Kendimizi Yalnız Hissettiğimizde Ne Yapıyoruz? Ne Yapmamız Lazım?

Sevgili arkadaşlarım,

Şu dünyada, kısa veya uzun süreli de olsa, kendini yalnız hissetmemiş bir insan yoktur herhalde.

Sevgili peygamberimize hitaben söylenen şu Kuran ayetleri, benim kendimi yalnız hissettiğimde, ve battaniyeme bürünüp uyumak veya öylece oturmak istediğimde HEP aklıma gelir, sanki aynen bana da söyleniyormuşcasına:

*********************************
Müdessir suresi (Müdessir: Örtüsüne bürünen, saklanan)
1.    Ey örtüsüne bürünen!
2.    Kalk da uyar!
3.    Rabbinin yüceliğini duyur.
4.    Temizle giysini.
5.    Uzaklaştır kendinden pisliği.

Kuran Tercümesi Sayın Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk

**********************************
İşte bu yazım da benim kalkıp, sizlere aslında yalnız olmadığımızı duyurmak için yazdığım mesajım.

Kalkıp, hayatınızın 8 parçasına hayırdan, uğurdan, iyilikten, güzellikten, sadakatten  yana daha da, daha da sımsıkı sarılmanız için, bırakmamanız için bir öğüt, bir tavsiye, bir yardım.

Kendimizi Yalnız Hissettiğimizde Ne Yapıyoruz?

Sevgili arkadaşlarım,

Öncelikle kendinizi yalnız hissettiğiniz zamanlarda ne yaptığınıza bir bakın.

** Ağlamak,
** Uyumak,

dozunda yapılırsa gayet güzel oluyor, kendimizi bunlara kaptırıp gidersek, olumsuzluklara daha da kapılmak işten bile değil. Dozunda ağlamak, dozunda uyumak en güzeli.

** Sigara, içki, her türlü oyun vs şeylere sarılıyorsak, işte bunlar da hiç hayırlı olmuyor. Bunların zararlarını sanırım artık sağır sultan bile duydu. :D

** Kendimizi yemeye, alışverişe hatta işe, çalışmaya vermek de pek hayırlı olmuyor. Akıl mantıkla bile bunların sonuçlarını tahmin edebiliyoruz. Hatta çevremizde bunu yapan insanların durumlarını ve vardıkları sonucu görebiliyoruz.

** Bizi sevmeyen hatta bize zarar veren insanlardan uzaklaşamamak da aslında bu yalnızlık hissettiğimizde yaptığımız bir şey olabilir. Bunun da hayatımızın HER PARÇASINDA olumsuz etkisini sanırım hepimiz biliyoruz.

** Tabii bir de, ‘Ben yalnızım, ben yalnızım, yalnızım’ şarkısını veya günümüzdeki benzerlerini dinlemek ve bunlara eşlik edip söylemek var. Bu ise, olumsuzlukları hayatımıza daha da çekmemize sebep oluyor.

İşte bu saydıklarım maalesef kendimizi yalnız hissettiğimizde çoğumuzun yaptığı şeyler.

Bir de, ‘Ne yapmalıyız?’ konusuna bakalım mı?

Kendimizi Yalnız Hissettiğimizde Ne Yapmalıyız?

Ne yapmamız gerektiği konusunu hakkını vererek anlamamız için önce, NEDEN yalnız hissettiğimize bakalım mı?

Yalnız hissediyoruz, çünkü hayatta kendimizi sevgiden, yani sevmekten veya sevilmekten uzaklaşmış hissediyoruz.

Yani bir şeyi veya bir kimseyi, veya bir durumu sevmediğimizde.

Ya da sevilmediğimizi hissettiğimizde.

Bir onay, bir ait olma hissi, bir ilgi, bir yakınlık, bir koruma, bir güven alamadığımızda.

İnsan kendini yalnız hissediyor.

İşte ben de yalnız hisssetmenin özündeki bu konuları çok iyi bildiğim için, kendimi yukarıda saydığım TÜM o ‘Ne yapıyoruz’ başlığında anlattıklarıma kaptırmak yerine, ihtiyacım olan o sevgiyi, güveni, onayı, ait olma hissini, ilgiyi, yakınlığı, korumayı, güveni ALMAK İÇİN HAYATIMIN ÇOK SEVGİLİ 8 PARÇASINA, hayır, uğur çerçevesinde, onlardan uzaklaşmak ne demek, DAHA DA YAKLAŞMAK için azim ve kararlılıkla adım atarım.

HAYATIMIZIN 8 PARÇASINDAN sevgi, yardım, ilgi, koruma, onay nasıl alacağız?

1- Hayatımızın 1. parçası yani kendimiz.

