“A=A=A Değil” “Aynı Şey Değil” “Eşit Değil”

Bugün vereceğim çekim yasası bilgisini 20 sene kadar önce ilk öğrendiğimde bana pek bir şey ifade etmemişti.

Bu bilgiyi hakkını vererek anlamam, ancak ve ancak yaptığım derin temizlikler ardında gerçekleşmişti.

En basit ve en anlaşılır bir şekilde sizlere bu bilgiyi vermek için, ben yine her zamanki gibi elimden geleni yapacağım ancak buna rağmen, eğer sizin için de ilk başta pek bir şey ifade etmezse, tavsiyem şu ki, hemen kulak ardına atmayın.

Anlamadığınız bir şeyi hemen gözardı etmek yerine şu aşağıdaki bakış açısını aklınıza ve kalbinize adapte edin:

Hmmm, henüz tam olarak anlamadığım bazı şeyler var çekim yasası veya hayat hakkında, ancak Allah’ın yardımıyla, ihtiyacım olan her bilgi, en uygun zamanda ve en kolay bir şekilde karşıma çıkıyor çok şükür. Funda Teyze’den duyduğum bu bilgi de şu an pek bir şey ifade etmedi ama ben de yapacağım temizlikler sonucu bu bilgiyi hem aklımda hem de kalbimde çok güzel anlayacağıma inanıyorum.

Ve unutmayalım ki, ben de bu konuyu en iyi bir şekilde anlamanız için elimden geleni yapmaya niyet ediyorum. :D

Siz de anlama niyeti ile okursanız, bu çok önemli çekim yasası bilgisini kolaylıkla ve rahatlıkla hayatınıza adapte edebilirsiniz. :D

**************************

Hepimiz okulda matematik dersinde elma ve armutların toplanmayacağını, elma ile armutun aynı olmadığını öğrendik.

Ama biliyor musunuz, asıl öğrenmemiz gereken bir şey de şuydu ki: bir elma da bir diğer elmaya eşit değil.

Her bir elma bir diğerinden farklı.

***************************

  • Hayatımız boyunca oradan buradan aldığımız, topladığımız, biriktirdiğimiz çeşit çeşit yalan yanlış düşünceler,
  • çeşit çeşit acılı veya negatif duygular,
  • bizzat kendimizin yaptığı yanlış hareketler ve bunların üzerimizde bıraktığı o negatif düşünce ve duygular,
  • hayatta yaşadığımız tüm acılı anlar ve onların üzerimizdeki etkisi…

Hatırlarsanız “hepsini birarada tuttuğumuz biriktirdiğimiz, kendimize özel bir bankamız var hepimizin içinde” demiştim.

Tüm bu biriktirdiğimiz negatif düşünceler, olaylar ve onlar hakkındaki fikirlerimiz, inançlarımız, duygularımız, ŞU AN’da da verdiğimiz tüm kararlarımızı, tüm hareketlerimizi, tüm düşünce ve duygularımızı maalesef olumsuz yönde etkiliyor.

Ve çoğunlukla biz bunun farkında bile olamıyoruz.

Farkında olmanın tek yolu, kendimizi o bankanın içinden, acılı, yalan yanlış fikir ve duygulardan çıkartmak, burada ve şu an mutluluğa, şüküre odaklanmak ve açılan kapılarımızı görebilmek için, gözümüzü, kulağımızı açmak ve elimizden gelen bir şekilde bu kapılar için adım atmak.

**********************************

Ve işte bugün vermek istediğim o özel bilgi:

Bankanın belki de en önemli bir özelliği şu ki, orada her şeyin birbiri ile eşit olduğu gibi saçma sapan bir düşünce ve duygunun var olması.

Bankada tüm elmalar da birbirine eşit, tüm elmalar ve armutlar da, hatta ve hatta en olmayacak, en alakasız şeyler bile.

Bu sebeple banka sanıyor ki, A=A=A.

