Geçmişin değişmesi mümkün mü?

Allah’tan harikulade ve inanılmaz bir mucize, GEÇMİŞİN DEĞİŞMESİ…

Bu konu aslında yıllar içerisinde bir kaç defa yazmak istediğim bir konuydu.

Başıma gelen bir çok ilginç olay vasıtası ile gördüm ki, niyet edilir, dua edilir, Allah’ın yardımı, ruhumuzun sevgisi ve niyeti güzel bir şekilde harekete geçirilirse, bu, geçmişi dahi değiştirebilecek bir mutluluk kaynağına dönüşebiliyor.

Allah’ın gücü, tahmin edersiniz ki, sevgili arkadaşlarım, bugünü, geleceği belirleyebildiği ve değiştirebildiği kadar, geçmişi de değiştirebilir.

Tabii ben şahsen bunları yaşadığımda, önce bir şaşkınlık ardından da ‘yanlış hatırladım herhalde‘ türünden düşüncelerle bu mucizevi olayların üzerini, bir süre sonra kapatmaya hep meylettim, tabii şükürlerimi eksik etmeden. :)

Ancak geçenlerde (27 Eylül 2016 Salı) bir arkadaşımla konuşurken, GÖZLERİMİN ÖNÜNDE geçmişin değişişini görünce, artık dedim, Allah’a övgülerle bu makaleyi yazmam lazım, ki üstelik bu arkadaşımızla bu yaşadığımız 2. defa niyet ertesi geçmişin değiştiğini farketmemiz ve hayretler içerisinde kalmamız.

Çok şükür bu arkadaşla 2 olayımız var, çünkü sizlere bir tanesini detaylı anlatabiliriz, çünkü 2. biraz daha özelimsi. :)

Şöyle ki,

Geçen hafta sonu (25 Eylül) bu arkadaşımla konuştuğumuzda, beraber bir niyet etmiştik. Eşinin işlerinin açılması hakkında. Ve sağlam, güçlü ve harikulade bir niyetti, şimdi geri dönüp baktığımda da görüyorum ki.

Ve Salı günü konuştuğumuzda ve yine o niyetin konusunu açtığımda, arkadaşımız aniden bana kendisi hakkında, ailesi hakkında bu niyete çok faydalı olabilecek bir gerçeği söyledi.

Aramız bu kadar yakınken, ve ben bu konuyu daha önce hiç duymamış iken, bunun aniden harikulade bir çözüm olarak ve o niyetimizin gerçek olmasını sağlayabilecek bir armağan gibi önüme çıkmışken, ben arkadaşımıza şaşkınlıkla, bunu bana neden hafta sonu konuştuğumuz zaman söylemediğini sordum.

O da ‘aklıma hiç gelmedi’ gibi bir şeyler söyledi.

Ama onun açısından geçmiş geçmişti ve aynen öyleydi, Hafta sonu bana söylememesinin sebebi, aklına gelmemesiydi.

Ancak, Allah geçmişi değiştirdiğinde tabii ki, o kişi o geçmişi öyle yaşadığını biliyor. (Sanıyor diyemiyorum, çünkü geçmiş değişince gerçekten değişiyor ve alakalı kişiler geçmişi aynen öyle yaşamış oluyorlar.)

Ama dışarıdan bakan bizler için, durum farklı. Haftasonu konuşurken, hatta 6 senedir beraber çalıştığımız bu arkadaşımın neredeyse her konusunu biliyorken, ve o bana her şeyi rahat rahat bol bol anlatıyor iken, bu konunun bu önemli kapının akla gelmemiş olması doğrusu bana hiç inandırıcı gelmiyor. :)

Daha önce de tanık olduğum benzer mucizelerden de güç alarak, ben bu olayda da Allah’ın herşeye kadir olduğu ve geçmişi de değiştirebildiğine tüm kalbimle inanıyorum.

