiz tek bir çocuğumuzsa da böyle, binlerce arkadaşımızsa da böyle.

Hepimize kolay gelsin.

************************

Bu çerçevede, cennetten, :D pardon, evinden çıkıp, mutsuz ve umutsuz, iş hayatına çıkmış veya çıkmaya çalışan, çıkmak zorunda hisseden sevgili arkadaşlarım.

Hatta eşi, çocuğu, annesi, babası, kardeşi, cennetten, evinden çıkmış, uzaklaşmış, ve onların karman çorman bir hayat içerisinde kaybolmakta olduğunu gören ve üzülen arkadaşlarım.

Allah’a sığının ve eve dönmek için, eşinizin çocuğunuzun, kardeşinizin veya her kimse ailesinden kopmuş veya kopmakta olan yakınınız, onun da eve dönmesi için, Allah’ın yardımını isteyin.

Yukarıda verdiğim örnek temizlikten yola çıkıp, sorumluluk alın, temizlik yapın.

Hepimizin cennette buluşması dileği ile. Hepimizin, bu hayattaki cennetimizi de, evimizi de korumamız dileği ile. (Bu konu Misak-ı Aile makalemde de var. Onu da okumayı unutmayın. :D)

Hepinizin öğretmenler gününü kutluyorum, hayat amacınızı ve öğreneceğiniz, öğreteceğiniz, Allah’ın size lütfettiği o konuyu, çok iyi öğrenmeniz ve çok iyi öğretmenizi diliyorum.

*****************************************

Ve işte bu makalemin bir özeti olarak Çekim Yasası Pırlantaları adlı sayfamda yazdığım yazıyı, buraya da getiriyorum:

Öğretmenler…

Peygamberler Allah tarafından TÜM insanlığa gönderilen bir ışık ve öğretmen.

HER BİR İNSAN da aslında hayat amacını keşfederek, ister bir, ister 10, ister 100, ister 1000 kişiye hatta milyon kişiye ışık ve öğretmen olabilir.

Yani hepimizde peygamberliğin, ve BİR IŞIK olmanın potansiyeli var.

Ve bu ışık olmanın yolu da, hayat amacımızı bulmak ve temizlik yapmak.

Bu öğretmenler gününde ben TÜM İNSANLIĞIN içindeki o Allah vergisi hayat amaçlarını keşfetmelerini ve hayatlarının her parçasında, ister tek ve biricik çocuklarına isterse, onlarca yüzlerce, binlerce, Allah’ın  nasip ettiği öğrencilerine ışık olmalarını diliyorum.

Tüm insanlığın öğretmenler günü kutlu olsun.

Herkes hayat amacını keşfetsin.

Herkes hayatının her parçasına yardım edip, ışık saçıp, yardım alıp, aydınlansın.

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (2)
  1. Özlem
    19:52, 24 Kasım 2012

    Sevgili Funda Hocam, bu ne güzel makale böyle maşallah :D

    Tam da yapmam gereken temizlik çalışmasını ayrıntıları ile anlattığınız bu makale bana Allah’tan bir lütuf biliyorum ve şükrediyorum.

    Bu makale yapmam gereken bir başka temizlik kapısını da bana çok güzel gösterdi. Yeniden çok teşekkürler :D :D

    Ellerinize sağlık :D

  2. Funda Teyzen
    13:13, 30 Kasım 2012

    Çok çok sağ olasın Özlem arkadaşım. :D :D

    Çok sevindim. Gerçi bu açılan temizlik kapılarının hakkını maratonda vermiştin ama geçen günkü site bakım çalışması sırasında silinmişti maalesef. Bu mesajına da hemen cevap veremedim…

    Kusura bakma ama onları gene yaz lütfen, lütfen, lütfen.

    Çok çok sevgiler :D :D :D

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...