Mini Kurs – Yeni Yıla 7 gün – Bölüm 7

Çok sevgili, çok değerli arkadaşlarım,

İşte hem 2011 yılının son gününe, hem de 7 günlük mini kursumuzun 7. gününe geldik, çok şükür.

Ben de sizlere verdiğim TÜM dersleri dikkatle yaptım. :D

Hatta hiç ummadığım bir sonuç da elde ettim. :D

Attığım bazı adımların bana dileklerime ulaşmamda hiç de yardım etmediğini, bazı adımlarımın da yine ummadık şekilde çok yardım ettiğini farkettim.

Ve yine farkettim ki, pek yardımcı olmayan o adımlar, benim ‘Yapmam lazım.’ diye düşünüp, hafifçe kendimi iterek yani TAM BİR AKIL VE KALP HEMFİKİRLİĞİ olmadan attığım adımlarmış.

Ben ki, aklımın ve kalbimin hemfikir olmasına o kadar dikkat eden bir kişi olduğuma inanırken, dikkatimden kaçan, sırf aklımla ‘Şunu, şunu yapmam lazım’ dediğim şeyler olmuş.

Hemen bu konular için de temizlik yaptım ve 2012′de Allah’a sığınıp, hayatımın 8 parçasının iyiliği, hayrı için, iyi, güzel, doğru olduğuna hem aklımın hem de kalbimin HEMFİKİR olduğu adımlar atmaya TEKRAR ve YEPYENİ BİR TAZELİKLE karar verdim, niyet ettim.

Almak ve vermek arasında dengeyi bozmamaya TEKRAR ve YEPYENİ BİR TAZELİKLE karar verdim, niyet ettim.

Sevgili arkadaşlarım, bu mini kurs ve yazdığım TÜM makalelerim, özel raporum ve sunduğum dökümanlarım benim gönlümden kopan, siz sevgili okuyucularıma sevgiyle verdiğim hediyelerdi.

Faydalanan, farkındalık, anlayış, başarı elde eden, ve en önemlisi de hediyemi SEVGİYLE KABUL EDEN tüm arkadaşlarıma helal olsunlar. :D

Gelen pek çok güzel yorumun arasında, bize yeni yıla girmeden çok güzel bir ders ve ibret olacak bir tanecik de olsa, nasıl desem, sevgisiz ve saygısız bir yorum geldi. :D

Onu da sizlerle paylaşıp, bu ibret olayından da başarı ile çıkmamızı sağlamak isterim:

Evet, hayatın 8 parçasından haberi olmayan, insanın emeğine, zamanına, bilgisine, yardımına, ürününe, hizmetine SAYGI DUYMAYAN, sadece hayatın 8 parçasını değil, kendini de bilmeyen bir kimseden, diğer ürün ve kurslarım için ücret almam konusunda sevgisiz ve alaycı bir yorum ve bunları bedava vermem gerektiği şeklinde yapılan bir dayatma  sebebi ile siz sevgili öğrencilerime, TEKRAR ve ÖNEMLE, bir tavsiyede bulunmak isterim:

* Hayatınızın 8 parçasından size karşılık beklenmeden lütfedilen hediyeleri teşekkürle ve zarif bir şekilde kabul edin. Çevrenize de bunu öğütleyin.

* Hayatınızın 8 parçasına siz de karşılık beklemeden BOL BOL hediye verenlerden olun. Çevrenize de bunu öğütleyin.

* Hayatınızın 8 parçasından size karşılık beklenmeden gelen hediyeleri, hakkınız görüp, bir de üzerine, yüzsüzce ‘daha da isterim’ demeyin. Çevrenize de bunu öğütleyin.

* Hayatınızın 8 parçasının sizden bir karşılık isteyerek sunmak istedikleri şeyler için de karşılık vermemeye çalışmayın.

* Hayatınızın 8 parçasına siz de bir karşılık bekleyerek bir ürün veya hizmet sunmaktan korkmayın. Hayatın 8 parçasına faydalı ve hayırlı, uğurlu olmak şartıyla bir ürün, bir hizmet sunmak, bunun karşılığında da dünyada geçimini sağlamak, ihtiyaçlarını ve hayatta istediği hayırlı uğurlu şeyleri sağlamak herkese helal.
Çocuklarınıza da hem hediye vermenin güzelliğini, hem de ayrıca ürün ve hizmet aldığınız kimse ve dükkanlardan, çocuğunuzla beraber alışveriş yaparken, o kişilere sundukları ürün ve hizmeti yakınınıza getirdikleri için onlara teşekkürlerle, ödediğiniz ücreti helal ederek ödeme yapın ve çocuğunuzun bu tür bir ‘teşekkür’ kültürü ile büyümesini sağlayın.