Evet, bu her şeyin birbiri ile eşit olduğu düşünce ve duygusu, belki de hayatımıza tüm karmaşayı, tüm zorlukları, tüm sıkıntıları çeken en önemli etken.

Babamız iflas ediyor. O acılı olay sırasında bankaya doldurduğumuz tüm yanlış ve negatif düşünce, duygu ve bilgiler, inançlar, 30 yıl sonra bile bizim hayatımızı negatif bir şekilde yönlendirmeye devam ediyor. Kendi kurduğumuz işte bu yanlış düşünce ve duyguların etkisiyle attığımız yanlış adımlar, bizim de işimizin iflas etmesine sebep oluyor.

Annemiz ve babamız arasında, hatta bir başka yakınlarımız arasında, tanık olduğumuz ve bizi çok üzen bir sevgisizlik veya saygısızlık olayı sonucu bankaya doldurduğumuz yalan yanlış fikirler ve negatif, acılı düşünce ve duygular, yıllar sonra kendi evliliğimizde de bizim isteğimiz dışında hakim olmaya başlıyor ve bunun sebebini bile anlayamadan hayatı acılar içerisinde yaşamaya devam ediyoruz.

Sevdiğimiz bir yakınımız ölüyor. O acılı olay sırasında bankaya doldurduğumuz tüm yanlış ve negatif düşünce, duygu ve bilgiler, inançlar, yıllar sonra bile bizim hayatımızı negatif bir şekilde yönlendirmeye devam ediyor.

Biz kazara veya cahillikle bir yanlış harekette bulunuyoruz. Bu olayın ardından gelen utanç, kendini suçlama vs ile gelen acılı ve negatif düşünceler ve duygular, yıllar sonra bile bizi etkisi altında tutmaya ve o negatif hisleri hissetmemize sebep olabiliyor.

Tabii bankanın üzerimizde yarattığı körlük ve sağırlık, hayatımızı her konuda etkileyebiliyor, sadece iş, evlilik vs değil.

Ben bunu en çok, benim sitemi bulup da,

  • hayatın 8 parçasından özellikle Allah’ı yok farzederek çekim yasasını anlatanlarla beni EŞİT görenlerde,
  • ve bir de her makalemde bol bol Allah’a şükretmeyi öğütlediğim ve Kuran’dan örnekler verdiğim için, beni “aşırı dinci” olarak görenlerde,

görüyorum ve yaşıyorum.

Bankanın etkisinde hayatı yaşadığımız zamanlarda maalesef, işte böyle birbirlerinden ÇOK FARKLI şeyleri EŞİT görme hatasına düşebiliyoruz.

Tek çare: Temizlik yapmak.

*************************

“En Temel Temizlik” alıştırmamızı Sevinç adlı makalemde okuyucularıma hediye etmiştim. :D

Kurslarımda da çeşit çeşit temizlik alıştırmalarımızı öğrencilerime yaptırıyorum.

Tüm bu temizlik alıştırmalarının arkadaşlarıma kazandırdığı farkındalıkları, anlayışları, keşifleri, başarıları ve bunlar sonucu hayatlarına kolaylıkla çektikleri mucizeleri, hepsi özel olduğu için makalelerimde açık açık paylaşamıyorum ne yazık ki.

Ama yaşayan biliyor. Bilen biliyor. :D

“Temizlik Yapmak” adlı teleseminerimde de pek çok, pek çok temizlik alıştırması vermiştim.

Ancak farkettim ki, hem çok basit hem de çok faydalı, hem de bu “A=A=A değil” konusunu çok güzel anlamamıza yardım eden bir temizlik alıştırmasını, teleseminerime dahil etmeyi unutmuşum.

“A=A=A değil” derken kastım, bankadaki acılı olayların hayatımıza olan etkisinden kurtulmak için gerekli, EN ÖNEMLİ farkındalık.

