NEDENİN NE?

Sevgili arkadaşım,

  • Nedenin ne?
  • Neden?

**************************************

Bu soruyu kendine bir sor. :D

Hayatta nedenimiz ne?

Sabah yataktan kalkmak için…

İşimizi yapmak için…

Yola çıkmak için…

Giyinmek için…

Düzgün bir şeyler yemek için veya hazırlamak için…

İşe gitmek için…

İş yapmak için…

Düzgün bir saatte uyumak için veya uyumamak için…

Düzgün bir saatte uyanmak için veya uyanmamak için…

NEDENİN NE?

*******************************

Yeni yıla 7 gün kala işte ben kendime bu soruları sorarken, çok sevgili ve harikulade arkadaşlarımın da, yani sizlerin de :D, bu soruların hayatımıza MUCİZELER GETİREN etkisinden faydalanmalarını istedim.

Sevgili arkadaşım,

Eğer hayatında Allah’ın izni ve yardımıyla mucizeler yaşamak istiyorsan, sen de bu soruları kendine sor ve iyi-güzel-doğru ve gerçek cevaplar bul bu sorulara.

Maalesef, eğer bu sorulara kötü, çirkin, yanlış ve GERÇEK DIŞI cevaplar verirsen, hayatında mucize değil, maalesef hani hep o bahsettiğim beterin beterini bulmak kaçınılmaz.

İyi, güzel, doğru ve GERÇEĞE uygun cevaplar ise, kalbimizin, ruhumuzun en derinindeki gerçek amaçlarımızla uyumlu olacağından, aslımızı uyandırmak, aslımızı heveslendirmek fırsatını bulmuş oluyoruz.

İçimizde mucizeler saçmaya hazır, Allah’ın çeşit çeşit yetenek ve güçle donattığı, o uyuyan devi, gerçek aslımızı heyecanlandırmış, heveslendirmiş, harekete geçirmiş oluyoruz.

Bir çok defa sen de görmüşsündür.

Bazen bir insana hayatta değer verdiği GERÇEKTEN önemsediği bir konudan bahsettiğinizde, o insan gözyaşları içerisinde kalıp, sanki yıllardır kaybettiği bir şeyi bulmuş, gerçek kendisine, aslına dönmüş gibi hisseder.

En azından ben bunu kendimde öğrencilerimde sık sık ve çok çok yaşıyorum, sen de kendi hayatında eminim yaşamışsındır.

***********************

Hayatta NEDENİMİZ ne?

Bu soruya yanlış cevaplar verdiğimizde ise, ki yanlış olmayıp da çirkin olabilir, uygunsuz olabilir, kaba, ayıp, alaycı, seviyesiz olabilir, bu tür cevapları verdiğimizde, çeşit çeşit belalar oldukça kısa sürede insana ulaşıveriyor.

Tabii o belaları biz kendimiz o anda çekmiş oluyoruz.

Onlara izin vermiş, “buyurun gelin” demiş oluyoruz.

Bunu Allah’tan, gerçekten, iyiden, güzelden, doğrudan, hayatın 8 parçasında hayırdan, uğurdan, faydadan, iyilikten uzaklaştığımız için yapmış oluyoruz.

Çünkü aslında orada, kendimizi çirkin veya kötü bir varlık gibi görme ve gösterme hatasını yapmış oluyoruz.

İlk bize cezayı da kendimiz veriyoruz, kötülükleri kendimize çekerek. Kendimizi Allah’ın koruması ve kollamasını dışına atarak.

Tabii Allah’ın istisnaları, bize olan sonsuz sevgisi ve anlayışı ile kendimize çektiğimiz pek çok, pek çok kötülüklerden korunuyoruz, o tamamen ayrı ve çok büyük bir şükür konusu.

