Allah’tan 12 Hediye

* Özel hayatında veya iş hayatında veya ülkenin hatta insanlığın içinde bulunduğu durum hakkında veya hayatının 8 parçasından herhangi biri hakkında, arada sırada da olsa, kendini çaresiz, elikolu bağlı, karmakarışık hissettiğin oluyor mu?

(E-magazinime üye olmasına rağmen hala bazı kimselerden “Hayatın 8 parçası ne?” şeklinde soru gelebiliyor. Hayatın 8 parçasını e-magazin üyelerime hediye ettiğim “Ücretsiz Rapor”da uzun uzun anlatmıştım. Lütfen o raporu okuyun. O raporu, çok sevmeme rağmen, başka bir hediye ile değiştirmek arada bir aklıma geliyor. Orada verdiğim değerli bilgileri ücretsiz ve hediye olarak okuyabilme fırsatı varken, lütfen bu fırsatı kaçırmayın. :D)

* Hayatta arzuladığın pek çok şeyle aranda ne olduğunu bile bilmediğin, görünmez ama aşılamaz bir engel varmış gibi hissediyor musun?

* Dileklerine giden yolda seni durduran şeyin, seni dileklerine ulaşmaktan alıkoyan şeyin ne olduğunu bulmak, anlamak ve çözmek istiyor musun?

* “Ah bir ne olduğunu bilsem ve çözsem, her şey düzelecek.” diye düşündüğün hiç oluyor mu?

Eğer bu 4 sorudan birine veya daha çoğuna “evet” diye cevap verdiysen, bu sayfayı her nasıl bulduysan şükret. :D

Çünkü gerçekten de yaşadığımız her sıkıntının, her zorluğun, her engelin bir sebebi var. Ve bu sayfada bu sebebi anlatacağım.

Ben de zamanında bu soruları kendime sormuştum.

Bu sorularla beraber çok çok ama çok çok da dualar etmiştim. :D :D

Şükürler olsun Allah’a, hayatta sorduğum HER (evet yanlış okumadın) HER sorumun cevabını buldum.

Bu cevaplar neredeydi biliyor musun?

Kendimde idi. Kuranda idi. Öğretmenlerimde ve onların yol gösterişlerinde idi. Ailemde idi. Arkadaşlarımda idi. Ülkemde idi. Dünyada idi. Ruhumda idi. Aklımda idi. Kalbimde idi.

Hayatımın 8 parçasını kucaklamakta, onlara yaptığım yanlışlardan vazgeçmekte, onları sevmekte, saymakta, teşekkür etmekte, korumakta, yardım etmekte ve onlardan yardım almakta idi.

Hayatımın 8 parçasına zararlı şeylerden, insanlardan, kurumlardan, ürünlerden, hizmetlerden uzak durmakta idi.

Ama belki de tüm bunların yanında en önemlisi  hayatımın amacını keşfetmemde idi.

Ve bunun da yanında, belki de en önemlisi Allah’ın bana bahşettiği hediyeleri keşfetmem ve bu hediyeleri, hayatımın 8 parçasına da faydalı olacak şekilde kullanmamda idi.

Allah’ın bana bahşettiği hediyeler nelerdi?

1- Hayat

2- Hayat amacım

3- Hayatımın 8 parçası (İnce ince detayları ile vermek gerekirse, gözlerim, kulaklarım, ellerim, vücudumun her bir parçası, ailem, ailemin her bir ferdi, eşim, çocuklarım, arkadaşlarım, ülkem, tüm insanlar, tüm canlılar, tüm cansız maddeler, ruhum, ruhlar, Allah)

4- Aklım ve kalbim (düşüncelerim, mantığım, duygularım, hislerim)

5- Her türlü yaralarımı iyileştiren, Allah’a olan özel hat, yakınlık, sevgi

6- Anlam (hayatım için, işim için, yaşadığım iyi veya kötü her şey için)