Gözlerimin önünde değişmesi de sadece övgülerimi ve şükürlerimi arttırıyor, ne güzel.

Tabii böyle bir mucizeyi tanıyabilmek için, duygularımızın açık olması, böyle bir mucizeyi tanımaya hazır olmamız da gerekiyor.

Biz Allah’tan bir şey istediğimiz zaman, o şeyin bir kaç gün içerisinde bize sanki geçmişten gönderilen bir armağan gibi, zaten oradaymış gibi, ama nedense kimsenin haberi yokmuş gibi, ya da farkedilmemiş gibi, önümüzde belirivermesi ve daha da önemlisi, olayda bir huşu, bir Allah tarafından sakınılma ve korunma hissi, bir lütuf, bir armağan hissi olması gerekiyor.

Eğer duygularımız açıksa bu his yadsınamaz bir şekilde belirgin ve bariz oluyor.

Bize orada düşen, Allah’a şükretmek, Allah’ı övmek ve minnettarlığımızı, sevincimizi ifade etmek.

Tabii olayın bir de niyet tarafı önemli.

NASIL böylesine harikulade bir armağana ulaşabiliriz ve bize lütfedilmesini sağlayabiliriz?

İşte son yaşadığım mucize ertesi, o günkü o niyeti incelediğimde bulduğum çok önemli ve hassas noktalar:

1- Allah önünde ve kendi vicdanımız önünde AHLAKLI bir hedefimiz olmalı. Ahlaklı derken, hayatımızın 8 parçasında maksimum faydalı, yani başkalarına zararlı olmayacak, onların mutluluğunu çalmayacak, kendimize veya başkalarına nefsimiz adına veya inat adına zalimlik etmeyecek bir istek olmalı.

2- Bunu istememiz, buna ihtiyaç duymamız, ve bunun bizim için önemli olması gerekiyor. Ama inat değil. Vicdan ile bakıldığında önemli olması gerekiyor. Maalesef ülkemizde nazar değmesin diye fazla isteme, olmaz, istemiyormuş gibi yap, şeklinde bir yöntem yaygın. Halbuki Allah önünde bir şey istiyorsak, o anda başkalarının nazarını değil, Allah’ın rızasını önemsemeliyiz ve Allah’ın bizim için önemli olan bir konuda bize daha sevgiyle yardım edeceğine inanmalıyız.

3- Allah’tan bir şeyler istemek hayatımızın doğal bir parçası olmalı ki, bu ender görülen nadide armağanı hayatımızda en azından bir kaç sefer yaşayabilelim. Şahsen ben de Nasretttin Hoca’nın göle maya çalması gibi, her gün, 10′larca hatta daha fazla güzel niyetleri dilekleri Allah’a sunuyorum bol bol.

Bu hem Allah ile iletişim kurmaya bir vesile, bir bahane, bir fırsat hem de Allah’ın armağanlarına kavuşmak için zaten şart.

4- Niyetimiz güçlü, fakat ille de, inatla, soğuklukla değil, aynı zamanda da bir rüzgar gibi özgür ve ağırlıktan arınmış olmalı. Sanki 1 saniyede binlerce kilometre hatta aynı ışık gibi milyonlarca kilometre gidebilecek kadar geniş, ferah, güçlü ve hafif olmalı.

5- Niyetimizi ederken ve edince, aynı zamanda ulaştığını da hissetmeliyiz.

6- Niyetimiz aklımız tarafından da son derece mantıklı ve hayırlı kabul edilmeli. Kalbimiz tarafından da sevilmeli ve istenmeli.

7- Söz konusu niyeti paylaşan birden fazla kişi olmalı ve aralarında SEVGİ, İLETİŞİM, HEMFİKİRLİK olmalı. Ve bu sevgi, iletişim, hemfikirlik, gücünü ve sevgisini Allah’tan, iyilikten, güzellikten almalı. Yani 2 kul birbirlerine yardım destek ve sevgi vererek Allah’ın artı bir hayranlığını alıyorlar ve hayırlı bir amaç için elbirliği yapıyorlar ve beraber Allah’a dayanıyorlar.

