Ufak Hesaplardan, Ufak Oyunlardan Çıkıp, Büyük bir Hayat Yaşamaya Başlamak…

Hayatta, bazı anlar var.

Kendimizi ufak oyunlar içerisinde debelenirken görüp, “Hayat bundan mı ibaret?” diye düşündüğümüz, hayatta bir anlam aradığımız anlar…

Bir de, bizim için mümkün olan o harikulade hayatı, aniden idrak ettiğimiz, bunun aslında ne kadar yakınımızda, ne kadar yanıbaşımızda olduğunu anladığımız ve bunca zaman aslında ne kadar da UFAK düşündüğümüzü, ne kadar da kendimize, hayatımızın her parçasına haksızlık etmiş olduğumuzu farkettiğimiz anlar…

Ve bazen önümüze çıkan,

** bizi bu küçük düşünmekten, küçük oyunlardan çıkmaya davet eden,
** Allah’ın izniyle bizim için mümkün olan, o harikulade hayatımıza bizi yaklaştıracağını düşündüğümüz,

şeyler için karar vermemiz gereken anlar…

**************************

Ve tabii bu anların bizi şüpheye, kuşkuya düşürmesi de kaçınılmaz oluyor.

Tabii aslında karmaşa ve çevresindeki basamaklardaysak aslında, buna şüpheye düşmek değil, şüphe basamağına ÇIKMAK demek daha doğru. :D

Bunu daha iyi anlatabilmek için, hayattaki 11 basamağın resmini veriyorum.

Şüphe basamağı, en alttan 4. basamak.

Tabii şüphe basamağı aslında çok hayırlı bir basamak.

Hayatımızın 8 parçasına zararlı, hayırsız, uğursuz şeylerden, kimselerden Allah’ın yardımıyla hayırlısıyla kurtulmamız da ancak ve ancak bu basamakta gerçekleşebiliyor.

Çekim yasası açısından, hayatın ŞÜPHE basamağını, bir başka deyişle KUŞKU basamağını çok iyi anlamamız, bilmemiz, bu basamakta almamız gereken kararı doğru almamız ve atmamız gereken adımı DOĞRU atmamız ELZEM.

Çekim yasasını lehimize kullanmak istiyorsak, bu basamağın hakkını vermek, doğru karar almak ve doğru adım atmak çok önemli.

Karar vereceğimiz o şey veya konu veya durum veya kişi, hayatın vazgeçilemez 8 parçasına zararlı mı, yararlı mı?

Bu kararı verebilmek işte o hassas nokta.

Bunu çok dikkatle tartmak ve dedikodu, varsayım üzerine değil, GERÇEKLERE bakarak karar vermek ANAHTAR NOKTA.

**************************

Bizi küçük düşünmekten, küçük oyunlardan ÇIKMAYA davet eden, Allah’ın izniyle bizim için mümkün olan, o harikulade, harikulade hayata yaklaştıran şeylerle karşılaştığımızda, ve bir karar vermemiz gereken o anlarda, bocalamak çok doğal.

Hayatımın 8 parçasında da bu kadar güzel şeyler yaşamam mümkün mü?

Buna iznim var mı?

Bu benim için mümkün mü?

Ben bu kadar büyük ve güzel bir hayat yaşayabilir miyim?

Buna izin verirler mi? :D

Buna ben izin verebilir miyim?

Ben bunu başarabilir miyim?

Ya da bir başka deyişle, ben hayatımın 8 parçasında da güzel şeyler yaşamaya, bu konuda elimden geleni yapmaya hazırım ama her şey benim hazır olmama mı bağlı?

Ya ben hazırsam ama yine de bu gerçekleşmezse?

Ya bu sadece benim hazır olmama bağlı değilse?

:D :D :D

********************************

Pek çok kimse, bu noktaya geldikten sonra, bu sorulardan sonra bir adım geri atıp, tekrar ufak hesaplar, ufak oyunlar oynamaya devam etme kararı alıyor.

Oysa ki, bu sorular, temizlik yapmamız ve bu kuşkuları kararlılığa çevirerek yepyeni bir güçle, yepyeni bir azimle ilerlememizin gerektiğini gösteren sorular.

