ARALIK 2012

Sevgili arkadaşım,

İşte yine bir senenin daha son ayındayız.

Lütfen makalenin başlığına bakıp yanlış yazdığımı düşünmeyin. :D

Evet, biliyorum, 2011 Aralık ayındayız ama ben önce 2012 Aralık ayı hakkında konuşmak istedim. :D

Neden mi?

Çünkü geçen makalemde anlattığım, kuvvet ve hız konularını hatırlarsanız, kaldıraç’ın bir ucunda duran o şeyi hayatta ulaşmak istediğimiz dilek olarak düşünürsek, kaldıraç olarak hayatta kullandığımız şeyler, ‘emek, dikkat, zaman, para’ oluyor. :D

Dileğimize kavuşmak için ‘emek, dikkat, zaman ve para’ harcıyoruz.

Tabii bu, işin maddenin kuraları açısından bakılınca görülen kısmı.

Yani, ‘emek, dikkat, para ve zaman’ bizim için bir çeşit kaldıraç görevi görüyor.

İşin manevi kurallar açısından da durumunu anladığımızda, bulmacamız da tamamlanmış oluyor.

Bu sebeple,

** Hayat amacımızı bulmak,
** Hayat değerlerimizi Allah’a sığınıp, aklımıza ve kalbimize bakarak belirlemek.
** Hayatta yapmayı en sevdiğimiz, bizi en mutlu eden şeyleri, konuları, günlük hayatımıza dahil etmeye çalışmak,
** Hayatın 8 parçasının hayrı için, iyilik adına, fayda adına atacağımız adımlar,

için harcadığımız ‘her bir an, her bir kuruş, her bir emek, her bir dikkat’ eninde sonunda bize, Allah’tan ve hayatımızın her bir parçasından BİR ÖDÜL olarak geri geliyor. :D

İşte madem zamanı da bir kaldıraç olarak kullanıp, hayatta arzu ettiğimiz, dilediğimiz, hayatın 8 parçasına hayırlı, uğurlu olan o dileklerimize kavuşmak istiyoruz, önümüzdeki bir seneyi, hem en sonundan bakarak, hem de bugün bulunduğumuz yerden bakarak, hem de 3 aylık gibi ara ara bakarak planlamak, ve sonra da bu plan çerçevesinde, zaman, emek, dikkat ve para harcamak, sahip olduğumuz zamanı da, parayı da, dikkati de, gücü de en hayırlı bir şekilde değerlendirmek oluyor.

Benim de hayat amacımı araştırmam, bulmam, hayatta öğrendiğim bilgiler, aldığım tüm kurslar, yaptığım tüm temizlikler, ve bu uğurda harcadığım tüm emeklerim, tüm dikkat edişlerim, harcadığım tüm zamanlarım ve para, benim için bir kaldıraç görevi gördü.

Ama tabii ki bu kaldıracı bu anlattığım şekilde kullanmadığım, hatta bundan haberimin dahi olmadığı zamanları da unutmuş değilim. :D

Eğer unutursam, Allah’a şükürlerimin azalmasından ve nankör olmaktan korkarım.

Sevgili arkadaşım, eğer senin de hayatta benim yaşadıklarıma benzer şeyler yaşamışlığın varsa, geçen yıla hatta yıllara bakıp keşke başka türlü davransaydım veya keşke şöyle olsaydı veya keşke böyle olsaydı demişliğin, ve hatta şu sebeple veya bu sebeple istediğim pek çok şeyin, dilediğim pek çok şeyin bir türlü gerçek olmadığını düşünüp hayıflanmışlığın da çok olmuştur.:D

İşte bu Aralık ayında, bu yılın son ayında, ‘Zaman, Dikkat, Emek, Para’ dörtlüsünü nasıl kaldıraç olarak kullanabileceğimizi, gelecek senenin Aralık ayı geldiğinde, hayatta ulaşmak istediğimiz durumu ve şartları bir düşünüp, o noktadan 365 gün geriye giderek,