İşte geçen haftasonu ettiğim o niyet ertesinde Salı günü, yani 2 gün sonra, geçmişin değiştiğini farketmem üzerine incelediğim O NİYET DE AYNEN BÖYLE BİR NİYETTİ, sevgili arkadaşlarım.

——————————-

Ve hani demiştim ya bu arkadaşla bu 2. yaşadığımız geçmişin değişmesi olayı.

Ne ilginç ki, o ilk olay biraz daha az özel ve detaylarını sizlerle de paylaşmamız mümkün. Ben de o arkadaşımdan rica ettim, kendi anlatımıyla bize o yaşadığımız olayı anlatmasını.

Ve işte onun anlatımıyla o mucize:

***********************************
Allah’ın bana da, eşime de bir lütfu olarak ve tabii benim maraton dileğim olan bir ev alma durumumuz birden ortaya çıkınca birikmiş paramız da çok şükür vardı ama borç da almamız gerekiyordu. Şükürler olsun lütufları bol olan Rabbime.

Aslında 10 bin TL olsa çok iyi olurdu ama 7 bin TL de harikulade olurdu. Ve kimden istesek ne yapsak diye düşünürken babama açılmıştım ama babam onda olmadığını kibarca bana söyleyince de birşey diyememiştim. Olsa babam verirdi çok şükür o güne kadar da ne zaman desteğe ihtiyacımız olsa vermişti. Allah razı olsun.

İşte ben ne yapsak ne etsek derken, Funda Hocama durumu anlattım. O beni dinledi ve anladığını söyledi ve dedi ki ‘Gel arkadaşım biz dua edelim. Ben de SENİN için dua edeceğim, biz Allah’a sığınalım’ dedi. Funda Hocam da babamda paranın olabileceğini düşünmüştü ama ben emindim yoktu. Çünkü yok demişti ve babam bize vermekten çekinmezdi. Ve biz dua etmeye karar verdik. Funda Hocam da edecekti sağ olsun ve o konuşmamızda hatırlıyorum, benim de içimi ürperterecek bir şekilde, ‘Ben niyet ediyorum, Allah büyük. Allah’ın mucizeleri sonsuz, bakarsın babana da bir yerden para gelir, bir şey olur ve bu iş olur.’ da dedi. Ve biz Allah’a sığındık, güvendik. Dua ettik.

Onunla konuşmamızın ertesi sabahı idi ve ben halamlara sormaya karar vermiştim ama önce babama da bir haber verip, böyle böyle ben halamları arayacağım dedim. Babam 10 bin TL si olmadığını ama 7 bin TL yi hemen hesabıma geçireceğini söylemesin mi? 8O Yaşadığım şaşkınlığı hala bugün gibi hatırlıyorum. :D

Ben olan bu mucizeyi sevgiyle, coşkuyla, şaşkınlıkla karşıladım. Hemen Funda Hocama da haber verdim. Bu gerçekten de dualarımızın hayırlı dileklerimizin bir mucizesi idi.

Ama ne mucize. :D İlk sorduğumda babamın parası olmadığına o kadar emindim ki, sanki bu para aniden o akşam yoktan var olmuş gibiydi. :D

Tüm övgüler alemlerin yaratıcısı Allah’adır.

*************************************

Ve bu güzel mucizeyi incelemek ve dersler çıkarmak adına arkadaşıma biraz daha soru sordum.

Soru:

Sevgili arkadaşım, sen ilk sorduğunda nasıl sormuştun, hafif çekinerek mi, Allah’a sığınarak mı yarım sığınarak mı niyetlerin nasıldı? NORMAL bir soruş muydu?’

Cevap:

‘Sevgili Funda Hocam, babama ilk sorarken çekinerek sormuştum. Ben de parası olmayacağını düşünüyordum.’

