Yeni Yıl Yeni Ürünler Yeni Fırsatlar

Bir şeyi “istemek, ummak ve beklemek” ile “dilemek, bilmek ve Allah vergisi yeteneklerimizi kullanmak üzere kolları sıvamak” arasında çok büyük bir fark var.

Ah keşke bunlar arasındaki farkı çocukken anlasaydım. Ama çok şükür Allah’a ki bu farkı artık çok iyi biliyorum.

Sevgili babacığım, zamanında işleri kötüleştiğinde, ve yeniden başlaması gerektiğinde “Yaş 40′ı geçti, tren kaçtı.” demişti. Ben de ona “Babacığım, niye öyle söylüyorsun? Hayat kırkında başlar.” diye moral vermeye çalışmıştım.

Şimdiki bildiklerimi bilseydim, ona en önce “istemek, ummak ve beklemek” ile “dilemek, bilmek ve Allah vergisi yeteneklerimizi kullanmak üzere kolları sıvamak” arasındaki farktan bahsederdim herhalde.

Ama iş bu farkı bir kere anlamakla da bitmiyor.

Bu farkı anlamak aslında insanı hem heyecanlandırıyor hem de biraz ürkütüyor. Çünkü aniden farkediyoruz ki, oynadığımız küçük oyunlardan kurtulup, çok büyük, çok güzel bir hayat yaşamak bizim için mümkün.

Ufak oyunlar derken kastım, ufak düşünceler. Büyük hayat derken kastım, hayatın vazgeçilemez 8 parçasını da kucaklayıp, hepsine çok büyük katkılarda bulunmak.

Bizim için de hayatın tüm parçalarını kucaklayıp, onlara çeşit çeşit faydalar getirmenin mümkün hatta olası olduğunu anlayıp, keşfettiğimizde kendimizi harikulade bir hayat yaşamak için özgür hissediyoruz. Büyük bir hayat yaşamak için iznimiz olduğunu farkediyoruz. Evet, buna hepimizin izni var. Hem de istisnasız hepimizin izni var.

Bu özgürlüğün getirdiği ürkme hissi ise, eski küçük oyunların eski kalıpların etkisiyle oluyor: Ben bunu yapabilir miyim? Ben bu kadar büyük bir hayat yaşayabilir miyim?

Bir başka deyişle diyoruz ki,

Tamam, ben bu ufak oyunları, eski kalıpları bırakmaya hazırım. Başkalarının ne düşüneceği, ne düşündüğü hakkındaki endişelerimi de bırakabilirim. Hayatımın tüm parçalarını kucaklamaya da hazırım, hepsine faydalar getirmeye de razıyım ve hazırım. Bunun olası olduğunu da anladım. Ama bunu başarmak benim için gerçekten mümkün mü? Başaracağımın garantisi var mı?

İşte BU AN karar ve niyet noktası oluyor.

Ve yine bir şeyi “istemek, ummak ve beklemek” ile “dilemek, bilmek ve Allah vergisi yeteneklerimizi kullanmak üzere kolları sıvamak” arasındaki o farka geri dönüyoruz.

Bu farkı anlamak ve bilmek, bizi kuşkuya düştüğümüz her anda tekrar doğru yola geri çıkmamızı sağlıyor.

Ve bu farkı tekrar tekrar anlamak, tekrar tekrar bu anlayışı yaşamak, hayatımızın gündelik olaylarından oluyor. :D

İşte bu farkı anlamak ve bilmekte ve o harikulade hayatı yaşamakta bize yardım edecek şeyler:

1- Aklımız ve düşüncelerimiz:
Yılların negatif düşüncelerinden kurtulmak, bunları temizlemek kimimiz için o kadar da çabuk olamayabiliyor. Ama hepimiz kendi düşüncelerimizden sorumluyuz. Temizlik yapmak da yine kişinin kendi sorumluluğu. Kendimizi ezen, kendimizi küçülten, hayatımızın herhangi bir parçasını ezen veya küçülten düşünceleri bırakmak, ŞÜKRE odaklı düşünceler düşünmek Allah vergisi bu yeteneğimizi kullanmak demek. Aksi takdirde, bekleyenlerden oluyoruz, kolları sıvayanlardan değil.