Zamanı geldiğinde kendisinin de harikulade bir ürün ve hizmet çıkartabileceğini ve hayatının 8 parçasına faydalı olup, üstelik de çok güzel teşekkürler ve karşılıklar alabileceğini bilerek büyüsün çocuklarınız.

Ne zaman ki, çevrenizde bir kişi, bu konularda yoldan çıkıyor, eğer sevgi saygı dolu bir öğüdü tavsiyeyi dinleyebilecek bir kimseyse, siz de sevgi ve saygıyla doğru yolu gösteren bir öğüt verin.

Bu öğütlerinize çocuklarınız da şahit olsun.

Yok eğer sevgi saygı dolu bir öğüdü dinleyebilecek bir kimse değilse bu kişi, onu gönül rahatlığı ile Allah’a havale edebilirsiniz.

Çünkü biz ne kadar istersek isteyelim, kişi ile Allah’ın arasına GİREMİYORUZ.

Evet, bu çok önemli bilgiyi tekrar etmek isterim.

Biz ne kadar istersek isteyelim, kişi ile Allah’ın arasına Gİ-RE-Mİ-YOR-UZ.

Bu en sevdiğimiz yakınımız da olsa, böyle.

Eğer kişinin Allah ile arasında halletmesi gereken bir konu varsa, ve sizin sevgi ve saygı dolu öğüdünüzü dinlemiyorsa, benim tavsiyem siz hiç araya girmeye bile kalkmayın. :D

Eğer yoldan çıkmış ama sizin çevrenizde olmayan kişilerin söz ve hareketlerine TV, veya bir haber vs ile şahit olursanız, bunu onaylamadığınızı, sizinle aynı haberi duyan çocuğunuzla da sevgi ile paylaşın.

İşte bu şekilde, hem hayatın 8 parçasına bol bol hediye veren, hem de harikulade bir ürün sunan, hem de kendisine lütfedilen hediyeleri zarif bir şekilde kabul edebilen, hem de karşılık vermekten çekinmeyen, hem de kendi ürünü ve hizmeti için bir karşılık almaktan çekinmeyen, adil, dürüst, hayatın 8 parçasını seven, sayan nesiller yetiştirmemiz mümkün olacak.

Eğer siz de bedavacılıktan, boşvermişlikten, haksızlıktan, zalimlikten, cahillikten ülkemiz nasıl temizlenecek diye hiç düşünmüşlüğünüz varsa, işte cevap bu:

Önce kendimizden başlayacağız.

Önce kendimizi bedavacılıktan, boşvermişlikten, haksızlıktan, zalimlikten, cahillikten temizleyeceğiz.

Sonra, çevremize bu ışığı yansıtacağız. Onları da aydınlatacağız.

Annelerin bu konuda sahip oldukları güç ve sorumluluk çok büyük.

Annelerin en önemli görevi, çocuğun sağlıklı, huzurlu ve mutlu büyümesinden sonra sanırım bu.

Çocuklarına daha okula bile başlamadan bu bilinci verebilmek.

Nasıl vermek?

Örnek olarak.

Bakkaldan ekmek, süt alırken, almadan önce, aldıktan sonra, çocuğunuz bebekse bile, şikayetle mi alıyorsunuz, teşekkürle mi alıyorsunuz, bebekler bile bunu hissediyor ve özümsüyor.

Çocuğunuzun düşünceleri, duyguları sizden gelen düşünceler ve duygularla şekilleniyor.

Dediğim gibi, annelerin sahip olduğu güç ve sorumluluk çok büyük.

Tabii zamanında, kendi ailesinden aldığı düşünce ve duygularda temzilik yapmak ve doğruları bulmak da çok önemli.

İşte bu sebeple kursumuzun birinci dersinde gördüğümüz temizlik ve temizlik yapmak, temizlik yapabilmek çok önemli.

*************************************************

Bu önemli girişi yaptıktan sonra, gelelim kursumuzun 7 ve son dersine, sevgili arkadaşlarım.

Evet, yeni yıla 1 gün var.

Bugün, son 6 günde bulduğumuz TÜM o bilgiler ışığında, harikulade dileklerimizi, kararlarımızı, niyetlerimizi tazeleyeceğiz.