*************************************

Bu önemli detayı da öğrenmemiz bence ister geçmiş değişerek, isterse değişmeyerek, Allah’tan harikulade bir armağan olarak dualarımızın, niyetlerimizin gerçek olması konusunu anlamamız, öğrenmemiz açısından çok önemli, sizce de öyle değil mi sevgili arkadaşlarım? :D

Hepinize hayırlı uğurlu harikulade bugünler, yarınlar ve dünler diliyorum.

Çok şükür, bugün de, geçmiş de, gelecek de Allah’ın elinde.

O her şeyin en iyisini, en güzelini, en hayırlısını, en adilini bilir.

Ve unutmadan, ne geçmişe bakıp, ne bugüne bakıp böbürlenmemekte de fayda var, diyorum. :)

Allah korusun, Allah sadece ödül olarak değil, ceza olarak da bugünümüzü, geçmişi, geleceğimizi değiştiriverir.

Biz Allah’a sığınalım ve iyilikten, doğruluktan yana olalım.

Hepinize bugünde de, geçmişte de, gelecekte de, çok çok sevgiler, selamlar. :D
2k

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (19)
  1. Funda Teyze
    07:28, 2 Ekim 2016

    Merak eden sevgili arkadaşlarım için bir not:

    Evet makaleyi geçen Çarşamba günü yazdım ama resmini ne seçeceğime ancak Cumartesi karar verebildim. :D

    Ve ‘neden bu resim?’ diye merak eden arkadaşlarım için de anlatmak isterim.

    Ama önce size sorayım. Bu makaleye neden bu resim? Acaba anlaşılabiliyor mu? :D
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  2. Hilal
    07:46, 2 Ekim 2016

    Funda teyze senin heyecanın bana da bulaştı sanırım heyecanla okudum. Allahın büyüklüğünü anlamamız için ne güzel bir kapı. Düşünebildigim ama uygulayamadığım bir konuydu şimdi daha hafifledi her şey. Şükürler olsun:)

    Sanırım elma resmi cennetten kovulma hikayemizin değişmesi için mi?

  3. Esma
    09:27, 2 Ekim 2016

    Eşim kızlarım sevdiklerim ve tüm dünyadaki iyi insanlar adına dua evinize sevgiyle katılıyorum…

  4. Funda Teyze
    11:53, 2 Ekim 2016

    Geliştirilmiş, pişirilmiş formül:

    1- Söz konusu konu kişinin belki de yıllardır incelediği, doğru saydığı, doğru ve hayırlı olduğunu bildiği, yani yukarıda AHLAKLI dediğim, o doğruluk seviyesinde olmalı. (Ahlak da nedir? Hayatın 8 parçasında maksimum fayda veya en az zarar.)

    2- Kişi bu ahlaklı konuya BİLMEK seviyesinden de öte İNANÇ seviyesinde sahip çıkıyor olmalı.

    3- Bu niyetin edildiği anlarda kişinin aklına bu niyetin harika bir uygulaması, harika bir umut ışığı olarak belirmiş olmalı. Kişi bu umut ışığı sebebi ile hissettiği o güzel olasılık sebebi ile büyük bir coşku ve heyecan hissetmeli bir kaç saniye içerisinde.

    4- O anda kişinin yakınında bulunan kişiler ve çevresi, verdikleri tepkiyle ona destek olmalı ve ne kadar da haklısın, nasıl da inanılmaz güzel bir şey bu, türünden desteğin de ötesinde TAM BİR KABUL TAM BİR DESTEK TAM BİR HAYRANLIK hatta ŞAŞKINLIKLA katkıda bulunmalı ve o kişinin coşkusunu daha da yükseltmeli.

    5- Bütün bunlar olurken kişi, ‘Evet bu böyle olmalı, olmasını istiyorum, olursa ne güzel olur, zaten Allah’ın istediği de bu, ve olsun’ şeklinde bir isteyiş ve dileyiş ve niyet hissetmeli.