Babamızın iflası bizim de iflas edeceğimiz anlamına gelmiyor. Ancak biz içten içe bu ikisini eşit görürsek, hayatta da bunun gerçekleşmesi kaçınılmaz oluyor.

Anne ve babamızın veya diğer başka yakınlarımızın, hatta bir takım etkisi altında kaldığımız film, kitap vs. kahramanlarınıın başlarına gelen, evlilikleri hakkında tanık olduğumuz, aklen ve kalben olumsuz etkilendiğimiz bir takım olayların, bizim de başımıza gelmesi gerekmiyor. A=A=A değil.

Ancak biz aklen ve kalben bunları eşit olarak görüyorsak veya eşit gören bankamızın etkisi ile hayatı yaşıyor, hareket ediyorsak, bizim hayatımızda da bunların gerçekleşmesi kaçınılmaz oluyor.

İşte bu, “A=A=A değil” “Aynı Şey DEĞİL” “Eşit Değil” konusunu aklınızda ve kalbinizde kolaylıkla hissetmeniz için, hem de “Temizlik Yapmak” adlı seminerimde mutlaka olması gerektiğine inandığım bu alıştırmayı bir şekilde öğrencilerime sunabilmek için, bu makale aracılığı ile vermekten hem gururlu hem de mutluyum. :D

Alıştırmanın adı: “İki Benzer Şeyi Karşılaştırma ve Fark Bulma”

Bu amaçla, birbirine benzer iki şeyi buluyoruz ve karşımıza alıyoruz. Bugün örnek olarak ben size iki çok ama çok benzer fincan ile bu alıştırmayı yaparak örnek vereceğim.

Bu iki benzer şeye bakıp, onları inceleyip, aralarındaki farkları bulmaktan ibaret bu alıştırma.

Bir anlayış, bir keşif, bir açıklık, bir ferahlık, bir farkındalık yaşayana kadar bu farkları bulmaya devam ediyoruz.

Ve sonra, yaşadığımız o anlayışı, veya keşfi, veya açıklığı, veya ferahlığı, veya farkındalığı kutlamayı da ihmal etmiyoruz. :D

İşte örnek olarak benim bu alıştırmayı yapışım. (Siz de kendiniz önünüze benzer iki şey alarak yapın lütfen.)

*******************************

“İki Benzer Şeyi Karşılaştırma ve Fark Bulma” Alıştırması Örneği

(Soldaki fincana 1.fincan, sağdaki fincana da 2. fincan diyeceğim.)

1. fincanın kulpu daha çok görünüyor. 2. fincanın kulpu azıcık görünüyor.

2. fincanın içinde minik bir ışık yansıması var. 1. fincanın içine biraz daha büyük bir yansıma gelmiş.

1. fincanın içindeki çiçeğin üzerinde sola doğru bir ışık yansıması var. 2. fincandaki çiçeğin üzerinde yok.

2. fincanın içindeki çiçek daha çok ışık altında kalmış, 1. fincanın içindeki çiçek biraz daha gölgeye yakın.

2. fincanın tabağında ortadaki boşluk daha çok gölgede kalmış ve aydınlık kısım daha az. 1. fincanın tabağında beyaz kısım daha çok görünüyor.

2. fincanın tabağında gölgede kalan kısımda pek çok çiçekler ve desenler görünüyor. 1. fincanın tabağında gölgede kalan kısım pek görünmüyor.

1. fincan, tabakta sağdaki iki pembe çiçeğe daha uzak. 2. fincan, tabakta sağdaki iki pembe çiçeğe çok yakın.

Ve sevgili arkadaşlarım, alıştırmanın bu aşamasında ben içimi çok ferah hissettim ve bu iki çok ama çok benzer fincan ve tabağı arasında dünyalar kadar farklar bulabileceğimi hissedip rahatladım. Bunların arasındaki farklar konusunda aklım da kalbim de rahat.