7- Vicdan ve sorumluluk (yaptığım yanlışları farkedebilmem ve vazgeçebilmem için)

8- Dileklerim (bana sürekli enerji veren, hayatımın her parçası için sahip olduğum pek çok hayırlı, uğurlu, iyi, güzel, doğru, harikulade dilekler)

9- Hayat Değerlerim (yolun sınırlarını belirleyen, dışına çıkarsam hiç de iyi olmayacağını bana hatırlartan, iyiden, güzelden, doğrudan yana hayat değerleri, mutluluk, şükür, huzur ve daha neler neler)

10- Yeteneklerim (hayatımın 8 parçasına fayda getireceğine yürekten inandığım ürünler çıkartıp, hizmetler sunabilmek için)

11- Yeteneklerim arasında belki de en önemlisi olup, hayatımın 8 parçası arasında olduğu kadar, yukarıda saydığım tüm hediyelerin arasında da bağlantı kurmamı sağlayan Allah’ın hepimize verdiği, köreltmek de parlatmak da bizim elimizde olan bir yetenek: İLETİŞİM

12- Peygamberler ve Kuran (Yukarıda saydığım tüm bu hediyeleri iyi, güzel, doğru bir şekilde kullanmamıza yardım edip, yol göstermek için)

İşte bu 12 HEDİYE aslında, Allah’tan hepimize bahşedilen PEK ÇOK, PEK ÇOK hediyenin kabaca gruplanıp, özet haline getirilmiş hali.

Tüm bu hediyelerin değerini bilmeyip, onları haklarını vererek kullanmadığım tüm zamanlarda, sıkıntılar, zorluklar hayatıma hakim oldu.

Ve ne zaman ki, bu hediyelerin değerini bilip, onları haklarını vererek kullandım, hayatıma kolaylık, çeşit çeşit sevinçler, mutluluklar hakim oldu.

Farkında mısın, sitemde yazdığım her yazıda da zaten bu 12 konuyu, bu 12 hediyeyi sürekli döndürüp döndürüp tekrar anlatıyorum. :D

Neden?

Çünkü Funda Teyze seni seviyor. :D

Hem de çok seviyor. :D

Senin, benim düştüğüm hataya düşmene engel olmak, Allah’ın sana da bahşettiği bu 12 hediyeye sımsıkı sarılmanı sağlamak, bu hediyelerle bağdaşmayan şeylerden kendini uzak tutmana ve kolaylıklarla, mutlulukla, huzurla, sevgiyle, teşekkürle, Allah’a şükürle dolu bir hayat yaşamana yardım etmek istiyorum.

Zaten benim hayat amacım bu:

Kendimin, ailemin, arkadaşlarımın, sevdiklerimin, beni sevenlerin, benim düştüğüm hatalara düşmesine engel olmak, Allah’ın bize bahşettiği bu 12 hediyeye, hepberaber sımsıkı sarılmamızı sağlamak, bu hediyelerle bağdaşmayan şeylerden kendimizi uzak tutmamıza ve kolaylıklarla, mutlulukla, huzurla, sevgiyle, teşekkürle, Allah’a şükürle dolu bir hayat yaşamamıza yardım etmek,

Ve bunun üzerine, ahiret hayatına da huzur ve mutluluk içerisinde, sevgi, saygı, teşekkür ve şükürle kavuşmak.

Hayat amacımı en iyi, en güzel ve en doğru bir şekilde yaşamak için de ben Allah’a sığındım, Allah’a güvendim.

Bugün aklıma şu geldi:

Allah insanı yaratırken, “Onu amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın.” diye meleklere emretmiş.

Bu ne demek biliyor musun sevgili arkadaşım?

Bu, Allah bize inanıyor, bize güveniyor demek.

Allah sana inanıyor, Allah sana güveniyor.

Biz de O’na inanalım. Biz de O’na güvenelim.

Biz bunu yapınca, tüm problemlerin, tüm sıkıntıların mucizevi bir şekilde eriyip gittiklerini yok olduklarını biliyorum, gördüm, yaşadım.