2- Kalbimiz ve duygularımız:
Aynı şekilde, hepimiz duygularımızdan da sorumluyuz. Başımıza bir olay geldiğinde bu olaya nasıl baktığımız, ne hissettiğimiz hep bizim elimizde. Ağlamak, öfke, korku, içerleme mi hissedeceğiz yoksa, “Hmm bu olaydan öğrenmem gereken ders ne, bu olayda ne için şükredebilirim?” diyerek, şükre odaklı duygular mı hissedeceğiz? Aynı şekilde, kalbimizi ve duygularımızı temizlemek de bizim sorumluluğumuzda.

3- Elimiz, ayaklarımız, gözümüz, ağzımız, kulaklarımız ve tüm vücudumuz:
Çünkü bunlar aracılığı ile açılan kapılarımızı görebiliyor, duyabiliyor, okuyabiliyor, adım atabiliyoruz. Bunlar aracılığı ile hayatımızın tüm parçalarını kucaklayabiliyor, onlara katkıda bulunacak bir ürün veya hizmeti sunabiliyoruz. Bunlar aracılığı ile hayatımıza bir ışık tutabiliyoruz.
Ağlayıp, hayatımız hakkında şikayetler etmek için mi kullanıyoruz ağzımızı veya yazı yazarken elimizi? Facebook sayfamda hayatları hakkında negatif yorumlarda bulunan arkadaşların yazdıkları o yazıları, ben onların kendi iyilikleri için siliyorum. Ah bir anlasalar, kendilerine verdikleri zararı. Ama tabii benim gücüm sadece kendi sayfamda var. Hayat onların hayatı, o negatif söz ve yazıların etkilerini yaşayacak olan kendileri.

4- Cesaretimiz:
Açılan kapılar için, önümüze çıkan fırsatlar için adım atmak, cesaret istiyor. Kalbimize bakıp, dileğimize bakıp, o dileğe ulaşmak için atmamız gereken o adımı atmamız gerekiyor. Adım atmazsak, olduğumuz yerde bekleyip duruyoruz. Hatta beklersek, her şey aynı da kalmıyor, aksine daha da kötüye gidiyor. İşte bu sebeple aklımızın ve kalbimizin hemfikir olduğu konularda cesaretle adım atmak çok önemli.

5- Çevremizde dileklerimizi destekleyen, anlayan, yardım eden insanların olmasına dikkat etmek:
Eski kalıpların dışına çıkarken, çevremizde de bizi bu konuda destekleyen insanların olması çok önemli, bizim kendimize dışarıdan bakmamız bazen biraz zor oluyor. Hatta bazen eski kalıplara döndüğümüzün farkında bile olmuyoruz. İşte o anlarda sağ olsunlar, bizi uyaran, bizi destekleyen insanlarla çevreli olmamız çok faydalı oluyor.

Biraz uzun bir giriş oldu, ama aslında bu yazımı yeni yılda çıkartacağım ürünlerden bahsetmek için yazmaya başlamıştım.

Benim de kendime göre dileklerim ve Allah vergisi yeteneklerimi kullanma şeklim, hayata katmak istediğim bir katkım var.

Hayatta yaşadıklarımı, gördüklerimı, bildiklerimi, siz değerli okuyucularıma sunmak, bu bilgilerle sizin de hayatınızın tüm parçalarını kucaklamanıza, onlara bir katkıda bulunmanıza ve harikulade bir hayat yaşamanıza yardım etmek.

Yeni yılda bu amaçla yepyeni ürünler çıkartmaya karar verdim.