‘Sahip olduğumuz bu ‘ZAMAN, DİKKAT, EMEK, PARA’ dörtlüsünü nasıl harcarsak, sahip olduğumuz bu 365 günde, sahip olduğumuz güç ve dikkat ile, sahip olduğumuz para ile NEREYE ve NASIL bir yatırım yaparak, DİLEKLERİMİZE kavuşmak için EN VERİMLİ, EN FAYDALI, EN GÜZEL yatırımı yapabilirdik?’

diye kendimize sormak, Allah’a sığınıp, aklımızın ve kalbimizin hemfikir olduğu cevabı bulup, o yolda ilerlemek, her gün bu yolda 365 gün boyunca adım atmak, dileğimizin büyüklüğüne bağlı olarak, eminim ki ya bizi dileğimize kavuşturacaktır, ya da çok yaklaştıracaktır.

***************************************

Sen de hemen en sevdiğin defterini, en sevdiğin kalemini eline al.

Kendine, sakin, sessiz, huzur dolu bir köşe bul.

Otur ve sayfanın başına ‘ARALIK 2012′ yaz.

Altına da şu an hayatında olmadığına inandığın ama ulaşmayı çok ama çok istediğin tüm dileklerini yaz.

Aralık 2012′de bunlara kavuşmuş olduğunu hayal et.

Ve o noktadan geriye doğru bakarak şu an ile o an arasındaki 365 günü düşün.

Aralık 2012′de o dileklerinin gerçekleşmiş olması için, önümüzdeki o 12 ayda veya 4 mevsimde, hangi aşamalardan geçilmiş olması gerekiyor?

Hangi ara noktalardan, hangi ara basamaklardan geçilmiş olması gerekiyor?

Bu ara basamakları belirledikten sonra, mesela ilk 3 aylık, veya ilk bir aylık noktaları, basamakları bulduktan sonra, yapacağımız şey bunların da ara noktalarını bulmak.

Taa ki, ilk 1 günlük ve onun da ardından her günkü adımlarımızı bulana kadar.

DEV gibi bir projeyi bile, minik, günlük yapılabilir adımlara bölünce, ve bu günlük adımları atmaya odaklanınca, en zor işlerin bile kolaylaştığını, rahatlıkla yapılabildiğini görmek, şükürler olsun Allah’a mümkün.

*****************************************

BASAMAK ATLAMAK kursumda da yaptığımız aslında bundan ibaret.

Günlük, minik temizlikler, günlük minik adımlar.

365 gün boyunca bu adımları attığımız zaman hayatımızın HER PARÇASINDA başarıya ulaşmak, çeşit çeşit farkındalıklar, anlayışlar, keşifler yaşamak kaçınılmaz oluyor.

Benim de bu yöntemi kullanarak hazırladığım ‘BASAMAK ATLAMAK’ kursum ister yukarıdaki alıştırmada son derece açık ve net bir şekilde adımlarımızı belirleyebilmiş olalım, ister bu alıştırmada hiç bir ara basamak belirleyememiş olalım, herhalükarda, basamakları çıkabilmeniz, hayatın 8 parçasına hayırlı ve uğurlu tüm dileklerinize kavuşabilmenize yardım etmek için hazırlandı.

365 gün boyunca, her gün, hayatınızın 8 parçasına olan sevginizi, saygınızı, yardımınızı arttırmak, onları kucaklamanız için, daha da sevmeniz için, yardım etmeniz ve yardım almanız için hazırlandı.

365 adım.

365 minik adım.

Aslında 365 dev adım. :D

**********************************

Sevgili arkadaşım,

Basamak Atlamak’ adlı kursumda bir kaç yer açıldı.

Hatırlarsanız, başlama tarihimizi kolay hatırlamak için 11-11-11 de başlatmıştım kursumu.

Şimdi ise, açılan bu yerleri tekrar doldurmak için,  bu kez yeni katılacak arkadaşların, bitiş tarihini kolaylıkla akıllarında tutup, şükredebilmeleri için, 12-12-12′de bitirmek ve Aralık 2012 de ‘BASAMAK ATLAMIŞ’ olmak üzere, yine %50 indirimli olarak kayıtları kısa süreliğine de olsa tekrar açmaya karar verdim. :D

Bu kez katılım şartlarına bir kaç ekleme daha yaptım ki, kursumuzun gerektirdiği adımları daha rahat ve daha kolaylıkla atabilelim.