Tek dileğim herkesin de yaşaması. :D

Ama bugünkü hedefim sensin.

Bugünkü dileğim, senin tüm problemlerinden, tüm sıkıntılarından mucizevi bir şekilde kurtulman.

Bunun gerçekleşmesi için, tek yapman gereken, Allah’ın sana inandığı gibi senin de O’na inanman, O’nun sana güvendiği gibi senin de O’na güvenmen ve sonra da sana bahşettiği ve yukarıda bahsettiğim 12 hediye için şükretmen ve onlar arasında nasıl bir harmoni yaratabileceğine, nasıl onları en güzel ve verimli şekilde değerlendireceğine bakman.

Mümkünse minicik dahi olsa bir adım atman.

Bu adım, değerlendirmen sonucu aldığın bir kararı ve bu kararı uygulama niyetini bir kağıda yazmak gibi minicik bir adım bile olabilir.

Sırf bunu yapmakla bile elde edeceğin faydaları, kolaylıkları, mucizeleri duymaktan ben de ve sitemin tüm okuyucuları da çok mutlu olurduk. :D

Kolay gelsin.

Hepinize çok çok sevgiler.

***************************************

İşte Kuran’da, Allah’ın meleklere verdiği emrin geçtiği ayetlerden biri:

Hicr Suresi 29

“Onu amaçlanan düzgünlüğe ulaştırıp öz ruhumdan içine üflediğim zaman, önünde hemen secdeye kapanın.”

***************************************

Hayat amacımızı yaşamak bazen çok büyük kararlar almamıza da sebep olabiliyor.

Ben her kararda yine Allah’ın bize bahşettiği yukarıda verdiğim 12 hediyeye bakarak ve onları sonuna kadar kullanmaya özen göstererek almayı tavsiye ederim.

İşte bu konuda, Kuran’dan çok sevdiğim, ve her zor kararda kendime hatırlattığım ayetler:

***************************************

Nisa Suresi

97. Melekler, öz benliklerine zulmetmiş olanların canlarını alırken, onlara şöyle söylediler: “Neredeydiniz siz?” Cevap verdiler: “Yeryüzünde ezilip horlananlardık biz.” Melekler dediler ki: “Allah’ın yeryüzü geniş değil miydi ki orada bir yerden bir yere göçesiniz?” İşte böylelerinin varacağı yer cehennemdir. Ne kötü dönüş yeridir o!

98. Kadınlardan, erkeklerden, yavrulardan hiçbir beceri gösteremeyen, hiçbir yol bulamayanların durumu farklıdır.

99. Bunların Allah tarafından affedilmeleri umulur. Allah affedicidir, günahları bağışlayıcıdır.

100. Kim Allah yolunda hicret ederse yeryüzünde, varıp sığınarak karşı harekete girişecek çok yer bulur, geniş bir imkan da bulur. Ve her kim, evinden Allah’a ve resulüne hicret niyetiyle çıkar da kendisine ölüm yetişirse onun ödülünü vermek Allah’a düşer. Allah Gafur’dur, sürekli bir biçimde günahları affedendir, Rahim’dir, rahmet ve merhameti sınırsız olan, dünya hayatını buyruklarına uygun biçimde yaşayanlara, ölüm sonrasında özel rahmetler sunandır.

Nisa: Kadınlar

***************************************

Kuran Tercümesi: Sayın Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk

(Kendisine parantezsiz olarak, kelimelerin tüm anlamlarını kesmeden, çıkartmadan, bölü işareti ile ayırarark verdiği için, Kuran’ı kendi dilimizde ve mümkün olan en kolay bir şekilde anlamamıza yardım ettiği için tekrar tekrar, çok çok teşekkürler. Allah’ın hediyelerinden birinin daha üzerindeki örtüyü çekip kaldırdığı için sağ olsun, var olsun.