*****************************************************

1 – İlki ŞÜKÜR maratonunu, grup olarak değil de kendi kendine uygulamak isteyenler için “Harikulade Dilekler 30 Günlük Şükür Maratonu Çalışma Kılavuzu.

Bu üründe,

  • dileklerimize kavuşmak için onlara nasıl bir ortam sağlamamız gerektiği konusu,
  • hayalimizdeki o ideal için yapacağımız ve dileğimizi hızla bize çekecek olan “İdealler Egzersizi”,
  • dileklerimize nasıl odaklanmamız gerektiği konusu ve bu konuda bize yardımcı olacak sorular,
  • açılan kapılarımızı görmemize yardımcı olacak sorular,
  • ve eğer adım atmakta zorlanıyorsak yapacağımız “Temizlik Egzersizi” var.

Detaylı bilgi için bakınız:
http://www.harikuladedilekler.com/

*******************************************************

2 – Ve yeni yılda çıkartacağım ikinci ürün, “Dileklerimize Giden Yolda Temizlik Yapmak” adlı 5 bölümden oluşan bir teleseminer ve çalışma kılavuzu.

Bu teleseminerde,

  • Dileklerimize giden yolda bizi engelleyen yanlış düşünce, duygu, beklenti, inanç, söz ve hareketlerimizin ne oldukları, kaynakları, nereden geldikleri konusunu anlamak.

  • Bunlarla birlikte yaşamak zorunda olmadığımız, bunlardan kolaylıkla kurtulabileceğimiz gerçeğini görmek.

  • Bunları teker teker nasıl bulup, ortaya çıkartacağımız konusunu anlamak.

  • Bunlardan nasıl kurtulacağımız konusunu anlamak.

  • Bol örneklerle temizlik işlemini son derece iyi bir şekilde anlamak ve bu işlemi hayatımızın bir parçası olarak haftada 3-5 kez rahat rahat kullanabilecek duruma gelmek.

Detaylı bilgi için bakınız:
http://www.temizlikyapmak.com/

*****************************************************

Yeni yılda çıkacak olan bu ürün ve hizmetlerim için, 31 Aralık 2010 saat 24:00”e kadar ödeme yaparsanız, %50 indirimli alabileceksiniz. :D

Mevcut kurslarım için ise kapıyı açık tutmakta artık zorlanıyorum. Bu sebeple yeni yılda maalesef fiyatları %50 artacak.

Ben şimdiden, alacak olan tüm okuyucularıma, bu ürün ve hizmetlerin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.

Bu ürünler için vereceğiniz zaman, emek ve paranın karşılığını hayatınızda BOL BOL iyilikler, güzellikler, güzel zamanlar, maddi ve manevi tüm zenginlikler olarak BOL BOL almanızı Allah’tan diliyorum.

Allah’a olan dileklerimde hiç ama hiç hayal kırıklığına uğramadım. :D

Tüm dileklerimi gerçekleştiren Allah’ın bu dileğimde de benimle olduğunu biliyorum. :D

Şükürler olsun.

Allah’ın herkese, gönüllerine göre, hayatlarının tüm parçalarını kucaklayabilecekleri, Allah vergisi tüm yeteneklerini kullanabilecekleri, ve hayatlarının her parçasına harikulade bir katkıda bulanacakları o “harikulade ürünlerini, hizmetlerini” çıkartmaları için yardım etmesini diliyorum.

Ve bana bu izni, bu fırsatı, bu yardımı verdiği için, bana bu ürün ve hizmetlerimi çıkartmayı nasip ettiği için Rabbime sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, huzurunda saygıyla eğiliyorum, şükürle secde ediyorum.

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (1)
  1. özlem
    14:15, 31 Aralık 2010

    Merhabalar, çok güzel bir yazı olmuş.
    Emeğinize, yüreğinize sağlık.
    Bu arada yeni yılınızı kutluyorum. Sevgilerimle…..

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...