Yeni Maraton: 30 Gün 3 Dakika 3 Defa

Hayata bakış açımı değiştirmek için 100 gün boyunca uyguladığım, “hayatımdaki güzelliklere odaklanma maratonu” gerçekten de hayatımda bir dönüm noktası olmuştu.

Aslında yanılmıyorsam, sürekli bir şekilde en azından 200 küsur gün boyunca devam etmiştim. Hatta yaşadığım güzellikler sebebiyle “Ben buna ömür boyu devam edeceğim.” diye karar bile vermiştim.

Ama şu da bir gerçek ki, doğamızdaki bir şey, hep hayatımızdaki bir şeyleri otomatik pilota alma ve otomatik olarak işlemesini sağlamak derdinde.

Oysaki otomatik pilota almak demek, onları yine oluruna bırakmak demek oluyor ve oluruna bırakınca genellikle negatife kayıyoruz.

Bu sebeple, benim bulduğum çare, önemli konularda otomatik pilottan hep kaçınmak.

Eğer hayatımda bir şey otomatik olarak işlemeye başlamışsa, ben hep onu bilinçli olarak otomatikten çıkartıp, sanki ilk kez yapıyormuşum gibi, yepyeni bir şeymiş gibi görmeye odaklanıyorum.

Bu otomatikten çıkartma işlemi sırasında, çok sevdiğim “maraton” da değişikliğe uğramış.

Bugünkü makalede, bu yeni maraton şeklinden bahsetmek isterim.

Yeni maratonda, bir ufak, bir büyük, bir de orta boy, 3 adet yanlış alışkanlığımızı buluyoruz ve önümüzdeki 30 gün boyunca, sabah-öğle-akşam bu konuda kendimizi düzeltmek için niyet edip, karar veriyoruz.

Bunu sadece karar vermek ve niyet etmek şeklinde de uygulayabiliriz. Veya bunu daha etkili olması açısından yazıya dökebiliriz.

Yazıya döktüğümüz kararlar, niyetler, hayatımızda daha da kalıcı oluyorlar.

Bu amaçla, 30 gün boyunca, günde 3 defa, sabah-öğle-akşam, 3 dakika, değiştirmek istediğimiz fikir veya alışkanlığımızı, defterimize çözümleri ve bu konularda artık hayatta nasıl davranacağımız konularını kısaca yazıyoruz.

30 günün sonlarına doğru gelince, artık o eski bakış açılarından eser kalmıyor. Ve bu yöntem sayesinde, direksiyon yine otomatik pilottan çıkıp, tekrar bizim kontrolümüze geçmiş oluyor.

Defterimize, 30 gün boyunca, günde 3 defa olmak üzere yazacağımız şeyleri tekrar vermek gerekirse:

1- Değiştirmek istediğimiz fikir veya alışkanlık.
2- Bu konuda bulduğumuz çözüm veya yeni fikir.
3- O gün ve daha sonra bu konuda nasıl davranacağımız konusu.

Bir de, biraz işin tekniğinden bahsetmek isterim:

  • Neden 3 adet fikir veya alışkanlık seçiyoruz? Çünkü daha fazlası biraz ağır geliyor ve yapması zor oluyor.
  • Neden 1 büyük, bir ufak, bir de orta boy? Çünkü hepsi büyük olursa, yine zor oluyor, ağır geliyor, o sebeple sadece bir tane büyük alışkanlık, diğerleri ufakça.
  • Neden 30 gün? Çünkü, bir alışkanlığın 21 günde yerleştiği şeklinde bazı bilgiler yurtdışındaki bazı üniversitelerin yaptığı araştırmalardan çıkan sonuç. Biz sadece kesin olsun, eksik kalmasın diye 30 gün yapıyoruz. Bir de bir başka sebebim şu ki, ben bu maratonu ilk uyguladığımda amacım, bazı dileklerimi gerçekleştirmek içindi. Hatta adına “Dilek Orucu” demiştim. Ramazanda tuttuğumuz oruçtan farklı olarak, yemekten değil, negatif düşünce ve duygulardan uzak durmaya çalışıyordum. Ramazan 30 gün olduğu için, ben de maratonu 30 gün yapmıştım.

NOT: Arkadaşlar, yukarıdaki satırları yazarken, yeni bir anlayış ve keşif oluştu. Hani hep derim ya, “Tadını çıkartmamız çok önemli, aman başarılarınızın tadını çıkartın” diye. Farkettim ki, Ramazan’da tuttuğumuz orucun ardından da, Allah bizim aynen bunu yapmamızı ve bayram kutlamamızı istiyor. Bayramdan daha güzel ne anlatabilir ki, başarımızın tadını çıkartmayı. :D :D :D

Böylece, Rabbimizden bir yol gösteriş, yine anlayış ve keşiflerimizin, tadını çıkartıp, değerini bilmemizin önemini bize göstermiş oldu. Şükürler olsun Allah’a bize bu harikulade anlayış ve keşifleri nasip ettiği için.

Bu makaleyi de bu güzel anlayış ve keşifle kapatmak isterim. Anlayış, keşif ve başarı anlarını uzatırsak, ne olduğunu biliyorsunuz.

Bol bol ve kalıcı anlayışlar,keşifler dilerim.

Çok çok sevgiler…

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok.

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...