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (5)
  1. Duygu
    12:33, 7 Temmuz 2011

    Merhaba Funda Teyze,

    Ben sessiz takipçi üyelerdenim, bugune kadar makalelerinizi okudum, anlamaya, uygulamaya çalıştım ama ne yazık ki hiçbirşey paylaşamadım. Bu yazıyı okurken sanki dün gece ve bu sabah iç sesimin haykırışını duymuşsunuz hissine kapıldım. Kelimeler, cümleler bile benimkilerle aynı. Ben şuan dünyada birçok insanın aynı karmaşa içinde boğulduğunu ve benim de onların arasında olduğumu düşünüyordum. Ne mutlu ki yine siz bize yol gösteren, mucizevi çözümlerinizden birini hiç vakit kaybetmeden ulaştırdınız. Okurken bile içimde bir rahatlık hissettim, uygularken eminim size binlerce kere dua edip, Allah’a şükredeceğim.

    Geç kalmış da olsa yürekten kocaman teşekkürlerimi kabul etmenizi dilerim.

  2. alaz
    13:34, 7 Temmuz 2011

    Ne güzel bir makale olmuş. Tekrar tekrar okudum ve okuyacağım. Çok teşekkürler.

  3. Funda Teyze
    10:36, 10 Temmuz 2011

    Duygu arkadaşım,

    Öncelikle “sessiz takipçilik”ten çıkmak için gösterdiğin cesaret için çok çok tebrikler. (Allah’tan 12 Hediye adlı makalemde anlattığım 11. hediyeyi kullanmanın işte en güzel bir örneği bu hareketin.)

    Çekim yasası, aktif bir katılımla, cesaretle, aklımızın ve kalbimizin gösterdiği yolda, hayatımızın 8 parçasının zararına değil, faydasına olacak şekilde, cesaretle adım atmakla en güzel bir şekilde hayatımıza güzellikleri çekmemizi sağlıyor.

    İçinden gelen teşekkürü cesaretle verebilmek de çok güzel bir adım. :D

    Ben de senin KOCAMAN teşekkürlerini mutlulukla kabul ediyorum. :D

    Hayatının her parçasında da teşekkürlerini aynı bu içtenlikle ve cesaretle, aklının ve kalbinin hemfikir olacağı şekilde ifade etmeye devam et.

    Özellikle Allah’a olan teşekkürlerinde, ve tabii hayatının her parçasında da. :D

    Onların da aynı benim mutlulukla kabul ettiğim gibi kabul edeceklerine eminim.

    Teşekkürlerinin üzerine de yine hayatının her parçasına bak ve “Ben onlara nasıl yardım edebilirim?” sorusuna cevap ara. İlle de büyük yardımlar değil, kimbilir belki (bilmiyorum yaşın ne, ailenle misin, evli misin ama) annene ev işinde yapacağın bir sevgi dolu yardım, babana sevgiyle vereceğin bir bardak sıcak çay, veya hayatının herhangi bri parçasına sevgiyle yapacağın minicik yardımlara odaklan.

    Tabii minicik derken, kastım “yapabileceğin” türden. :D

    Elinden geleni yapmak burada hassas nokta. Elinden yukarıda verdiğim örneklerden daha çoğu gelebiliyorsa, kısma elini. :D

    Harikulade mucizelerin tez zamanda geleceğini biliyorum. :D

    Kolay gelsin.

    Çok çok sevgiler. :D

  4. Özlem
    02:01, 15 Temmuz 2011

    Her makale ayrı bir güzel ayrı bir bilinçleniyorum. Okurken öyle çok mutlu oluyorum ki Funda ablacım yüreğinize, emeğinize sağlık.

  5. Funda Teyze
    16:35, 25 Temmuz 2011

    Alaz ve Özlem arkadaşlarım,

    Çok çok teşekkürler. :D

    Yazdıklarımı uygulamayı ve ardından da yaşadığınız güzellikleri paylaşmayı unutmayın. :D

    Çok çok sevgiler.

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...