Sadece kendinizle bir kaç saat geçirmek, sevdiğiniz bir şeyle uğraşmak, aklınızın ve kalbinizin derinlerine bakmak, kendimize,
‘Nasılsın? İyi misin? Bir ihtiyacın var mı? Senin için ne yapabilirim? Sana nasıl yardım edebilirim? demek.

Ve kendimizle olan bu yakınlığımızdan alacağımız cevaplar çerçevesinde minik de olsa bir adım atmak ve hayatta kendimiz tarafından sevildiğimizi bilmenin huzurunu yaşamak.

2- Hayatımızın 2. parçası yani ailemiz, eşimiz, çocuğumuz.

Yalnız hissettiğimizde bir yakınımıza gidip sarılmaktan daha güzel ne olabilir ki? Yalnız hissetmemize sebep olan onlardan biri bile olsa, insanın ailesi, yakınları sevgi, yakınlık ihtiyacımızı gidermek için yaklaşacağımız en güzel kaynaklardan. Tabii acil bir durum ortaya çıkmadan önce, bol bol sevgi vererek bu kaynağı dolu tutmak en güzeli. :D

3- Hayatımızın 3. parçası yani arkadaşlarımız, ait olduğumuz gruplar, ülkemiz.

Bu parçaya öğretmenimiz de dahil. :D Kendimizi yalnız hissettiğimizde, bir arkadaşımızı aramak, hatta ‘Şu an kendimi çok yalnız hissediyorum’ demek, ve yardım istemek, hiç de zayıflık değil, sevgili arkadaşlarım, eğer güvenilir bir arkadaşsa o da zaten hemen bizi destekleyecek, ‘ha gayret sana güveniyorum’ diyerek bize destek olacaktır.

Bu destekle beraber de, yine sevilmenin, güvenilmenin, duyulmuş ve anlaşılmış olmanın huzurunu yaşamak, tüm yalnızlığımızı üzerimizden çekip alacaktır.

Funda Teyzen’in öğrencileri olarak da, maraton arkadaşlarımızla bu tür bir ilişki içerisinde olmak, birbirimize destek yardım vermek, sürekli yaptığımız bir şey çok şükür.

4- Hayatımızın 4. parçası yani insanlık, insanlar.

Bazen hiç tanımadığımız insanların olduğu bir yerde oturmak, çevremize, insanlara bakmak, o insanların yüzlerine, telaşlarına, dalgınlıklarına, mutlu veya mutsuz yüzlerine bakmak, hayatta HİÇ DE yalnız olmadığımızı bize çabucak hatırlatıryor sevgili arkadaşlarım.

Bir park, bir tren istasyonu, bir otobüs…

Tanımadığımız, adını bilmediğimiz, ama aynı dünyada yaşadığımız pek çok insanı farketmek, hatta belki de bir minik iletişim,  çok faydalı olabiliyor.


5- Hayatımızın 5. parçası yani bitkiler ve hayvanlar, doğa.

Kendimiz yalnız hissettiğimizde, bir çiçek, bir hayvan, bizi hemen kendimize getiriveriyor.

Ağaçlar, kuşlar…

Hayatımızın 5. parçası da her an orada hazır ve bizimle. Tabii yine acil  durumlarda değil, yalnızlık hissinden de önce kendimizi çiçeklerle çevrelemek, sevdiğimiz bir veya bazı hayvanlara bakmak, beslemek, o yalnızlığı hissetmemize bile izin vermeyecektir.

6- Hayatımızın 6. parçası yani fiziksel evren.

Dünya, güneş, uzay, ışık, su, hava, yıldızlar, zaman, sıcaklık, hayatımızın, varoluşumuzun maddi yönü, içinde bulunduğumuz sahne. :D Kapı, pencere, tüm eşyalar. :D

Bazen insan evinde temizlik yapıp, düzenlemeler yapınca, sonra da oturup bunu sıcak bir çayla kutlayınca da tüm o yalnızlık hissinden kurtuluyor, içi enerji ile doluyor.

Güneşin hatta bir ısıtıcının sıcaklığını hissetmek, hatta sıcacık bir suyla elimizi yüzümüzü yıkamak, veya dışarı çıkıp derin derin içimize havayı almak.

Tüm bunlar o yalnızlık hissimizin yok olmasına, içimizin rahatlamasına, ve ihtiyacımız olan o sevgiyi, ilgiyi  dokunma hissimizle, gözümüzle hissetmemize sebep olacak.

7-  Hayatımızın 7. parçası yani ruhumuz, ruhlar alemi.

Kendimizi yalnız hissettiğimizde, yine ruhumuza bakmak ve onu güzelce tamir etmek, onun doğasında doğal olarak varolan sevgiyi, insan sevgisini, hayat sevgisini, arkadaş sevgisini, ÖZSEVGİSİNİ uyandırmak, bizi kendiliğinden hiç de yalnız olmadığımız ortamlara, veya yalnızlık hissetmediğimiz bir ruh haline getiriverecektir.