*************************

Bir insan NEDEN sabah yataktan kalktığı, NEDEN iş yaptığı, NEDEN hayata koşturduğu hakkında,

İYİ-GÜZEL-DOĞRU ve GERÇEĞE UYGUN cevap bulduğunda,

** MUCİZELER YARATABİLİYOR.

** İyi, güzel, doğru ve HARİKULADE şeyleri hızla kendisine çekebiliyor.

İçindeki o gerçek amaçlarını tekrar canlandırdığında,

** HAYATA YENİDEN GELMİŞCESİNE BİR HEVES ve CANLILIK hissediyor.

Hayattaki NEDENİNİ bulduğunda,

** Hayat insanın gerçek yaratılışına uygun olarak, YAŞAMASI TATLI, ÇALIŞMASI KOLAY, KOŞTURMASI ZEVKLİ bir hale geliyor.

Ki, insan hayatını mutlu yaşayacak şekilde yaratılmış, yeter ki kendisinden fazla uzaklaşmasın.

İnsanın İLK yaşama yeri bile unutmayalım ki aslında cennet.

İnsan, cennette yaşamak, cennete ulaşmak üzere yaratılmış.

Kendini bu amaçtan uzaklaştırmadığı müddetçe, dünyada da cenneti yaşayabilir, ahirette de.

*****************************************

İşte bu sebeple, sevgili arkadaşım,

Sen de bugün, yeni yıla 7 gün kala, kendine bu soruyu sor ve, iyi-güzel-doğru-gerçeğe uygun cevaplar bul.

Benim cevaplarımı merak edersen, işte benim de kalbimin en derininde bulduğum NEDENLERİM:
sahte-rahat-gonuller-3 İçimdeki EV sevgisini, AİLE sevgisini, EV DÜZENİNİN, AİLENİN, insanın sadece ve sadece evinde ve ailesiyle hissedebileceği o rahatlık, huzur, mutluluk, iyi, güzel, harikulade duyguları, ulaştığım ulaşabildiğim insanlara ve onların ailelerine de hissettirebilmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Hayatımızın 8 parçasına YARDIM ETMENİN hayatımıza her türlü bolluğu ve zenginliği getireceğini, ulaşabildiğim insanlara anlatmak. Kendimizi bu konuda durdurmayı bıraktığımız anda, kaderimizi, gidişatımızı değiştirmeye gücümüzün yeteceğini anlatmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Anneanneme sevgisinin, emeğinin hakkını vermek, ona olan sevgimi ona gösterebilmek, hissettirebilmek, yaşatabilmek, yardım etmek. Bu hayatta da ahirette de onunla beraber olmak, onu mutlu etmek, mutlu olmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Tüm ailemin de bize katılmasına yardım etmek. Hep beraber bu dünyada ve ahirette beraber ve mutlu olmak. Aklen, kalben, ruhen temizlenmek, temizlenmelerine yardım etmek ve yardım almak.

sahte-rahat-gonuller-3 Arkadaşlarımın, beni arkadaş ve yoldaş gören ve kabul edenlerin de bize katılıp, hem bu dünyada hem de ahirette yardımlaşarak, beraber ve mutlu olmamız. Onların da aklen, kalben, ruhen temizlenmelerine yardım etmek ve yardım almak.

sahte-rahat-gonuller-3 Tüm çocukların, tüm doğacak çocukların, mutlu, başarılı, içleri sevgi ve güven dolu bir şekilde büyümelerine, annelerin anne olmalarına yardım ederek yardım etmek.

sahte-rahat-gonuller-3 İnsanların, beyinlerini yıkayanlara, başlarına çuval geçirenlere, uyanarak ‘dur’ demesi ive izin vermemesi için, onları seyretmemesi, dinlememesi, okumaması ve bu sayede temizlenme yolunda ilerlemeye başlayabilmeleri için yardım etmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Öğretmek, ilgilenmek, iyileştirmek. Öğrenmek, ilgilenilmek, iyileşmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Aklen, kalben, ruhen temizlenmek, temizlemek.

sahte-rahat-gonuller-3 Başkalarına ve kendimize hissettiğimiz şefkati, anlayışı, sevgiyi arttırmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Allah vergisi yeteneklerimi, yaratıcılığımı, dünyada bir uyum, huzur ve mutluluk yaratmak için kullanmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Allah vergisi yeteneklerimi, yaratıcılığımı, öğrencilerimin aklında, kalbinde ve ruhunda, bir uyum, huzur ve mutluluk yaratmak için kullanmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Gerçeğe ulaşmak, gerçeği yaşamak.

sahte-rahat-gonuller-3 Aslıma ulaşmak, aslımı yaşamak.