    Tabii tüm bunların olabilmesi için, ön koşullar ortada. Kişinin ahlaklı olmayı ve ahlaklı hedefler seçmeyi bir hayat tarzı haline getirmiş olması, elde edebildiği ve elde edemediği hedeflerinde ahlakı, hayırı, iyiliği, herkesi iyiliğini gözetiyor olmuş olması gerekiyor. Yani bu sonradan olacak bir şey değil, bunun önceden bir hayat tarzı olarak o kişinin hayatında mevcut olması gerekiyor.

    Bir başka ifade ile temizlikler yapan bir ruhi hayat tarzı, manevi hayat tarzı ön koşul.

    Ben şahsen, en az 24 seneyi geçmiştir, günlük olarak temizliklerle ve dualarla meşgulüm. Bu arkadaşım da benden önce de dua etmeyi sevmekle birlikte, 6 senedir, benimle belki binlerce En Temel Temizlik yapmıştır. Makale ve kurslarımda anlattığım diğer temizlikler, kitabımı okumak, kurslarıma içtenlikle katılmak, Temizlik Saatlerine içtenlikle katılmak ARTI bol temizlik ve bol şükür, onun da manevi hayatını temizliklerle doldurdu, çok şükür.

    İşte bu sebeple o da ettiğim niyette bana eşlik edebildi, katılabildi ve destekleyebildi.

    Aksi takdirde ne ben ona coşkumu bu kadar açık bir şekilde ifade edebilirdim, ne onun önünde bu kadar rahat özgür bir şekilde niyetlerimi ve duygularımı hissedebilirdim.

    VE onun verdiği destek de bu kadar saf ve hayranlık dolu olmazdı. Irın kırın ederdi, içinden ‘ama olmaz ki’ derdi, ya da hayatın 8 parçasında benim yıllardır anlattığım ahlak, hayır, iyilik, doğruluk konularında içten içe zaten itirazları olabilirdi, ve bunu itirazları ile olmasa bile SESSİZLİĞİ ile belli etmiş olabilirdi. Tam en hassas noktada aslında hemfikir olmayabilirdi. Hatta bana bunun neden olamayabileceğini anlatma derdine düşebilirdi. Veya bunun neden daha önce olmadığının veya yapamadığının veya yapılamadığının bahanelerini bana saymaya çalışabilirdi.

    Ama o da bunları yapmadı ve bana ve niyetime katıldı.

    Ne kadar inanılmaz bir olay!!! :D

    Bakalım formülümüz daha da pişecek mi? :D :D :D

    2k

  5. Funda Teyze
    12:48, 2 Ekim 2016

    Hilal arkadaşım, senin de heyecanla okumana çok sevindim. Sağ olasın var olasın. :)

    Allah’ın büyüklüğünü anlamamız ve bu konunun da senin için hafiflemesi de harika.

    Elma ağacı resmi konusundaki fikrin de harika. Gerçi benim öyle bir düşüncem yoktu ama Allah büyük, böyle bir niyet de ne güzel olurdu. Bir de bakmışız cennetten meğer çıkmamışız ve cennette buluyoruz kendimizi. :D Harika bir niyet. Sağ olasın aklıma getirdiğin için. Geçmişin veya geleceğin bu yönde değişmesi için, Allah’a sığınıp dua ve niyetlerimi seferber etmeye karar verdim. :D :D

    Tabii aldığımız ders de önemli. Eğer kendimi cennette bulursam, Allah’ın yapma dediğini yapmamaya son derece kararlıyım çok şükür. VE şimdi düşündüm de, ister cennet ister değil, her halükarda, Allah’ın yapma dediğini yapmamak bizim için her zaman çok önemli. Hayatta alınabilecek en güzel ders aslında herkes için, değil mi?