– Kursa kayıt sırasında, hamilelik gibi, vücutça BÜYÜK BİR DEĞİŞİM içerisinde olmamak.

– Kursa kayıt sırasında, evlenme, boşanma gibi, hayatta BÜYÜK BİR DEĞİŞİM içerisinde olmamak.

– Kursa kayıt sırasında, İFLAS ve benzeri şekillerde, CİDDİ BELİRSİZLİKLER, ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKEN CİDDİ VE ÇOK ACİL DERTLER içerisinde olmamak.

Sevgili arkadaşlarım, bu durumlarda iseniz, size KALPTEN VE İÇTEN tavsiyem,

1- Allah’a sığınmanız, İÇTENLİKLE ona sığınmanız, Allah’tan yardım istemeniz,

2- Hayatınızın 8 parçasının iyiliği ve hayrı için, içinde bulunduğunuz durum hakkında aklınızın ve kalbinizin HEMFİKİR olduğu şekilde adım atmanız.

3- Hayatımın 8 parçasının hayrı ve iyiliği için yazdığım, sitemde serbestçe bulabileceğiniz, ücretsiz makalelerimden, cevapladığım sorulardan faydalanıp orada verdiğim çözümleri uygulamanız.
(Tüm makalelerimde, her seferinde mutlaka çok faydalanacağınız, çözümler veriyorum. Evet, aynı makalelerde, ürün ve hizmetlerime davetlerde de bulunuyorum ama lütfen, o davetlerime odaklanıp, makalemde verdiğim çözümleri yok farzetmeyin. Önce o çözümleri kullanmaya odaklanın. Azimle ve kararlılıkla uygulayın. SONRA, o ACİL dertlerinizi çözdükten SONRA, Allah’a şükürlerinizle ve bana da teşekkür olarak, ürünlerime, kurslarıma katılın.)

Bu 3 adım, hem hayatınızdaki her türlü DEĞİŞİM anlarında, hem de CİDDİ BELİRSİZLİKLERDE, kesinlikle yardım edecektir.

Ben şahsen buna hem kendi hayatımda, hem de pek çok kişide defalarca şahidim.

Hayatınız birazcık dahi olsa düzene girip, bu kursun gerektirdiği, minimum yani EN AZ BİR MİKTARDAKİ, düzeni ve huzuru hayatınıza sokabildiğinizde, bu kurstan harikulade faydalar ve kazançlar elde edebilirsiniz.

‘Basamak Atlamak’ kursum için indirimli KAYIT 12 Aralık 2011 günü yapılmaya başlanabilecek ve TAM 9 gün boyunca açık kalacak.

12-12-2011 ile 20-12-2011 tarihleri arasında kayıt yapınca, kursumuzun bitiş tarihi tam da kutlanmaya, ve akılda kalmaya müsait bir şekilde 12-12-12 veya 20-12-2012 olabilecek. :D :D

Hayatta basamak atlamaya, basamakları adım adım ama kolaylıkla ve rahatlıkla çıkmaya hazır mısın?

İşte bir kapı. :D

Bu kapının hakkını vermeni, hayatta dilediğin, hayatın 8 parçasına hayırlı, faydalı HER ŞEYE tez zamanda kavuşmanı, ve hayatta mevcut 11 basamağı çok iyi öğrenip, her birinde atılması gereken adımları çok iyi kavrayıp, her fırsatta bu adımları kullanmanı dilerim.

Yok eğer, herhangi bir sebeple bu kursa katılman mümkün değilse, yine de bu makalemde verdiğim alıştırmayı azimle ve kararlılıkla uygulamanı, Aralık 2012′de ulaşmış olmak istediğin o iyi-güzel-doğru, hayatın 8 parçası için hayırlı şeylere ulaşmak için, 1 yıl boyunca atman gereken adımları, Allah’a sığınıp, aklının ve kalbinin hemfikir olmasına dikkat ederek bulmanı ve o adımları azimle ve kararlılıkla HER GÜN atmanı dilerim.

Çok çok sevgiler,

Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi :D

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok.

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...