* Harikulade dileklerimizi,

* Geçen seneden elde ettiğimiz bilgeliği,

* Aldığımız dersleri ve şükürlerimizi,

* Bizi dileklerimize yaklaştıran ve uzaklaştıran şeyler hakkında elde ettiğimiz farkındalığı,

* Yaptığımız öz planı ve bulduğumuz ara hedefleri,

* Dileklerimizin gerçeklemesinde BİZE YARDIM EDECEK şeyleri, İHTİYACIMIZ olan şeyleri,

göz önüne alarak, yepyeni bir kararlılık, yepyeni bir bilgelik, yepyeni bir azim ve kararlıklık, yepyeni bir tazelik ile YEPYENİ YILA girmenin mutluluğunu yaşayalım.

VE şükredelim.

Bugün her fırsatta şükredelim.

ŞÜKREDELİM, ŞÜKREDELİM, ŞÜKREDELİM. :D

Önümüzdeki yılda, Allah’ın izniyle sahip olacağımız o 365 gün boyunca, harikulade dileklerimiz uğrunda çalışmaya, emek, dikkat, para ve zaman harcamaya, hayatımızın 8 parçası için faydalı olacak şekilde karar verelim, zararlı şeylerden uzak durmaya da hem kendimize hem de hayatımızın 8 parçasına, hem de harikulade dileklerimize söz verelim.

Biz bu uğurda çalışmaktan korkmadan azimle yol aldıkça, Allah’tan ve hayatımızın her parçasından yardım, kolaylık, destek de bizi buluyor çok şükür. :D :D

Ve bu arada, bugünkü yazımın başında da belirttiğim gibi, benim bu mini kursumuz sırasında elde ettiğim o farkındalığı da unutmayın:

Aklımızın ve kalbimizin hemfikir olmadığı, ama ‘atmam lazım’ diye düşünüp, kendimizi zorladığımız adımlardan da, bir hayır gelmediğini unutmayın.

Aynı şekilde, mantıksız ve sebepsiz bir şekilde yapmamızın bize zor geldiği ama iyi, güzel, doğru şeylere dikkat edelim.

Aklımızın ve kalbimizin bir türlü hemfikir olmaması, temizlik yapma konusunda bize çok güzel bir yol gösteriş aslında.

************************************

Peki eğer ne için temizlik yapacağımızı bile bilmiyorsak, ne yapacağız?

Sevgili arkadaşlarım, bu mini kursu da harikulade bir şekilde tamamlamanız için, yılın bu son günü hatırına ben size gönlümden kopan BİR HEDİYE daha vermek isterim.

Basamak Atlamak adlı 365 dersten oluşan kursumun, 28. ve “Yolumuzdaki Engeller Neler? 3″ adlı dersinden bir parçayı, ileride o kursta ve o derste tekrar birlikte olmak dileği ile, burada size vermek isterim.

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN.

HEPİMİZE HARİKULADE BİR YIL DİLİYORUM.

ÇOK ÇOK SEVGİLER.

***************************************

***************************************

***************************************

Basamak Atlamak E-kursu
Ders 28.
“Yolumuzdaki Engeller Neler? 3″

Sevgili arkadaşım,

Pek çok kimse için, yollarındaki engel ne biliyor musun?

Kendi haklarındaki o olumsuz, şikayetlerle dolu düşünceler ve kendilerini suçlu, haksız görmeleri.

Kimileri için de:

Başkaları hakkındaki o olumsuz, şikayetlerle dolu düşünceler ve onları suçlu, haksız görmeleri.

Kursumuzda, derslerimizde gördüğümüz gibi bu konuları halletmenin yolu temizlik yapmak. :D :D

‘En Temel Temizlik’ alıştırmamız ile Allah’ın yardımı ile,

** hem kendimizi hem başkalarını affetmek,

** taptaze, yepyeni bir bakış açısı ile hayatı yaşamaya başlamak,

** eski hatalarımızı tekrar etmemek için kararlar alıp, niyetler etmek,

** başkalarının da hatalar, yanlışlar içerinde debelenip, hem bizim hem de kendi hayatlarına zarar vermelerine engel olacak şekilde onlara ya yardım etmek veya onlardan uzak durmak için karar alıp, niyet etmek.

mümkün.

