YÜZÜNCÜ MAKALE (100!!!! :D)

Sevgili arkadaşlarım,

Bu yazı benim için hem büyük bir kutlama yazısı, hem de Allah’a TEKRAR sığınıp, kolları TEKRAR sıvayıp, TEKRAR sorumluluk alıp, arkadaşlarıma yardım etme yazısı.

Bu benim YÜZÜNCÜ MAKALEM. :D :D :D

Dile kolay, hayat amacımı yaşamak, Allah’ın bana verdiği tüm yetenekleri, aklımı, kalbimi, ellerimi, gözlerimi, kulaklarımı, ve Allah’ın bana bahşettiği diğer tüm armağanları, doğduğum ülkem için, aynı dili konuştuğum arkadaşlarım için kullanıp, onlara bir fayda, bir yarar sağlamak için kollarımı sıvamam üzerinden, tam 99 yazı, sayısını bilmediğim pek çok e-posta, sayısını bilmediğim pek çok facebook yazısı, sayısını bilmediğim sitemde yazdığım yorum şeklinde yaptığım yardımlar, bir e-kitap, bir özel rapor geçmiş.

İşte Allah’a duam:

“Allah’ım, kabul et bu çabalarımı, amacım senden bir hoşnutluk elde etmek. Ey Rabbim! Benim için katında, cennette bir barınak yap; beni zalimlerden, onların yapıp ettiklerinden uzak tut; beni zulme sapmış topluluktan uzak tut. Yalnız sana sığındım ben, yalnız sana güvendim.”

Bu duayı Kuran’da iman eden kadınların örneği olarak anlatılan Firavun’un iman eden karısından esinlenerek ettim. Ve bu ayeti çok ama çok seviyorum.
Tahrim suresi 11
tahrim: haramlaştırma, yasaklama

Bu sure bize, 2 peygamberin iman etmeyen eşlerinden ve bunun yanısıra, Firavun’un iman eden eşinden bahsediyor.
Ve peygamberlerin eşi olmanın bile o iki hanımı, başlarına gelenlerden koruyamadığını, bunun yanında Firavun gibi bir zalimin yanında bile insanın isterse, iman edebileceğini gösteriyor.

********************************

Gerek geçtiğimiz yıllarda, gerekse yeni girdiğimiz, bu yeni yılın ilk günlerinde, ÇOK ŞÜKÜR, yardım edebildiğim ve elde ettikleri başarılarla bana gelen, sevinçlerini benimle paylaşan çok arkadaşım oldu. Allah hepsinden razı olsun.

Tabii ki, yardım edemediğim, sözlerimin hiç bir fayda getirmediği insanlar da oldu.

Ben bu insanlardan da Allah’a sığınıyorum, onları Allah’a emanet edip, onların da kendilerine yardım edebilecek, bir yol gösteren öğretmen bulmalarını Allah’tan dileyerek, sevgiyle uğurluyorum. Hepsinin yolları açık olsun.

**********************

Eski yılın bitmesi, yeni yılın başlaması, yeni bir başlangıç, çoğumuzun üzerinde öyle bir etki yapıyor ki, hayatımızda memnun olmadığımız şeylerin, sanki bu yeni yılla mucizevi bir şekilde geçeceği, yeni yılın aniden bir şans getireceği ve her şeyin ANİDEN düzeleceği şeklinde bir his hissetmemize sebep oluyor.

Ben de yeni yıla biraz bulutların üzerinde başladım. :D

Okuyucularımın, öğrencilerimin ücretsiz yazılarımdan veya ücretli yazılarımdan nasıl faydalandıkları, nasıl hayatlarının sorumluluklarını üzerlerine aldıkları, nasıl sağlıkları için, aileleri için, yapacakları mutlu ve uyumlu evlilik için, işleri için, para durumları için, ülkeleri için, insanlık için, doğa için, hayvanlar için, dünya için, evren için, dinleri için, sorumluluk alıp, eski veya şu an yapmakta oldukları hatalarla yüzleşip, bunları bırakmaya karar verip, niyet ettikleri, tüm bu yanlışlardan vazgeçip, doğruyu buldukları şeklinde bir umuda kapıldım.

Tabii ki, bu umut, benimle yakınen çalışan bazı öğrencilerimden gelen başarı hikayeleri ile pekişti ve dolayısıyla bulutların üzerine daha kolay çıktım. :D (Sağ olun, var olun. :D Siz öğrencilerimi çok seviyorum ve sizin için Allah’a sonsuz şükürler ediyorum.)