Aynı şekilde hayatımızdan gelmiş geçmiş yakınlarımızın, akrabalarımızın ruhları için bir dua okumak da, bize yalnız olmadığımızı hissettirecektir. Onlar da nerede olurlarsa olsunlar bu duamızı hissedecek ve huzur bulacaklardır.

8- Hayatımızın 8 ve her şeyi yaratan, hepsini kapsayan parçası yani Allah.

Tabii yalnızlığın EN GÜZEL çaresi, Allah’a sığınmak, Allah’a konuşmak, dua etmek, Allah’ı dinlemek, Kuran okumak, namaz kılmak.

Allah’tan yardım isteyerek, Allah’ı her işimize hayatımızın HER PARÇASINA ortak etmek. Ondan yardım istemek. Ondan asla vazgeçmemek.

Tabii aslında marifet, hayatın 8 parçasından da ASLA vazgeçmemek. :D

Her birine SIMSIKI sarılmak, sevmek, korumak, kollamak.

Asla yalnız değiliz, sevgili arkadaşlarım.

Hayatımızın 8 parçasında da, iyilikten, güzellikten, doğruluktan, yardım, destek, sadakat, sevgi, ilgi, güven, huzur ve mutluluktan yana olmak, bu yönde kararlar alıp, adımlar atmak, ANAHTAR.

Hayatın 8 parçasına hayır ve uğurdan yana olup sımsıkı sarılmak ve bırakmamak.

Sen de kullan bu anahtarı bol bol, olur mu?

Funda Teyzen’den çok çok sevgiler.

*******************************

Not: 13 Ekim Cumartesi internet üzerinden veya skype telefonla katılabileceğin, canlı Temizlik Saati Çekim Yasası Teleseminerime de mutlaka katılmanı, hem hayatının 8 parçasını, ve özellikle de birinci parçasını daha iyi tanıman için, hem de akıldaş ve kalpdaş arkadaşlarınla, Funda Teyzen’le biraraya gelip temizlik yapman için, mutlaka tavsiye ederim.

Çok önemli bir konuda.

Detaylı bilgi için:

Temizlik Saati.com
veya
Negatif Yeminler.com

Maraton arkadaşlarıma hediyemdir. :D
Yanlışlıkla almayın. :D

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (6)
  1. yasemin
    12:28, 9 Ekim 2012

    sevgili FundaTeyze
    Yazılarınızı uzunca bir zamandır takip ediyorum bugünkü makale bir harika.
    Benim farkındalığımı bir kat daha artırdığı için size teşekkür etmek istedim.
    İyiki varsınız, iyiki hayatıma girdiniz teşekkürler

  2. Özlem
    12:41, 9 Ekim 2012

    Ellerinize sağlık :D Ne kadar da güzel bilgiler ve yine anlaşılabilir bir dille anlattığınız için çok çok teşekkür ederim.

  3. serpil
    14:31, 10 Ekim 2012

    Funda Öğretmenim,
    Makaleniz için çok çok teşekkür ederim.

    Allah sizden razı olsun. Hep hatırlayacağım, sık sık kulanacağım önerilerle dolu.

    Harikulade keşifler ve anlayışlarla dolu.

    Hayatımın 8 parçasını, 8 parçasının hayrı, iyiliği, güzelliği için neler yapabileceğimi daha da iyi anladım.

    Makalelerinizi sabırsızlıkla (Allah’a sığınıp sabırla!!!) :) bekliyorum. Makalelerinizi okuduğumda yalnız olmadığımı hissediyorum çok şükür.
    Sevgiler, saygılar…

  4. Funda Teyzen
    12:52, 17 Ekim 2012

    Sen de çok çok sağ olasın, Yasemin arkadaşım. :D

    Farkındalığının artmasına çok sevindim.
    Çok çok sevgiler

  5. Funda Teyzen
    12:53, 17 Ekim 2012

    Sen de çok çok sağ olasın Özlem arkadaşım. :D

    Faydalanmana çok sevindim. :D

    Çok çok sevgiler

  6. Funda Teyzen
    13:00, 17 Ekim 2012

    Serpil arkadaşım,

    Çok çok sağ olasın.

    Bu güzel yorumun için Allah senden de razı olsun. :D

    Çok sevindim faydalanmana da, hatırlayıp kullanacağına da, keşiflerine, anlayışlarına ve hayatının her parçasının hayrı, iyiliği, güzelliği için yapacağın her şeye de.

    Makalelerimi okuduğun ve bu güzel düşünce ve hislerini paylaştığın için sağ olasın. :D

    Ben de yalnız olmadığımı hissettim sayende çok şükür. :D :D

    Çok çok sevgiler

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...