Bu sebeple temizlik alıştırmamızı ne kadar tavsiye edersem edeyim az gelir. :D

Lütfen sen de bu alıştırmayı hayatının VAZGEÇİLEMEZ bir alıştırması olarak HER FIRSATTA kullan. :D :D

**********************************************

Ben nedenini bilmediğim bir sıkıntı anında bile, ne için temizlik yapacağımı bilmediğim bir anda bile, o sıkıntı anından çıkmak için HEP ama HEP bu alıştırmayı kullanırım.

1- Allah’ım içim yine sıkıntı ile doldu. Sana olan şükürlerimden uzaklaştım. Biliyorum, düşünce ve duygularımdan ben sorumluyum.

Düşüncelerimi duygularımı otomatik pilota aldım.Onlarda kendi bildikleri gibi yola devam ettiler ve içimin sıkıntı, huzursuzluk hatta korkuyla dolması kaçınılmaz oldu.

“Ben yaptım ben yaptım ben yaptım.”

2- Allah’ım affet beni. Affet sana olan şükürlerimden uzaklaştığım için. Senin bana olan lütuflarına gözümü kapattığım için. Oysa ki ben senin ne kadar da sevdiğin bir kulunum. :D :D

Affet Allah’ım, affet Allah’ım, affet Allah’ım.

3- Allah’ım sen hemen affedersin, affetmeyi çok seversin. Sen affetmeyi seversin ama biz kendimizi suçlar dururuz. Ben bu hataya da düşmemeye kararlıyım.

Allah’ım senin affediciliğini kendime örnek alarak, ben de kendimi affediyorum. Üstelik çok ama çok seviyorum.

Kendimi affediyorum, kendimi seviyorum.

Kendimi affediyorum, kendimi seviyorum.

Kendimi affediyorum, kendimi seviyorum.

**********************************************

Bu arada önemle hatırlatayım:

Temizlik yapmak evet affetmek demek, ama yaptığımız hatayı devam ettirmek demek değil.

1-2-3 sıramızı unutmayalım.

Önce sorumluluk ve hatadan vazgeçiş, sonra af geliyor.

Aynı şekilde başkalarının bize yaptığı bir yaramazlık, haksızlık, zalimlik konusunda da o yaramazlıktan, haksızlıktan, zalimlikten ya kurtulmak, ya uzak durmak ya da onu durdurmak gerekiyor.

O hatanın devam etmesine göz yummak diye bir şey yok, temizliğimizde.

Aslında zaten o hatanın devam etmesine göz yumarsak, Allah’ın ve hayatımızın 8 parçası önünde zalimlerden veya cahillerden olmuş oluyoruz.

******************************

ÖNEMLİ NOT:

Yukarıda verdiğim temizlik örneğinde yazdığım,

“Oysa ki ben senin ne kadar da sevdiğin bir kulunum.”

cümlesine tekrar dikkatinizi çekmek isterim. Lütfen bunun bana ait özel bir durum olduğunu sanmayın da, düşünmeyin de.

Hepimiz, ve herkes Allah’ın sevdiği kullarıyız.

Allah’ın bize ve herkese verdiği nimetleri, hayatı, bizi her dertten kurtarışını düşünelim. Hayatımızdaki güzellikleri düşünelim. Hepsi bize Allah’tan bir armağan. Şükürler olsun Allah’a.

“Oysa ki ben senin ne kadar da sevdiğin bir kulunum.”

Bu gerçeğe yürekten inanın ve buna aykırı tüm düşüncelerinize de tüm yalanlara da hayır deyin. :D

Çok çok sevgiler,

Hepimize kolay gelsin. :D

********************************************

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (5)
  1. emel emine
    15:29, 31 Aralık 2011

    Sevgili Funda Teyze,
    öncelikle mini kursunuz için çok çok teşekkür ederim. ben daha önce harikulade dilekler maratonuna katılmıştım ve çok faydasını gördüm. bu mini kurs da benim için çok faydalı oldu. elinize, dilinize, yüreğinize sağlık. Allah’a şükürler olsun ki sizin gibi güzellikleri paylaşan biri var yaşamımızda. iyi bir yıl geçirmenizi dilerim. sevgilerimle.

  2. Dilek
    17:12, 31 Aralık 2011

    Sevgili Öğretmenim,

    Yazdıklarınız şu anda bana o kadar iyi geldi ki, anlatamam.

    Bugün evde derleme toplama temizlik vs. yaparken sabahleyin oluşan farkındalığımı sizinle ve tüm arkadaşlarımla paylaşmak isterim.