En temel temizlik konusunu, aşağıdaki adreste vermiştim.

http://cekimyasasi.net/makaleler/en-temel-temizlik-islemi/

İşte bu kuşku ve sorular da bizim için aslında temizlik kapıları. :D

Biz de bu temizlik noktalarının, temizlik kapılarının hakkını dikkatle vermek ve niyetimizi, kararımızı tazelemek, güçlendirmek durumundayız.

Benzin ile depoyu bir kere doldurup, sonsuza kadar dolaşamıyoruz. Benzini belli aralıklarla ve tekrar tekrar doldurmak durumundayız.

Hayatta da karar ve niyetimizi bir kere aldıktan sonra, o karar ve niyetle sürekli devam edemiyoruz.

Karar ve niyetimizi tazelemek gerekiyor. :D :D

Bu şüphe noktalarına geldikten sonra ve de ertesinde, asla geri, o ufak oyunlara dönmeme kararı almak ve bu süphelere, bu sorulara rağmen, hayatımızın 8 parçasının iyiliği ve hatırına, o harikulade hayatımızı inşa etmek adına adım atmaya devam etmemiz gerekiyor.

Nedir yapmamız gereken?

1- Düşüncelerimize de, attığımız tüm adımlara da dikkat etmek ve gerektiğinde, temizlik yapmak.

İyi, güzel, doğru düşünceler, iyi, güzel, doğru adımlar, hayatımıza da iyi, güzel doğru şeyleri çekiyor.

Kuran’daki şu ayet ne güzel anlatıyor bu durumu:

*****************************************************************

Necm Suresi 31

Göklerde ne var yerde ne varsa Allah’ındır. Bu, Allah’ın; yaptıklarıyla kötülük sergileyenleri cezalandırması, güzel davranıp güzel düşünenleri de güzellikle ödüllendirmesi içindir.

Necm: Yıldız

Kuran Tercümesi: Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk

*****************************************************************

Unutmayalım ki, hayatımızın her parçası hakkındaki düşüncelerimizden biz sorumluyuz.

Özellikle kendimiz hakkındaki düşüncelerimiz, bizim en büyük yardımcımız, destekçimiz olabileceği gibi, halletmediğimiz, temizlemediğimiz, tüm bu şüphelerimiz, olumsuz düşüncelerimiz, kendimize olan sevgisizliğimiz, saygısızlığımız, hayattaki en büyük köstek, en büyük engel de olabilir.

2- Allah’a sığınıp, hayatımızın 8 parçasının iyiliğini düşünerek, aklımızın ve kalbimizin hemfikir olduğu adımlar atmak.

Allah’a sığınıp, hayatımızın 8 parçasının iyiliğini düşünerek, aklımızın ve kalbimizin hemfikir olduğu adımlar atmak, evet cesaret istiyor.

ÖNCE cesur olmayı, ÖNCE kendimize güvenmeyi, bekleyip sonra bu adımları atmayı BEKLERSEK, hiç bir adım atamadan olduğumuz yerde kalakalmak kaçınılmaz oluyor.

Özgüven, cesaret, özsaygı, özsevgi, bu adımları ATTIKTAN SONRA kaçınılmaz olarak geliyor.

Tavsiyem, ÖNCE, Allah’a sığınıp, hayatınızın 8 parçasının iyiliğini düşünerek, aklınızın ve kalbinizin hemfikir olduğu adımlar atmanız, SONRA özgüven, cesaret, özsevgi, özsaygının tadını çıkartarak, daha da büyük adımlara odaklanmanız.

3- Başarıya, başarılarımıza, şükre odaklanmak.

Hayatta başarı istiyorsak, düşüncelerimizde, duygularımızda, sözlerimizde ve hareketlerimizde başarıya ve şükre odaklanmamız şart.

İrili ufaklı TÜM başarılarımızın değerini bilmek, onları kutlamak, aracı olanlarla, bizi seven dostlarımızla paylaşmak, bunları daha da perçinliyor, daha da güçlendiriyor, hayatımıza daha da hakim olmalarını sağlayıp, daha da büyük başarıların hayatımıza girmesine yardım ediyor.