Yeni yıla girerken hissettiğimiz bu umut ve mutluluk hissi, yeni yıl geldikten sonraki, ilk bir kaç günde, beklediğimiz o beyaz atlı prensin, ya da lotodan çıkacak olan o paranın, ya da benim gibi e-postama gelen yüzbinlerce mutluluk ve başarı hikayesinin olmadığını, belki de başkalarına gittiğini, bizim yanımıza yaklaşmadığını görüp, kaybolabiliyor ve tekrar umutsuzluğa düşebiliyoruz. :D

Gelen başarı hikayelerine GERÇEKTEN MÜTEŞEKKİRİM. Sizler için kutlama yapmak benim için bir mutluluk. :D

Ancak son iki gündür, gelen umutsuzluk, çaresizlik, sıkıntı dolu bazı e-postalar ve sitemdeki yorumlar, benim de bu yeni yıl hayallerimden çabucak gerçeklere dönmeme ve hayallerden uyanmama sebep oldu. :D

Bunun üzerine, ben de bu durum için, TEKRAR sorumluluk alıp, Allah’a sığınıp, Allah’tan af dileyip, kendimi de affedip, kolları sıvayıp, hiç bir ücret talep etmeden, tüm bu arkadaşlar için bir yazı yazıp, onlara yardım etmeye karar verdim ve niyet ettim.

Sevgili arkadaşlarım,

Evet, gerçekten de doğru.

Eski yılın bitmesi, yeni yılın başlaması, yeni bir başlangıç, çoğumuzun üzerinde, hayatımızda memnun olmadığımız şeylerin, sanki bu yeni yılla mucizevi bir şekilde geçeceği, yeni yılın aniden bir şans getireceği ve her şeyin aniden düzeleceği şeklinde bir his hissetmemize sebep oluyor ve böyle bir etkisi var.

OYSA Kİ, gerçek şu ki, takvimdeki bir sayı değişikliğinin üzerimizde HİÇ BİR etkisi YOK.

Üzerimizde ve hayatımızda değişikliğe sebep olacak TEK ŞEY, bizim kendi içimizde.

Kendi içimizde hissedeceğimiz o KARARLILIK ve NİYET.

Ne için kararlılık ve niyet?

Hayatımız için sorumluluk alma kararlılığı ve niyeti.

Önceden yaptığımız hatalar için sorumluluk alıp, bunları tekrar ETMEME kararlılık ve niyeti.

Şu an yaptığımız hatalar için sorumluluk alıp, bunları tekrar ETMEME kararlılık ve niyeti.

Ve bu kararlılık ve niyet için takvimdeki HER SAYI UYGUN, her gün ve her saat uygun ve her AN uygun.

Yani bu mucizevi değişikliği HER AN yapabiliriz. İlle de yeni yılı beklememize gerek yok. :D

Ben de son 2 gündür bana maddi sıkıntıları, borç ödemekte yaşadıkları çaresizlikler hakkında yazan sevgili arkadaşlar için, borçlar hakkında bir yazı daha yazıp, ışık tutmaya, yol göstermeye, karar verdim. Bu benim yapabileceğim bir şey. Çünkü sizlerin şu an yaşamakta olduğunuz o çaresizlikleri ben de yaşadım. Ve nasıl bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.

Yalnız sevgili arkadaşlarım, unutmayın ki ben derviş, ermiş veya (haşa) peygamber değilim. Ben de sizin gibi, bazı çaresizlikler yaşamış, Allah’a sığınıp, bu çaresizliklerden kurtulmaya karar verip, niyet etmiş ve bunu başarmış bir insanım.

Her ne kadar yaptığım bu işi Allah’a olan borcumu ödemek için yapıyorsam da, ben de bir insanım ve elde ettiğiniz başarıları, mutlulukları, kazanımları, benimle de paylaşmanızı istiyorum.

Kısaca söylemek istediğim, çaresizlikten çıkıp da rahatı bulduğunuz zaman lütfen beni unutmayın, o an geldiğinde benim de gönlümü hoş edin. Ürünlerimi, hizmetlerimi seve seve alın. Çok şey istemiyorum, sanırım, değil mi? :D

Bu konuya da böylelikle bir açıklık getirdikten ve bu yüzüncü yazımı kutladıktan sonra, İŞTE BORÇLARDAN VE ÇARESİZLİKTEN NASIL ÇIKTIĞIM HAKKINDAKİ YAZIM.

BORÇLAR VE ÇARESİZLİK

Umarım, beni tez zamanda kurtaran bu yol, sizin de aynı şekilde TEZ ZAMANDA borçlardan ve çaresizliklerden çıkmanızı sağlar.

Çok çok sevgiler.

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok.

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...