    Eskiden yılbaşı günlerinde sağlık, bolluk, bereket ve başarı için çevremde, gazete ve dergilerden, arkadaşlardan duyduğum batıl inançları uygulamadan edemezdim.

    Herkes bilir belki…işte kapıda nar kırmak, paspasın altına para koymak, saat 12 de sokağa çıkıp gezmek (güya bütün sene gezmek için), yok efendim kırmızı çamaşırlar giymek… İşte ben bütün bu saçmalıklardan bu sabah itibariyle kendimi kurtarmaya karar ve niyet ederek yaptığım temizliği böyle yanlış alışkanlıkları olan arkadaşlar varsa onlara örnek olması açısından buraya da yazıyorum.

    ******************************************
    1- Allah’ım eskiden beri yılbaşı günleri yaptığım bu saçmalıkları yapmakla sana olan şükürlerimden uzaklaşmışım. Biliyorum, düşünce ve duygularımdan,yaptıklarımdan ben sorumluyum.
    Sağlığın, bolluk ve bereketin, başarının aslında senden geldiğini unutmuşum. Böyle düşünüp davranmakla hata etmişim.

    “Ben yaptım ben yaptım ben yaptım.”

    2- Allah’ım affet beni. Affet sana olan şükürlerimden uzaklaştığım için. Senin bana olan lütuflarına gözümü kapattığım için. Oysa ki ben senin ne kadar da sevdiğin bir kulunum. :D :D

    Affet Allah’ım, affet Allah’ım, affet Allah’ım.

    3- Allah’ım sen hemen affedersin, affetmeyi çok seversin. Sen affetmeyi seversin ama biz kendimizi suçlar dururuz. Ben bu hataya da bir daha asla düşmemeye kararlıyım.

    Allah’ım senin affediciliğini kendime örnek alarak, ben de kendimi affediyorum. Üstelik çok ama çok seviyorum.

    Kendimi affediyorum, kendimi seviyorum.

    Kendimi affediyorum, kendimi seviyorum.

    Kendimi affediyorum, kendimi seviyorum.

    **************************************
    Bu yılbaşı akşamı, bugüne kadar hiç yapmadığım bir şeyi yapmaya karar verdim. Bu gece Allah’ın izniyle 2012′yi Allah’a dua ederek karşılamak istiyorum. Dileklerimi araya hiç bir aracı sokmadan sadece O’na dilemek istiyorum.

    Sevgili arkadaşlarıma da bunu tavsiye ederek bir kez daha yeni yılımız kutlu olsun diyorum.

    Çok çok sevgiler.

  3. Funda Teyze
    18:51, 31 Aralık 2011

    Dilek arkadaşım,

    Çok çok sağ olasın. :D :D

    Şükürler olsun Allah’a, bize doğru yolu gösterdiği ve tüm bu saçmalıklardan kurtulduğumuz için. :D

    Benim de nar kırmışlığım var, Allah beni affetsin. :D

    Ben de hemen temizlik yapıyorum. :D

    Ve aynen senin gibi yeni yıla şükrederek girmenin mutluluğunu yaşıyorum. :D

    Biraz yemiş ve uzun zamadır içmediğimiz diet kola. Bu ikisi benim için yılbaşı demek. :D

    Ve ailece tatlı sohbetler.

    :D :D

    Harikulade bir yeni yıl diliyorum herkese. :D

    Yeni yılda buluşmak ve konuşmak üzere,

    Çok çok sevgiler

  4. Özlem
    11:09, 2 Ocak 2012

    Sevgili Dilek arkadaşım ,

    Ne güzel bir temizlik :D Maşallah :D Ben de yazınızı okurken artık bu tarz hazırlıklar yapmadığımı farkettim şükürler olsun :D Yürekten kutluyorum ve bu vesile ile size de çok güzel bir yıl diliyorum.Benim için de yılbaşı yediğimiz çok çok güzel bir yemek ve ardından eşim,oğlum ve benim güzel dileklerimizi söylediğimiz sohbetli bir akşamdı : D :D Şükürler olsun.

  5. Dilek
    23:49, 2 Ocak 2012

    Sevgili Özlem arkadaşım,

    İyi dileklerin için çok teşekkür ediyorum.Ben de yeni yılın ailenle birlikte sağlık,mutluluk ve başarılarla dolu dolu geçmesini Allah’tan diliyorum.

    Çok çok sevgiler.

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...