İşte bu nokta alıştırmamı bitirme ve kutlama noktası oluyor. :D Makaleme de bir kısa ara verip bu ferahlığı kutluyorum. :D

********************************

Bu her ne kadar basit ve hayatımızla alakasız bir alıştırma gibi görünüyorsa da, farkındalıklarınızı arttırmada, eski yanlış düşünce ve olumsuz duygularınızdan kurtulmanız açısından inanın, çok faydalı bir alıştırma.

Çok benzer şeylerin bile aslında hiç benzemediklerini, aralarında pek çok fark olduğunu, aklımız ve kalbimiz anladığı zaman, hayatımızda etkisini gösteren pek çok eski yanlış fikirlerden, olumsuz olayların üzerimizdeki olumsuz etkilerinden de kurtuluyoruz.

Bunlardan kurtulmanın en güzel ödülü, kendimizi burada ve şimdi, farkında, huzurlu ve mutlu hissetmek.

Bunun sonucu da çeşit çeşit açılan kapılar ve en önemlisi de bu kapıların farkına varabilecek ve hatta daha önemlisi de bu kapılar için gerekli adımları atabilecek bir durumda olmamız oluyor.

Bu alıştırmayı 1 hafta boyunca, her gün 1 defa yaptığımızda, hayatımız da, hayata bakış açımız da değişiyor. :D

Diğer verdiğim temizlik alıştırmasını da her fırsatta kullanmayı unutmayın. :D

Hem farkındalıklarınızı paylaşmak, hem de çekim yasası hakkında daha pek çok şey öğrenmek için “Harikulade Dilekler Maratonu“na katılmayı da ihmal etmeyin. :D

Farkında olmak demek, açılan kapılarımızı farketmek ve bunlar için adım atmak da demek.

Bir kapının hakkını verince de, arkasından yüzlerce kapı açılıyor, Allah’a çok şükür. :D

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (10)
  1. Hale
    10:41, 20 Ocak 2012

    Sevgili öğretmenim,

    Ben de bu temizlik alıştırmasını çok seviyorum. Neredeyse anında içim huzurla doluyor ve buraya şimdiye geliyorum. İçim ferahlıyor, ve hemen Allah’a şükrediyorum hem sizle karşılaştığım için hem öğrendiğim güzel bilgiler için, hem de hissettiğim bu huzur için. Ben ki yıllarını vesveselerle geçirmiş bunların sonucunda karmaşalara, çaresizliklere çok düşmüş biri olarak, sahip olduğum bu hazinelerin kıymetini inanın çok iyi biliyorum.

    Selamlar, saygılar

  2. Funda Teyze
    13:21, 20 Ocak 2012

    Yorumun için teşekkürler Hale arkadaşım,

    Bu vesileyle bu çok önemli konu hakkındaki makalemi ben de tekrar okudum. Sağ olasın. :D

    Hatta fırsattan istifade “İki Benzer Şeyi Karşılaştırma ve Fark Bulma” temizlik alıştırmamızı da uyguladım.

    Çok güzel bir farkındalığa da ulaştım. :D

    Ve ne ilginçtir ki, geçenlerde bir arkadaşımıza verdiğim cevapta anlatmak istediğim konunun aslında bu konu, yani “A eşittir A eşittir A” OLMADIĞI konusu olduğunu farkettim.

    O cevapta da kapı kapı dolaşılan çok güzel işler olabileceği gibi, çok hayırsız işlerin de olabileceğini, çığırtkanlık yapmanın çok hayırsız şeyler için olabileceği gibi, çok hayırlı şeyler için de yapılarak, harikulade bir hayat amacı olabileceğini anlatmaya çalışıyordum.

    Ama banka temizlenmeden, “A eşittir A eşittir A” sandığı için, Allah’ın yardımı da olmadan, bu farkı görmek maalesef mümkün olmuyor.

    İnsanın hayat amacını bulması bile tek başına yeterli olamıyor, o amacı sorumluluk alarak uygulamak gerekiyor.

    Hale arkadaşım,

    Teşekkürler yorumun için.