    Benim bu resmi seçme nedenimi, bir kaç arkadaştan daha bekleyeyim cevap sonra yazayım. :D
    2k

  6. Funda Teyze
    12:52, 2 Ekim 2016

    Hoşgeldin Esma arkadaşım. :D Bu katılışın hayırlı uğurlu olsun dilerim.

    Dua evi derken, benim dua ettiğim şu sitelerim de var, mutlaka beklerim:

    http://fundateyzeninduaevi.com

    http://fundateyzedendualar.com

    Orada da buluşmak dileği ile…

    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  7. özlemi
    17:30, 3 Ekim 2016

    Ne güzel dilemiş Allah

    Sizin akıldaş ve kalpdaş oluşunuzu ben de hissettim makalenizi okuyunca.

    Ellerinize,aklınıza ve bilginize sağlık 6k

    Ben de Elma ve cennetten kovulan Adem Peygamber ve Havva anamızı düşündüm :D

    Teşekkürler

    Ne güzel anladım yazdıklarınızı

    İyi ki varsınız

    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  8. Funda Teyze
    17:57, 3 Ekim 2016

    :D Evet akıldaşlık, kalpdaşlık ÇOK önemli Özlemi arkadaşım.

    Resim konusunda da, ne ilginç, demek sen de Hilal arkadaşımız gibi düşündün. :D

    Yok, o sebeple seçmedim ama biraz daha bekleyip bugün yarın yazayım en iyisi benim seçme sebebimi. :D

    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  9. Serpil
    21:07, 3 Ekim 2016

    Merhaba Funda öğretmenim :)
    Gerçekten çok ilginç konular. Her şeye güç yetiren Allah için geçmişi değiştirmek de mümkün elbette.
    Bizlerin temiz kalp ile güçlü ama rüzgar gibi hafif niyetle Allah’a sığınmamızla bunun mümkün olabileceğine ben inanıyorum :D
    Elinize sağlık :)
    Elma konusu ise benim aklıma Allah’ın değişmez bir yasasını gözlem ile bulan Newton’u getirdi :) hepimizin gözü önünde olan şeyler :)
    Çok çok sevgiler
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  10. Funda Teyze
    08:42, 4 Ekim 2016

    Çok teşekkürler Serpil arkadaşım. :)

    İyi ki sormuşum bu resmin hikayesini, çünkü ne kadar ilginç cevaplar geliyor. :D Tabii Allah’a sığınarak bir işi yaparsak bin bir farklı farkındalık ve ders alınabileceğini bilmekle birlikte, insan yine de şaşırıyor.

    Yok, Newton’un yerçekimi kanunu da benim aklıma gelmemişti. Eğer başka cevap almazsam bugün benim sebebimi söyleyeceğim artık. :D

    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  11. Hilal
    17:19, 4 Ekim 2016

    Birde baktım ki işte orda …anlaminda bir bakiyorsunki elma yapragin arkasina gizlenmis firsatlar:)

  12. Serpil
    20:10, 4 Ekim 2016

    :D
    Merakla bekliyorum öğretmenim :D
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  13. Alev
    23:21, 4 Ekim 2016

    Ne güzel dilemiş Allah. :D
    Bence de Allah’ın güç yetiremeyeceği bir şey yoktur. Alemlerin yaratıcısı ve yetiştiricisi Allah, dilerse geçmişi de değiştirerek yardım eder. Mutlulukla okudum makaleyi. Şükürle okudum. Pişmiş formülü de okudum. Güzelce anladım sizin güzel ifadenizle. Allah razı olsun. Akıldaş kalpdaşlığın ne kadar önemli olduğunu tekrar ve tekrar anladım. Makalenin resmi ile ilgili olarak da, doğrusu ben hiç bir şey düşünmedim. Hiç bir fikir yürütemedim. :D Allah’a sığınıyorum ve sizin sebebinizi bekliyorum.
    Çok çok sevgiler. :D
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  14. Sevgin
    09:51, 5 Ekim 2016

    Sevgili Funda Hocam, öncelikle teşekkür ederim bu yeni makale için. Daha iyi anlayabilmek için Allah’ın büyüklüğünü hissederek tekrar tekrar okudum, anladım da çok şükür. Bizim için de çok güzel bir anlayış, öğrenme oldu.