4- Azim ve kararlılıkla çok çalışmaktan, emek, dikkat, zaman ve para harcamaktan kaçmamak, korkmamak ama Allah’ın yardımıyla en zor işlerin bile kolaylıkla ve rahatlıkla hallolabileceğine yürekten inanmak.

İşte bu konu pek çok kişi için oldukça çetrefilli olabiliyor. (:D :D  Çetrefilli kelimesini doğru kullanıp kullanmadığımı görmek için Türk Dil Kurumunun sözlüğüne baktım. Normalde çok kullandığım bir kelime değil. :D “Karışık ve anlaşılması güç olan” demekmiş. Ben de “zorlu” anlamında kullanmak istemiştim. :D :D)

** Azim ve kararlılıkla çok çalışmaktan, emek, dikkat, zaman ve para harcamaktan kaçmamak, korkmamak,

** Ama Allah’ın yardımıyla en zor işlerin bile kolaylıkla ve rahatlıkla hallolabileceğine yürekten inanmak.

Bunlar birbirlerine zıt şeylermiş gibi görünebiliyor.

Ama işte Allah’ın bir mucizesi olarak, hayatımızın 8 parçasına hayırlı, uğurlu bir konuda, azim ve kararlılıkla, çok çalışmaya, emek, dikkat hatta zaman ve para harcamaktan çekinmediğimiz zaman, mucizevi bir şekilde önümüze o işi kolaylaştıran fırsatlar, kapılar, insanlar, ürünler, yardımlar, destekler çıkıveriyor.

Bunların da hakkı verildiğinde, en zor işler, en kolay ve en rahat hatta en hızlı bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Tabii bu konuya inanmak, Allah’a tam bir teslimiyet, tam bir iman gerektiriyor. En zorlu anlarda bile ümidi kaybetmemeyi, azim ve kararlılığımızı bozmamamızı gerektiriyor.

5- Kendimiz gibi,

** Kararlı, azimli, düşüncelerinde sürekli temizlik yapan,
** Allah’a sığınıp, hayatımızın 8 parçasının iyiliğini düşünerek, aklımızın ve kalbimizin hemfikir olduğu adımlar atan,
** Başarıya, başarılarımıza, şükre odaklanmış,
** Azim ve kararlılıkla çok çalışmaktan, emek, dikkat, zaman ve para harcamaktan kaçınmayan, korkmayan, ama Allah’ın yardımıyla en zor işlerin bile kolaylıkla ve rahatlıkla hallolabileceğine yürekten inanan,

ARKADAŞLARLA BERABER OLMAK.

Hayatta, küçük oyunlardan, küçük hesaplardan çıkıp, planladığımız o harikulade hayat için adımlar atarken, yine kendimiz gibi, büyük düşünen, hayatın 8 parçasını seven, sayan, arkadaşlarla birlikte olmanın önemi çok büyük.

Bu arkadaşlar, gücümüzü arttırıyor, biz de onların gücünü arttırıyoruz.

Hayatta, küçük oyunlar oynamaya devam etmek isteyen, küçük hesaplardan çıkmayı reddeden, aklını ve kalbini, hayatın 8 parçası hayrına AÇMAKTAN, KULLANMAKTAN çekinen arkadaşlar ise, hızımızı da, kuvvetimizi de kesiyorlar.

Bu arkadaşlara öğüt vermek, tavsiye vermek, yardım etmek, yol göstermek tabii ki boynumuzun borcu.

Ama bu arkadaşların, bu tavsiyeleri dinleyip dinlemediklerine de dikkatle bakmak, bizim hızımızı ve kuvvetimizi ne derece azalttıklarına dikkat etmek, ve buna izin vermemek de yine kimin sorumluluğunda?

Evet, bizim sorumluluğumuzda.

Hayatın 8 parçasında da, Kuvvetimizi, hızımızı arttıran, bizim destek olduğumuz, onların da bize destek olduğu, hayırlı, uğurlu arkadaşlar bulmak kimin sorumluluğunda?

Evet, bizim sorumluluğumuzda. :D

Hepimize kolay gelsin.