sahte-rahat-gonuller-3 Allah vergisi o harikulade aklıma ve harikulade kalbime güvenmeyi öğrenmek, öğretmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Allah vergisi o harikulade aklımı ve harikulade kalbimi kullanmayı öğrenmek, öğretmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Şükretmeyi öğrenmek ve öğretmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Şükretmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Hayatımın her parçasında, Allah’ın izni ve yardımıyla, Allah vergisi yeteneklerim, aklımın, kalbimin ve ruhumun harikulade gücüyle, harikulade mucizeler, güzellikler, iyilikler yaratmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Burada ve şimdi, hayatta olmanın sevincini, mutluluğunu yaşamayı, hissetmeyi, öğrenmek ve öğretmek. Yaşamak ve yaşatmak. Hissetmek ve hissettirmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Allah vergisi yeteneklerime, aklıma ve kalbime güvenerek, harikulade olasılıklara aklımı ve kalbimi sonuna kadar açmak. Herkes için her şeyin en iyisini, en güzelini, en doğrusunu, istemek, Allah’a güvenmek. Başkalarına da bu konuda yardım etmek, yol göstermek.

sahte-rahat-gonuller-3 Kendimi de başkalarını da affetmek, anlayışlı, sevgi dolu, yardımcı, yol gösteren, doğruyu öğreten ve yardım eden olmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Mümkünse Allah’ın izniyle tüm insanların kalbindeki sevgisizlik, değersizlik, başarısızlık, haksız olma, suçluluk, güvensizlik, emniyetsizlik, tehlikede olma, sahipsiz olma duygusunu söküp atmak konusunda çalışmak, bu yolda çorbada tuz sahibi olmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Güvenmek, güvenilmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Sevmek, sevilmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Saymak, sayılmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Değer vermek, değer verilmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Ait olmak, ait olunmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Sahiplenmek, sahiplenilmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Başarmak, başarıya yardım etmek. Başarıya fırsat yaratmak.

sahte-rahat-gonuller-3 En derin düşünce ve duygularımı içtenlikle ve cesaretle ifade etmek, ifade edilmesine izin ve fırsat vermek.

sahte-rahat-gonuller-3 İhtiyaç ve isteklerimi açık ve net bir şekilde ifade edebilmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Anlamak, anlaşılmak.

sahte-rahat-gonuller-3 Teşekkür etmek, teşekkür edilmek.

sahte-rahat-gonuller-3 Yardım etmek, yardım almak.

sahte-rahat-gonuller-3 Allah vergisi yeteneklerimi kullanmak, bir fayda yaratmak ve ortaya çıkan harikulade sonuçların tadını çıkartmak.

sahte-rahat-gonuller-3 İyiliğin kazanması için çalışmak.

******************************

Çok sevgili ve harikulade arkadaşlarım,

Sizlerin de NEDENLERİNİZİ gerek yorum kısmından, gerek maraton, kurs, gerekse e-posta ile okumak beni de çok mutlu eder. :D

Ve bu vesileyle, hayat amacımda, yıllardır direndiğim bir konuda, AŞK ve EVLİLİK konularında, az veya çok karmaşa yaşayan, hisseden arkadaşlarıma, çok faydalancakları, kısa ve öz bir kurs hazırladığımı ve Allah’ın izni ve yardımıyla 29 Aralık 2012 Cumartesi günü bu projeyi ve ona ait çok özel bir siteyi, sayfayı ve e-posta hizmetini de duyurmak isterim.

AŞK ve EVLİLİK hakkında gerek yorum, gerek e-posta ile sorular soran arkadaşlarım,

** gerçi yorum olarak gelen soruları ben hep sitemden silerek ve sadece e-posta ile cevaplamıştım şimdiye kadar, :D ya da gelecek tüm sorulara örnek olsun diye bir iki tane bırakmış olabilirim. :D

Funda Teyzen bu konu hakkında, yani AŞK ve EVLİLİK konularında, yalan ve yanlışlardan temizlenmenin, hayat amacını gerçekleştirmek için, ne kadar önemli olduğunu artık anlamış durumda.

Ve bu konuda da elini taşın altına koymaya ve sizlere bu konularda da temizlik yapıp, hayatınızın her parçasında iyilikler, güzellikler yaşamanıza yardım etme konusunda hazır, kararlı ve niyetli.