    Çok çok sevgiler

  3. Özlemi
    17:41, 24 Aralık 2013

    Harikulade bir makale :D Ellerinize sağlık.Daha önce de okumuştum ama şimdi içim okurken daha da ferahladı.Ve verdiğiniz alıştırmayı bir hafta boyunca günde 1 kez yapmaya niyet ediyorum.

    Sağ olun 2k 2k 2k

  4. Funda Teyzen
    18:55, 25 Aralık 2013

    :D :D :D

    Harika Özlemi arkadaşım,

    Bize de farkındalıklarını yaz, olur mu?

    Çok çok sevgiler
    2k

  5. Özlemi
    14:11, 26 Aralık 2013

    Sevgili Funda Hocam,

    Ben niyetimi yerine getirmeyi ihmal etmişim.Ah Özlemi dedim ve sevgiyle kendimi affedip hemen şu anda masamda duran birbirinin aynısı olan 2 tükenmez kalemi incelemeye başladım.

    Ve hemen de yazmak istedim size.

    1.kalemin üzerinde ki yazılar daha net 2. kalemin yazıları okunamıyor.

    1.kalemin kapağı bana göre sola dönük,2.kalemin ise sağa dönük.

    1.Kalemin kapağı daha açık renk yeşil ama 2.kalemin daha koyu renk yeşil.

    1.kalemin kapağı eskimişken 2.kalemin daha yeni görünüyor.

    ohhhh bu nokta da bir rahatlama ,nefes alma yaşadım.

    Kutlamak için güzel bir çay içmek üzere kalkıyorum .Ve tabii ŞÜKÜRLER OLSUN

    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  6. Funda Teyzen
    19:15, 29 Aralık 2013

    Çok sevindim Özlemi arkadaşım.

    Maşallah. :D

    Ve hayırlı uğurlu olsun bu farkı görme ve anlama alıştırmamız diyorum. Ben de kutluyorum hemen. :D

    Çok çok sevgiler
    2k

  7. Ozlemi
    21:05, 25 Kasım 2017

    Bugün sizlerle sohbet ederken çözümler Allaha şükür her zaman farklı farklı olabilir dedik ve A=A=A değil makalenin de aklımıza gelmişti. Biraz evvel okudum da bu makaleyi yazalı da 6 yıl olmuş. Ne güzel dilemiş Allah.Bu makalede ki alıştırmayı da hatırladım.Yapmaya da niyet ediyorum. Teşekkürler bu güzel bilgiler için
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  8. Funda Teyze
    21:28, 25 Kasım 2017

    Ne güzel hatırladın Özlemi arkadaşım, sağ olasın var olasın, Allah razı olsun, sayende ben de tekrar okudum ve bu temizliği yarın yapmaya karar verdim. :D

    6 yıl sonra tekrar beraber okumak da bambaşka güzel ve harikulade bir mutluluk. Allah’ın bize bir lütfu bu. Ne güzel dlemiş Allah.

    2k

  9. Sevgin
    13:25, 26 Kasım 2017

    Bu makaleyi hatırlattığın için teşekkür ederim Özlemi arkadaşım, sayende tekar okudum, tekrar anladım ve verilen temizliği yapmaya ben de niyet ediyorun :D
    Funda hocam emeğinize sağlık, ne güzel anlatmışsınız ve anlamak da ayrı bir mutluluk. Övgüler olsun Allah’a :D

  10. Funda Teyze
    20:55, 26 Kasım 2017

    Ne güzel yepyeni örneklerle, yepyeni temizliklerle bu konuyu bir kez daha ve çok güzel anladık. Sağ olasın Sevgin arkadaşım, bizlere hem bir örnek getirdin, hem de duaya vesile oldun. Muhammed ve Fetih surelerini okuyalım, ve dersler alalım, değil mi?
    Çok şükür Allah’a. Sağ olasın var olasın. :D

    2k

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...