****************************************

BU ARADA UNUTMADAN, İŞTE BU KONUDA HARİKULADE BİR FIRSAT: :D :D

Eğer sen de yukarıda bahsettiğim bu 5 konuyu hayatına sarsılmaz bir biçimde dahil etmeye hazırsan, BASAMAK ATLAMAK adlı e-kursumu bu 5 konuyu HER GÜN uygulamanızı, HER GÜN bu konularda irili ufaklı ama hayırlı ve uğurlu bir adım atmanızı sağlamak için hazırladım.

Bu 5 önemli konuyu tekrar etmek isterim:

1- Düşüncelerimize de dikkat etmek ve gerektiğinde, temizlik yapmak.
2- Allah’a sığınıp, hayatımızın 8 parçasının iyiliğini düşünerek, aklımızın ve kalbimizin hemfikir olduğu adımlar atmak.
3- Başarıya, başarılarımıza, şükre odaklanmak.
4- Azim ve kararlılıkla çok çalışmaktan, emek, dikkat, zaman ve para harcamaktan kaçmamak, korkmamak ama Allah’ın yardımıyla en zor işlerin bile kolaylıkla ve rahatlıkla hallolabileceğine yürekten inanmak.
5- Kendimiz gibi, arkadaşlarla beraber olmak.

Kendimiz gibi, derken, kastım, kararlı, azimli, düşüncelerinde sürekli temizlik yapan, Allah’a sığınıp, hayatımızın 8 parçasının iyiliğini düşünerek, aklımızın ve kalbimizin hemfikir olduğu adımlar atan, başarıya, başarılarımıza, şükre odaklanmış, azim ve kararlılıkla çok çalışmaktan, emek, dikkat, zaman ve para harcamaktan kaçınmayan, korkmayan, ama Allah’ın yardımıyla en zor işlerin bile kolaylıkla ve rahatlıkla hallolabileceğine yürekten inanan arkadaşlar.

İşte bu 5 önemli konunun herbirini destekleyen, yardım eden, bu amaç için hazırlanmış, BASAMAK ATLAMAK adlı e-kursum için, 20 Aralık, indirimli olarak yazılmak için son gün.

Harikulade bir yeni yıl için, bu 5 konuda beraber çalışmaya ben hazırım. :D

Sen de hazırsan, “Kursumuzda buluşmak üzere” diyorum.

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (2)
  1. BURCU
    11:42, 2 Ocak 2012

    Basamak atlamak kursunuzun indirimi yeniden olur mu

  2. Funda Teyze
    18:38, 2 Ocak 2012

    Burcu arkadaşım,

    Basamak Atlamak e-kursuma olan ilgin için çok çok teşekkürler.

    Senin de yukarıda saydığım 5 konuyu çok önemseyen bir arkadaşım olduğunu ve bu konuda hassas arkadaşlar ve bir öğretmen aradığını düşünerek ilginden çok mutlu olduğumu bilmeni isterim.

    Bu makalede bahsettiğim indirim, eğer kursta herhangi bir yer açılması durumunda tekrar söz konusu olabilir ama şu an itibariyle böyle bir durum yok.

    E-magazinime üye isen, bu durum gerçekleşirse hemen haberin olabilir.

    Ancak, bu vesile ile, benim hem sana hem de bu konuyu merak eden diğer arkadaşlara, tam da yeni yıla girmişken, önemle söylemek istediğim şey şu ki:

    Bu 5 konu hayatımızda o kadar önemli ki, bu konuların hayatımızdaki eksikliğinin bize NELERE MALOLDUĞUNU düşündüğümüz zaman, kursun şu anki ücreti bile, o hayatımızda malolan şeylere oranla o kadar komik bir rakam oluyor ki.

    Tabii bu konuyu anlayabilmek için, o malolan şeyleri yaşamış olmak gerekiyor.

    Benim dileğim, siz arkadaşlarımın bunları YAŞAMADAN, bu 5 konunun önemini anlamanız.

    En uygun, en hayırlı, ve en kısa sürede seni de kursumda görebilme dileği ile,

    Çok çok sevgiler,

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...