Eğer,

** Sen de hazır, kararlı ve niyetli isen,

** AŞK ve EVLİLİK konularında kazara veya bilerek, cahillikle veya zalimlikle öğretildiğin, öğrendiğin, kabul ettiğin, doğru bildiğin ama sana acıdan başka bir şey getirmeyen, yalanlardan, yanlışlardan temizlenmek istiyorsan,

29 Aralık 2012 Cumartesi gününü bekle.

O gün yapacağım duyuruyu Allah’a sığınıp aklını ve kalbini dinleyerek ve hayatının 8 parçasına hayır, fayda ve uğur açısından incele, oku, dinle.

Eğer aklın ve kalbin hemfikir olursa, dilerim hayatında, geçmişinde, geleceğinde BİR DÖNÜM NOKTASI olur.

Follow Me on Pinterest Pinterest'te Takip Et!
 
Yorumlar (0)

Henüz yorum yok.

Yorum Yaz

Bu site, çok sevgili ve değerli ÖĞRENCİLERİM ve öğrencim olmak isteyen bayanlar için hazırlanmıştır.

Funda Teyze'nin öğrencileri kimler?:

Funda Teyze'nin öğrencileri:
** Akıl ve kalp merkezli,
** Hayatın 8 parçasını seven, sevmek isteyen,
** Hayatının her parçasında başarı isteyen,
** Hayatının her parçasını takdir etmeyi, teşekkür etmeyi bilen ve seven,
** Bir hatasını, yanlışını farkedince, bunun üzerinde ısrar etmeden azim ve kararlılıkla vazgeçmeye, hep iyiden, güzelden, doğrudan yana olmaya kararlı ve niyetli,
** Ve en önemlisi de, öğrenmeyi çok ama çok seven,
** doğru öğretmeni bulduktan sonra, hayatının her parçasında da olduğu gibi öğretmenine de sadakat gösterebilen,
** Allah'ı seven,
** Allah'ın da onu ve herkesi çok sevdiğini bilen,
** Anne veya anne olmak isteyen,
** Mutlu ve huzurlu bir aile kurmak isteyen,
** Mutlu, huzurlu, sağlıklı, bolluk ve bereket içerisinde bir hayat isteyen,
** Hayatının 8 parçasında hayırlı uğurlu işler yapmak isteyen,
** Türk hanımları.

Hayatımızın 8 parçası derken, hemen hatırlatayım, hayatın vazgeçilemez 8 parçası şunlar:
1- Kişinin kendisi,
2- Ailesi,
3- Arkadaşları, ülkesi,
4- Tüm insanlık,
5- Tüm canlılar,
6- Tüm fiziksel evren,
7- Ruhlarımız,
8- Allah.

Beyler ve öğrenci olmaya niyeti olmayan bayanlar da tabii ki okumak isterlerse okuyabilirler ancak yorum ve sorularınızı kabul edemeyeceğimiz ve cevap veremeyeceğimiz için lütfen kusura bakmayın.

31 Aralık 2011 tarihi itibariyle artık, rumuzlu yorumları kabul edemiyoruz.

Harikulade yorumlarınız bizim için çok değerli. Bu sebeple, hayatın her hangi bir parçası için sevgisiz, saygısız, iyiden, güzelden, doğrudan yana olmayan yorumlar yayınlanmayacaktır.

Aynı şekilde özel cevap isteklerini de karşılamam artık mümkün olamıyor. Anlayışınız için teşekkür ederim.

Lütfen yorumunuzda, okuyanlara ve güzelim Türkçemize olan sevgi ve saygınızı da, imla kurallarına elinizden geldiği kadar dikkat ederek gösterin.

Çok çok teşekkürler, çok çok sevgiler,

=======================
Çekim Yasası Öğretmeni
Ve Harikulade Dileklerin Funda Teyzesi
=======================

Not:
Harikulade dilekler derken kastettiğimiz hayatın 8 parçası için hayırlı, uğurlu, faydalı, güzel dilekler. Hayatın 8 parçasından birini veya daha çoğunu yok farzetmeyen, zarar vermeyen, iyi, güzel, doğru dilekler.
Hepimize kolay gelsin. :D

No trackbacks yet.

Mesaj gönder!
Loading...