    Sorunuza gelince, onun üzerinde de düşündüm biraz. Bulduğum cevap ağaçların geçmişlerinin de çeşitli nedenlerle sürekli değiştiği, yenilendiği hatta bir çok olumlu nedenlerle verimlerini artırarak dimdik ayakta durdukları oldu :D
    Bakalım ne diyeceksiniz :D

    Çok çok sevgilerimle.
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  15. Funda Teyze
    10:48, 5 Ekim 2016

    Çok yaklaştın Hilal arkadaşım. Ama tam öyle değil, ama seninki de çok güzel, çok anlamlı. :D
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  16. Funda Teyze
    10:49, 5 Ekim 2016

    Sağ olasın sen de merakla beklediğin için Serpil arkadaşım. :D
    2k

  17. Funda Teyze
    10:51, 5 Ekim 2016

    Pişmiş formülü okumana da çok sevindim Alev arkadaşım. :D Özelden yazdığın farkındalıklar da çok güzeldi. :)

    Sağ olasın var olasın. :D
    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  18. Funda Teyze
    10:54, 5 Ekim 2016

    Sen de hevesle okuduğun için sağ olasın, var olasın Sevgin arkadaşım.

    Resim hakkında senin düşüncelerin de çok ilginç ve güzel. :D Onların da verimlerinin arttırması, evet çok güzel. :D

    :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp: :kalp:

  19. Funda Teyze
    11:02, 5 Ekim 2016

    Resim hakkında sizlerden gelecek cevapları ben de merakla bekledim. :D

    Tüm makalelerim arasında resim bulmak konusunda en zorlandığım ve en çok düşündüğüm bu makale oldu. :D

    Önce zaman’ı anımsatan, kum saati ya da saat gibi resimler aradım. Hatta güzel pek çok resim vardı, mesela kum saatinin yan yatmış olduğu vs. Sanki zamanının durduğu anlamında.

    Allah’ın zamanın ötesinde, üstünde, zamana da hakim olduğunu anlatabilir diye düşündüm.

    Ya da saat resmi vardı, içi içe dönen ve sonsuza kadar giden gibi.

    Ama hiçbiri içime sinmedi.

    Nedense elma bahçesi aradım ve bu resmi görünce tamam dedim. :D

    Tamam deme sebebim:

    Biz bir niyet edip, hayatımızda elma yokken, ‘elma’ istemişsek Allah’tan, tabii niyetimizin yukarıda anlattığım şartlarda edildiğini farzedersek ve Allah da lütfeder o niyet ve dileğimizi tez zamanda gerçekleştirmeyi dilerse, niyet ettiğimizde orada olmayan o elma’yı bir de bakmışız ki, taa yıllar öncesinden tohumun ekilmiş, ağaç büyümüş, meyve vermiş ve karşımızda harikulade bir elma duracak şekilde buluveriyoruz.

    ‘Bu elma da, bu ağaç da dün burada yoktu, şimdi nasıl olabilir?’ şaşkınlığını anlatmak için bu resmi seçtim. :D

    Allah dün orada olmayan elma’yı da ağacı da BUGÜN var edebilir ve biz onu geçmişten tohumu atılmış ve büyümüş, çiçek açmış ardından da meyve vermiş bir armağan olarak alabiliriz.

    Yani makalede anlattığım konunun ‘elma’ dileği için gerçek olmuş olmasını farkettiğimiz ‘o an’ gibi geldi bana. :D

    Allah’ın her şeye gücü yeter.

    2k

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...